Monden

De ce cabinele de duș sunt soluția ideală pentru o baie practică?

Baia, la fel ca și alte camere, a evoluat mult în secolul XXI, devenind un spațiu mai practic, adaptat noilor dimensiuni ale locuințelor, cât și nevoilor celor care trăiesc în ele. Astfel, căzile, odată masive, au fost treptat înlocuite de cabine de duș, care se pretează mai ușor noilor proporții ale băilor, fără a face rabat la capitolele confort sau performanțe.

În acest articol, vei putea citi despre tipurile de cabine de duș existente, precum și despre locul ideal în care le poți monta în baie:

Ce avantaje aduc cabinele de duș?

Unul din motivele principale pentru care ai putea lua în considerare schimbarea căzii cu o cabină de duș este consumul de apă, cu 70% mai scăzut în cazul cabinelor. Acesta este un argument puternic, care are greutate atât la factură, cât și asupra mediului înconjurător.

Un alt avantaj major este spațiul câștigat de pe urma acestei schimbări. O cabină de duș standard ocupă mult mai puțin spațiu, oferindu-ți posibilitatea de a monta alte elemente de decor sau de mobilier, precum un dulăpior pentru prosoape.

Printre alte considerente de luat în calcul este și siguranța pe care o dă o cabină de duș, față de o cadă clasică. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devine din ce în ce mai complicat să facem baie în cadă, față de o cabina de duș, care aduce un plus de siguranță.

Alegerea unui model adecvat depinde foarte mult dacă vrei să înlocuiești cada cu o cabină de duș sau dacă te decizi să renovezi complet tot spațiul. Așadar, dacă în primul caz va trebui să găsești un model care să se armonizeze cu restul elementelor de design din baie, în al doilea caz te bucuri de libertatea de a opta pentru o gama largă de modele cu diverse caracteristici.

Care este cel mai bun loc pentru montarea cabinei de duș?

Pentru băile de dimensiuni reduse, cea mai la îndemână soluție este să profiți de spațiu într-un mod optim, instalând cabina de duș într-unul din colțurile băii. Astfel, poți racorda cabina la fosta cadă, iar instalarea va fi mai rapidă și mai eficientă din punctul de vedere al costurilor.


Pentru băi de dimensiuni medii sau mari poți alege o cabină de duș de tip walk-in, iar dacă spațiul îți permite, poți avea acces atât la cadă, cât și la o cabină. Astfel, poți alege oricând să faci baie în funcție de timpul tău și, bineînțeles, de preferințe.

Cum să îmi aleg materialul pentru pereții cabinei de duș?

Există o vastă selecție de modele existente pe piață, pe care le poți viziona folosind motorul de căutare FAVI: https://favi.ro/produse/categorie/cabine-de-dus. Tot ce trebuie să știi în acest caz este că panourile trebuie să fie foarte bine etanșate, pentru a nu permite apei să iasă din cabină. Astfel, alături de uși (care pot fi de tip slide, cu balamale sau pe colț) poți alege și diverse panouri (în special pentru dușurile de tip walk-in), în funcție de preferințele tale în materie de decorații.

Ce tipuri de cădițe pentru cabine de duș există?

Există o multitudine de cădițe, disponibile în multe mărimi. Iată care sunt cele mai des întâlnite:

Cădițe din porțelan – Sunt tradiționale, fiind disponibile în formate de la 60 x 60 de cm la 90 x 90 pentru modelele pătrate sau de 140 x 70 cm pentru cele rectangulare sau de tip colțar.

Cădițe acrilice – Sunt similare ca design, formă și mărimi cu cele din porțelan, deși sunt fabricate din materiale mai ușoare. Pot fi întâlnite pe alb sau cu diverse straturi care imită lemnul, gresia, piatra etc.

Cădițe din rășini – Acestea sunt concurentul principal al cădițelor ceramice. Pot fi tăiate în funcție de spațiu, iar scurgerea poate fi instalată exact unde dorești. De asemenea, aceste modele pot avea culori cu adevărat splendide, precum verde, albastru, violet etc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker