27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 06:53 AM

Politic

35 de asistați social, ,,victime colaterale“ ale campaniei de curățenie a municipiului

de Călin BOSTAN
Politic  |
13.04.2017, 00:00
769

   Campania de curățenie de sezon a municipiului, care s-a desfășurat sub genericul ,,Împreună pentru un Buzău curat de Sfintele Sărbători de Paști”, se încheie mâine, motiv pentru care viceprimarul Ionuț Apostu a prezentat aleșilor locali, întruniți în ședință extraordinară, câteva considerații pe marginea acestei acțiuni.

   El a spus că, în ultima lună, polițiștii locali au acționat, cu precădere, pentru aplicarea unor avertismente în baza hotărârii Consiliului Local nr. 18/2008, privind igienizarea domeniului public și obligația cetățenilor de a păstra curățenia, dar, totodată, au fost aplicate și 291 de sancțiuni în baza unor articole ce țin de salubrizarea domeniului public.

   Viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că, în curând, parcurile și anumite zone de ­pro­menadă vor fi dotate cu coșuri pentru uzul proprietarilor de câini care își scot la plimbare animalele de companie: ,,Ca ­ele­ment de noutate, pentru prima oară au fost aplicate 27 de sancțiuni pentru plimbarea câinilor de companie fără lesă și fără luarea măsurilor de salubritate și curățenie a domeniului public. De ce spun asta, pentru că noi am comandat deja prin operatorul de salubritate o sută de coșuri moderne pentru astfel de situații, însoțite de mănuși de unică folosință, astfel încât să luăm în seamă și nemulțumirile cetățenilor legate de acest aspect”, a mai spus Apostu.

   Tot în sarcina polițiștior locali a căzut supravegherea zonei digului, acolo unde au fost depozitate în mod ilegal cantități imense de gunoi, pentru care Primăria a fost somată de autoritățile de mediu. ,,În privința acțiunilor executate de societatea de salubrizare suplimentar față de activitățile curente, vă precizez că au fost colectate 140 de tone de gunoi, din care 58 de tone doar de pe zona de dig, acolo unde Garda de Mediu ne-a dat o măsură de salubrizare a acelei zone în urma controlului dispus de Prefectură; acolo, Poliția Locală execută patrulări inclusiv pe timpul nopții, iar în perioada imediat următoare intenționăm să implementăm un sistem de camere video wireless, astfel încât în aceste zone mărginașe ale municpiului să evităm asemenea probleme”, a precizat Apostu.

Nici 30 la sută din orele de muncă în folosul comunității nu au fost efectuate

    Viceprimarul a anunțat că 35 de beneficiari ai Legii 416, privind venitul minim garantat, nu-și vor primi banii în această lună, din cauză că nu au prestat orele legale de muncă în folosul comunității; de altfel, la nivelul municipiului, situația este cât se poate de proastă din acest punct de vedere: din 14.000 de ore cât ar fi trebuit să se presteze la nivelul municipiului Buzău în luna martie, s-au efectuat doar 4.000, adică un procent de 28,5 la sută.

   ,,Mai este un aspect pe care vreau să vi-l comunic, în legătură cu beneficiarii veni­tului minim garantat. Nu avem nimic cu acești cetățeni, dar să știți că în jur de 35 de persoane au rămas fără acest venit pentru că nu și-au îndeplinit cele câteva ore de muncă în folosul comunității. Un element îngrijorător este că toți beneficiarii venitului minim garantat de la nivelul municipiului au obligația de a efectua, într-o lună, aproape 14.000 de ore de muncă în folosul comunității. Sunt și cazuri de persoane care beneficiază de scutiri medicale, unii au chiar probleme serioase de sănătate, dar, în fapt, în luna martie nu s-au efectuat decât 4.000 de ore. Aproape 10.000 de ore de muncă în folosul comunității nu se efectuează pentru că fie unii au probleme de sănătate, fie din alte motive”, a mai spus viceprimarul Ionuț Apostu.

Plombarea străzilor va continua după sărbători
   ,,Vreau să vă mai dau câteva detalii legate de lucrări efectuate de Urbis Serv, pentru că cetățenii sunt nemulțumiți de calitatea străzilor. În această lună de curățenie au fost igie­nizate spații verzi în suprafață de 253.800 metri pătrați; mai este de semnalat faptul că s-au executat plombe pe carosabil pe o suprafață de 4.361 metri pătrați. Nu am finalizat această lucrare, s-au făcut doar arterele principale, iar după sărbători vom intra în cartiere”, a spus Ionuț Apostu la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Coreea de Nord reprezintă o "amenințare fără precedent", afirmă Jim Mattis și aliații săi
Marti, Octombrie 24, 2017 06:38 AM

Programul militar nord-coreean reprezintă o "amenințare gravă și fără precedent" pentru Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia, au afirmat marți miniștrii apărării din cele trei țări, relatează AFP.

Senat: Propunerea legislativă pentru completarea Legii de organizare și funcționare a AGERPRES, marți, pe ordinea de zi a plenului
Marti, Octombrie 24, 2017 06:06 AM

Senatul ar putea dezbate și vota, marți, propunerea legislativă pentru completarea Legii 19/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Presă AGERPRES, prin care se propune demiterea directorului general în cazul respingerii de către Parlament a Raportului anual de activitate al instituției.

Siria: 22 de morți într-un raid aerian la Deir ez-Zor (OSDO)
Marti, Octombrie 24, 2017 06:02 AM

Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața luni seară într-un atac aerian cu origine neidentificată în apropiere de Deir ez-Zor, oraș din estul Siriei eliberat aproape complet de forțele regimului de la Damasc, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

China: Noua conducere va fi prezentată miercuri
Marti, Octombrie 24, 2017 05:28 AM

Noua conducere chineză va fi prezentată miercuri, la finalul celui de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist la putere, a anunțat agenția Xinhua, citată de AFP.

Ovidiu Puțura - audiat din nou la Comisia SRI
Marti, Octombrie 24, 2017 05:25 AM

Comisia parlamentară de control al activității SRI urmează să îl audieze din nou marți pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 19:34 Domnul a dat,Domnul a luat!Domnul fie laudat !
Scaraotchi a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Domnul a dat,Domnul a luat! Domnul fie laudat!...........O fi saracit biserica? Poate ca este doar o manevra pentru naivii care vor sari sa despagubeasca biserica.
23 Oct, 15:06 pentru SUBIECTIV
Q. a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
Domnule, nu știu ce iei, dar vreau și eu! Cine ți-a zis așa ceva? Iar folosirea literelor mari echivalează în spațiul virtual cu țipatul.
23 Oct, 14:46 Urare de bine
Priceputu' a comentat pentru articolul Mocanu: “Guvernul PSD-ALDE joacă «alba-neagra» cu legea pensiilor”:
Vedea-te-as muncind la firma privata , domnule parlamentar beizadea!
Google PageRank Checker