Vatmanul, eroul rănit, regele troll și mai nou… Moș Crăciun. Acestea sunt rolurile pe care le interpretează în această perioadă tânărul actor buzoian Dănuț Bițescu, iar ultimul, cel de Moș Crăciun, îi face cea mai mare plăcere, pentru că se va întoarce în satul natal, acolo unde și-a petrecut copilăria.

„A fost  perioadă în care am stat numai pe drumuri,  pentru că am fost solicitați în spectacole în diferite colțuri ale țării, și am alergat cu ­va­liza din gară în gară. Spectacolul <Frozen-Regatul de gheață> a fost așteptat zilele aceste mai mult ca în orice perioadă, cu <Steaua fără nume> am jucat cu sala plină și în locurile amenajate afară, în plină ninsoare, iar proiectul <Muzica rănilor de război> a fost primit cu brațele deschise de către criticii de specialitate, așa că pot spune că Moșul la mine a venit cu multe satisfacții profesionale. Sunt fericit!“, a declarat Dănuț Bițescu.

Studentul la actorie în anul II va încheia șirul rolurilor din această perioadă în costum de Moș Crăciun, în satul copilăriei sale, la Aldeni. Dănuț Bițescu a fost solicitat de către autoritățile locale să vină la serbarea de final de an să le împartă cadouri copiilor și să interpreteze rolul lui Moș Crăciun.

„Nu mă așteptam la o asemenea propunere, dar pot spune că va fi rolul cel mai emoționant pentru că este la mine acasă, unde am crescut, în școala unde am învățat, și pentru că eu îmi doream în fiecare an de la acest personaj numai lucruri trăsnite. Și mă mulțumea, de fiecare dată. Crăciunul a fost pentru mine mereu legat de familie, masa tradițională, colindatul prin sat, cadou sub brad și fericire. Asta sper să împart și eu vineri, acasă, celor se s-au pregătit special cu o serbare pentru Moș. De la aceste roluri mici, spuse cu talent se ajunge la roluri mari”, a mai declarat buzoianul.

După sărbători, Dănuț se va întoarce la București, acolo unde va continua repetițiile pentru cele trei spectacole în care este implicat, în paralel cu exa­menele și cursurile Facultății de Arte a Universității Hyperion.

DISTRIBUIȚI
loading...