27 de ani
de presa libera
Sambata, August 19, 2017 23:21 PM

Politic

35 de asistați social, ,,victime colaterale“ ale campaniei de curățenie a municipiului

de Călin BOSTAN
Politic  |
13.04.2017, 00:00
747

   Campania de curățenie de sezon a municipiului, care s-a desfășurat sub genericul ,,Împreună pentru un Buzău curat de Sfintele Sărbători de Paști”, se încheie mâine, motiv pentru care viceprimarul Ionuț Apostu a prezentat aleșilor locali, întruniți în ședință extraordinară, câteva considerații pe marginea acestei acțiuni.

   El a spus că, în ultima lună, polițiștii locali au acționat, cu precădere, pentru aplicarea unor avertismente în baza hotărârii Consiliului Local nr. 18/2008, privind igienizarea domeniului public și obligația cetățenilor de a păstra curățenia, dar, totodată, au fost aplicate și 291 de sancțiuni în baza unor articole ce țin de salubrizarea domeniului public.

   Viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că, în curând, parcurile și anumite zone de ­pro­menadă vor fi dotate cu coșuri pentru uzul proprietarilor de câini care își scot la plimbare animalele de companie: ,,Ca ­ele­ment de noutate, pentru prima oară au fost aplicate 27 de sancțiuni pentru plimbarea câinilor de companie fără lesă și fără luarea măsurilor de salubritate și curățenie a domeniului public. De ce spun asta, pentru că noi am comandat deja prin operatorul de salubritate o sută de coșuri moderne pentru astfel de situații, însoțite de mănuși de unică folosință, astfel încât să luăm în seamă și nemulțumirile cetățenilor legate de acest aspect”, a mai spus Apostu.

   Tot în sarcina polițiștior locali a căzut supravegherea zonei digului, acolo unde au fost depozitate în mod ilegal cantități imense de gunoi, pentru care Primăria a fost somată de autoritățile de mediu. ,,În privința acțiunilor executate de societatea de salubrizare suplimentar față de activitățile curente, vă precizez că au fost colectate 140 de tone de gunoi, din care 58 de tone doar de pe zona de dig, acolo unde Garda de Mediu ne-a dat o măsură de salubrizare a acelei zone în urma controlului dispus de Prefectură; acolo, Poliția Locală execută patrulări inclusiv pe timpul nopții, iar în perioada imediat următoare intenționăm să implementăm un sistem de camere video wireless, astfel încât în aceste zone mărginașe ale municpiului să evităm asemenea probleme”, a precizat Apostu.

Nici 30 la sută din orele de muncă în folosul comunității nu au fost efectuate

    Viceprimarul a anunțat că 35 de beneficiari ai Legii 416, privind venitul minim garantat, nu-și vor primi banii în această lună, din cauză că nu au prestat orele legale de muncă în folosul comunității; de altfel, la nivelul municipiului, situația este cât se poate de proastă din acest punct de vedere: din 14.000 de ore cât ar fi trebuit să se presteze la nivelul municipiului Buzău în luna martie, s-au efectuat doar 4.000, adică un procent de 28,5 la sută.

   ,,Mai este un aspect pe care vreau să vi-l comunic, în legătură cu beneficiarii veni­tului minim garantat. Nu avem nimic cu acești cetățeni, dar să știți că în jur de 35 de persoane au rămas fără acest venit pentru că nu și-au îndeplinit cele câteva ore de muncă în folosul comunității. Un element îngrijorător este că toți beneficiarii venitului minim garantat de la nivelul municipiului au obligația de a efectua, într-o lună, aproape 14.000 de ore de muncă în folosul comunității. Sunt și cazuri de persoane care beneficiază de scutiri medicale, unii au chiar probleme serioase de sănătate, dar, în fapt, în luna martie nu s-au efectuat decât 4.000 de ore. Aproape 10.000 de ore de muncă în folosul comunității nu se efectuează pentru că fie unii au probleme de sănătate, fie din alte motive”, a mai spus viceprimarul Ionuț Apostu.

Plombarea străzilor va continua după sărbători
   ,,Vreau să vă mai dau câteva detalii legate de lucrări efectuate de Urbis Serv, pentru că cetățenii sunt nemulțumiți de calitatea străzilor. În această lună de curățenie au fost igie­nizate spații verzi în suprafață de 253.800 metri pătrați; mai este de semnalat faptul că s-au executat plombe pe carosabil pe o suprafață de 4.361 metri pătrați. Nu am finalizat această lucrare, s-au făcut doar arterele principale, iar după sărbători vom intra în cartiere”, a spus Ionuț Apostu la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Campionatul Angliei - Arsenal Londra, învinsă în deplasare
Sambata, August 19, 2017 23:07 PM

Echipa Arsenal Londra a fost învinsă la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, de formația Stoke City, într-o partidă din cadrul etapei a 2-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată sâmbătă seara.

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Sambata, August 19, 2017 22:28 PM

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă
Sambata, August 19, 2017 22:19 PM

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

Torje și Grozav au marcat în campionatul Turciei
Sambata, August 19, 2017 21:36 PM

Jucătorii români Gabriel Torje și Gheorghe Grozav au marcat câte un gol pentru echipa lor, Karabukspor, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Istanbul Basaksehir, sâmbătă, în cadrul etapei a doua a campionatului de fotbal al Turciei.

Proetnica: Zeci de copii și-au pus la încercare imaginația în cadrul unor ateliere creative diverse
Sambata, August 19, 2017 21:20 PM

Zeci de copii s-au perindat, timp de două zile, în cetatea Sighișoarei, în cadrul unor ateliere creative unde, indiferent de etnie, s-au aflat împreună cu reprezentanții Asociației Lumea Bună, aflați pentru prima oară la "Proetnica", festival aflat acum la cea de-a XV-a ediție.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Aug, 22:24 Incredibil
Ionescu o a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Nu cred!!E o farsă!!!????
19 Aug, 22:04 Despre revocari
Profesor,fost director a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Orice nas isi are nașul
19 Aug, 20:05 Genunche
Vica a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ministrul, in loc sa se intereseze de manuale si inceperea in bune conditii a noului an scolar s-a gandit la o noua prostie- revocarea celor 13 inspectori generali. Domnule prim mimistru , acesta este motivul sa-l destituiti pe Liviu Pop, daca se poate, tot prin fax. Liderii de sindicat ce fac? Sau le este frica de ,,sef``? Noi l-am facut ministru, cu cotizatia de la sindicat!
Google PageRank Checker