Repetiţii timp de cinci luni, colegi ambiţioşi şi o profesoară dornică de a demonstra că adevăratul talent al studentului se şlefuieşte, pe scenă, pentru a obţine aplauzele frenetice ale publicului. De aceste ,,ingrediente” s-a bucurat buzoianul Daniel Biţescu în ultimele luni, dedicate pregătirii pieselor de final de an al cursurilor Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Hyperion.

Studentul, care a trecut în anul II, a povestit că au fost în total trei piese la care s-a lucrat, dar el a primit roluri doar în două dintre ele, ,,Puterea întunericului” de Lev Tolstoi  şi ,,Jubileul” de Anton Cehov, cea de-a treia gândită pentru finalul primului an de studenţie de profesoara Rodica Mandache fiind ,,Pădurea” de Alexandr Ostrovski.

,,S-a muncit enorm de mult la aceste trei proiecte de final, s-au făcut repetiţii la Muzeul Literaturii Române şi, deşi nu am fost implicat în toate cele trei, numai pentru două roluri am stat în sală aproape cinci luni.  Au fost două roluri grele, repetiţiile au durat cam câte şase-şapte ore pe zi, iar în ­une­le zile au durat chiar şi 10-12 ore. Repetiţiile au avut doza lor de comic, dar şi doza lor de contraargumente, precum şi doza lor de seriozitate. Treptat, a trebuit să descopăr adevărul şi greutăţile personajelor principale, problemele lui Alexei Sergheevici Bulanov (Tolstoi) fiind multiple în prima piesă. El este un tânăr care doreşte să pună mâna pe banii şi statutul social pe care i-l poate oferi Raisa Pavlovna, iar în decursul piesei el <joacă la mai multe capete>, cum se spune, pentru a obţine cât mai multe beneficii. Al  doilea rol, cel al lui Andrei Sipucin, a fost diferit. Acesta este de 15 ani director de bancă, sărbătoreşte jubileul – o zi importantă pentru banca lui – alături de Kuzma Nicolaevici, şi ambilor le vine ideea să facă fraudă fiscală. În decursul piesei, ei întâlnesc tot felul de probleme”, a detaliat buzoia­nul Daniel Biţescu.

În afara acestor piese, Daniel Biţescu a mai realizat, alături de grupa sa de studenţi la clasa maestrei Rodica Mandache, alte şapte spectacole.

DISTRIBUIȚI
loading...