Încă o instituţie care verifică respectarea drepturilor copilului îşi face apariţia în peisajul social. Este vorba despre Avocatul Copilului. Guvernul a aprobat recent înfiinţarea Avocatului Copilului, ca structură distinctă în cadrul instituţiei Avocatului Poporului.

   Ea va funcţiona începând cu 1 ianuarie anul viitor. În structura Avocatului Copilului vor fi 18 posturi, dintre care patru în aparatul central al Avocatului Poporului şi câte un post pentru fiecare birou teritorial. Buzăul va fi arondat, ca şi în cazul Avocatului Poporului, Biroului Teritorial Ploieşti.

   Noua structură va putea primi şi soluţiona plângerile individuale făcute de copii sau de reprezentanţi ai acestora faţă de instituţii publice din domeniul sănătăţii, educaţiei şi protecţiei speciale a copilului.

   În sarcina instituţiei Avocatul Copilului va cădea verificarea instituţiilor publice reclamate şi evaluarea pentru a stabili gradul în care autorităţile administraţiei publice centrale sau locale, specialiştii sau persoanele fizice din România respectă drepturile copilului.  

DISTRIBUIȚI