Poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău împreună cu poliţişti de la Secţia de poliţie rurală Merei au depistat, joi, pe raza comunei Breaza, o femeie de 35 de ani din comuna Verneşti, urmărită la nivel internaţional de către autorităţile judiciare din Austria, pe numele său fiind emis un mandat  european de arestare, pentru comiterea a trei infracţiuni pe teritoriul acestei ţări respectiv, rezistenţă faţă de autoritatea de stat, vătămare corporală şi vătămare corporală gravă. Se pare că femeia ar fi agresat un polițist care intervenise într-o ceartă conjugală. Ulterior a fugit și s-a ascuns la rudele din Buzău.

Poliţiştii au pus în executare mandatul de aducere emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti iar după ce persoanei în cauză i s-a adus la cunoştinţă semnalarea introdusă pe numele său în Sistemul Informatic Schengen, aceasta a fost condusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde a fost prezentată procurorului competent pentru soluţionarea cauzei, fiind dispusă reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, buzoianca a fost prezentată Curţii de Apel Ploieşti cu propunere de arestare preventivă în vederea predării catre autoritatile judiciare din Austria. Instanţa de judecată a emis împotriva acesteia un mandat de arestare preventivă prin care s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 15 zile.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

 

DISTRIBUIȚI
loading...