Una dintre doleanţele buzoienilor, respectiv deschiderea unui cabinet stomatologic care să le rezolve problemele în regim de urgenţă este pe cale să se rezolve. Vestea a fost dată de managerul Spitalului Ju­deţean, Claudiu Damian, într-o conferinţă de presă în care a explicat că în planul privind extinderea Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului  Judeţean Buzău, lucru care se va întâmpla cel mai pro­ba­bil, anul viitor, este prevăzut şi înfiinţarea unui cabinet stomatologic de urgenţă. “Este prevăzut în planul de amenajare extindere a secţiei UPU, plan care sper că se va semna în primăvară. Durata extinderii şi amenajării secţiei UPU este de un an de zile. De la momentul de la care se încep lucrările, într-un an, un an jumătate vom avea şi acest cabinet”, a spus ­ma­nagerul unităţii spitaliceşti buzoiene. Punerea în practică va depinde însă şi de disponibilitatea de care vor da dovadă medicii stomatologi de a colabora cu Spitalul Judeţean. „Să sperăm că medicii vor fi binevoitori să vină să facă colaborare cu Spitalul Judeţean. Sănu avem probleme, să ne dorim acest lucru, iar la momentul în care vrem să deschidem să nu avem cu cine lucra”, a mai spus managerul spitalului.

Astfel, pentru ca proiectul să fie viabil, managerul Spitalului va contacta din timp medicii stomatologi din Buzău – şi la această dată sunt circa 70 de cabinete stomatologice -, pentru a stabili de comun acord cum se vor face gărzile.

Pe de altă parte, ­ma­nagerul spitalului şi medicii stomatologi atrag atenţia buzoienilor să nu înţeleagă greşit urgenţele la acest cabinet stomatologic. „Trebuie avut în vedere că urgenţa stomatologică, la fel cum e şi urgenţa din UPU, nu înseamnă tratament stomatologic. Tratamentul se va face în ambulatoriu şi în cabinetele private”, a detaliat subiectul managerul Spitalului Judeţean Buzău în conferinţa de presă.

DISTRIBUIȚI
loading...