O nouă prevedere din viitoare lege a educației pune pe jar profesorii, părinții și elevii. Proiectul de lege, elaborat de deputați și senatori PSD, prevede examen medical complet pentru învățători și profesori, la cerința elevilor sau părinților, dar și ­cer­cetarea disciplinară a directorilor de școală de către o comisie numită de către inspectoratul școlar.

Sindicatele din Educație, dar și Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, solicită amendarea proiectului de lege deoarece, prin adoptarea acestuia, ar crea mai multe probleme în sistemul de învățământ.

Liderul celui mai important sindicat al profesorilor buzoieni spune că avem în față o „inițiativă ­idio­ată”.

„Este o propunere în nota doamnei ministru al Educației care are idei preconcepute despre cadrele didactice din învățământul preuniversitar. Dânsa a ­des­coperit că nu poate școlariza toți elevii să ia Bacalaureatul, pentru că ea are nevoie de studenți în facultăți, și atunci atacă în stânga și în dreapta. S-au mai găsit și câțiva parlamentari care vor să dea profesorilor în cap pe motiv că nu își fac treaba la catedră. Este o inițiativă de-a dreptul idioată”, a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SÎP) Bu­zău.

„Nici un om cu bun simț nu poate aproba așa ceva”

Reprezentantul profesorilor buzoieni spune că ar trebui căutate soluții pentru aplanarea conflictelor de la nivelul unităților de învățământ și nu de a trimite cadrele didactice la psiholog, unde oricum sunt obligate să meargă anual.

„Noi, profesorii, suntem atât de vulnerabili în fața elevilor mai mari și a unor părinți care, dacă ar putea, ar intra peste noi în clasă să ne tragă la răspundere. Eu cred că această propunere dovedește o incompetență crasă a celor care fac legi. La momentul de față cadrele didactice au obligația să facă control psihologic la începutul fiecărui an școlar. Totodată, dacă conducerea instituției de învățământ constată că un profesor are ceva probleme poate solicita un control suplimentar privind sănătatea mintală. Deci, această ­pro­punere nu are niciun rost”, a mai declarant Ion Dobre.

Referitor la susținerea pe care sindicatele au primit-o din partea asociațiilor de elevi și părinți în modificarea acestei propuneri de lege, li­derul SÎP Buzău spune: „Nici un om cu bun simț nu poate aproba așa ceva. Eu cred că o asemenea propu­nere nu va trece”.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Abramburica spune lucruri trăznite, cred că ea ar trebui să-și facă un control.

  2. este o inițativă corectă. Să ne dea numai note de 10, să ne lase să stăm non-stop pe mobil și nu îi vom trimite la control!

Comments are closed.