SEO este o profesie care necesita mult timp si efort pentru a avea succes. Toate aceste eforturi culmineaza cu un rezultat ce aduce satisfactii si va incurajeaza sa faceti mai mult. Dar sa o luam cu inceputul. SEO (Optimizarea Motoarelor de Cautare) este un proces de perfectionare (favorizare) a vizibilitatii site-urilor web in cadrul rezultatelor cautarii in lista facuta de Google sau alt motor de cautare. Mai pe romaneste, specialistii SEO te ajuta ca site-ul tau sa fie mult mai vizibil pentru cei care cauta pe Google. De exemplu, un utilizator de Internet care cauta o firma de produse IT pentru a-si cumpara un computer, da o cautare pe Google, iar interesul tau, ca proprietar al unui magazin cu specific IT este sa fi gasit cat mai repede de respectivul client. In acest sens, specialistii SEO, in functie de algoritmii Google, vor actiona ca site-ul tau de produse IT sa ocupe un loc fruntas, pe prima pagina de rezultate a Google, astfel incat  site-ul sa aiba cat mai multi vizitatori, adica mai multi potentiali clienti.

Iata cateva minunate motive datorita carora SEO este una dintre cele mai ieftine si iubite metode de market.

O munca plina de satisfactii

Scopul principal al SEO este de a putea ajuta site-urile sa se situeze pe prima pagina cu rezultate ale cautarii Google. Este o sarcina care este mai usor de explicat decat de indeplinit, care necesita mult timp si energie. Specialistii SEO, asa cum sunt cei de la agentia de marketing online Digital Metrics, depun eforturi considerabile pentru a creste rank-ul site-ului tau (pozitie favorabila in Google), incepand cu metode de marketing social media, link building, marketing si management al continutului site-ului si pana la dezvoltarea site-ului in sine.

Acest proces dureaza cateva luni pentru a da rezultate, dar succesul de a promova un site care va ajunge sa aiba un numar impresionant de vizitatori reprezinta mereu o satisfactie deosebita. Partea buna este ca rezultatele obtinute sunt unele pe termen lung si vor duce la o puternica vizibilitate a brandului clientului.

Un „talent” la mare cautare

Cele mai frecvente doua lucruri pe care oamenii le fac pe Internet sunt verificarea retelelor de socializare si accesarea Google. Asta arata cat de importante sunt motoarele de cautare in viata de zi cu zi, deoarece acum este mult mai usor sa obtineti informatii de pe diferite site-uri web. Astfel, SEO este o industrie in crestere, cu un numar tot mai mare de profesionisti.

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...