Luna viitoare clădirea fostului spital Brătianu ar putea deveni un șantier. Problemele care au întârziat începerea lucrărilor au fost remediate astfel că la sfârșitul acestei luni s-ar putea da ordinul de începere a lucrărilor.

„Am terminat și cu proiectarea. Acolo a durat puțin mai mult pentru că este o lucrare complexă care este supervizată de Ministerul Culturii, acea clădire fiind monument istoric. S-au terminat verificările (n.r. proiectului tehnic) pentru că au apărut și acolo date noi ce țin de manoperă și alte lucruri care trebuiau puse la punct”, a anunțat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Nea­gu, la sfârșitul săp­tă­mânii trecute.

Modificările intervenite la proiect vor fi supuse avizării de către consilierii județeni într-o ședință a CJ programată pentru sfârșitul acestei luni. „Noi, în ședința următoare a Consiliului Județean, avizăm aceste modificări, iar dacă pe 25 iulie va avea loc ședința, a doua zi, vineri, voi semna ordinul de începere a lu­crărilor la Brătianu. Am întârziat pentru că trebuia să parcurgem toți pașii legali”, a mai spus Neagu.

Astfel, după ce mai bine de 20 de ani în care a fost lăsată în paragină, clădirea veche de peste o sută de ani, în care a funcționat fostul spital Brătianu, intră, în sfârșit, în reabilitarea așteptată de mai bine de un an. La finalul lucrărilor, clădirea va primi destinația de centru muzeal. În decembrie, în ultima ședința ordinară a Consiliului Județean Buzău din 2018, bugetul acestui proiect a fost actualizat, iar asta s-ar putea întâmpla și la sfârșitul acestei luni.

Aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiții al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu. Este primul proiect din județul Buzău finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci și zona de jur-împrejurul imobilului. Reprezentanții Consiliului Județean spun că în zona va fi amenajată o grădina publică, cu o fântână arteziană și băncuțe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc și activități culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

DISTRIBUIȚI
loading...