27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:10 AM
dragaica

Monden

Dan Manciulea lansează „Aproape imperfect“

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
08.05.2017, 00:00
1262

• Albumul este rodul muncii sale din ultimii doi ani și conține 12 cântece de dragoste

   Sensibil, îndrăgostit, rătă­cind prin amintiri, iubind până la ultima secundă a zilei și mereu gândind pozitiv. Acesta este Dan Manciulea, pe care îl veți descoperi în albumul său de autor pe care l-a finalizat zilele acestea și pe care începe să-l promoveze în curând.

   Cu titlul „Aproape imperfect“, buzoianul îndrăgostit de folk recunoaște că cele 12 piese de pe album au fost compuse fără să fie constrâns de ideea de a scoate un album.

   „Ele au venit natural, pur și simplu din plăcerea de a compune și din dorința de a oferi publicului ce am mai bun și mai frumos. În tot acest timp am compus mult mai multe (25), dar am ales să rămână 12 în urma unei alegeri riguroase, bazate pe tema și «greutatea» fiecărui cântec. Dintre cele 12, șase cântece sunt compuse pe versurile mele, celelalte șase fiind poe­zii ale unor poeți români mai puțin cunoscuți. Am că­­­utat să păstrez filonul clasic al folkului românesc, de aceea pe album se găsesc șase cântece înregistrate simplu, doar voce și una sau 2-3 chitare și o muzi­cuță. Nu am neglijat modernitatea și astfel, celelalte șase cânte­ce beneficiază de or­ches­trație, pe care am construit-o singur“, a declarat Dan Manciulea.

De unde titlul albumului

   Artistul a mai mărturisit că pentru acest proiect a colaborat la chitară bass cu Gabriel Isac, basistul grupului Cone­­xiuni din Brașov și, la acor­deon, cu renumitul om de cla­via­turi Lucian Irimia, zis „Fră­­țiorul“, din Râmnicu Sărat. Modalitatea de înregistrare a albumului a fost una cât se poate de ingenioasă și inedită, din lipsă de timp, recunoaște Dan Manciulea. Mereu în criză de timp, dar totuși pasionat și cu gândul mereu la creațiile muzicale, buzoianul și-a făcut toate imprimările în micul său studio de sufragerie. El este responsabil pentru mixaj, iar premasterizarea a fost realizată de Gabriel Isac, în studioul său din Brașov.

   „Am avut curaj și am ales grafica CD-ului puțin mai diferită, așa că albumul meu seamănă cu filmele lui Sergiu Nicolaescu. Unele dintre cântece au fost «testate» în spectacole și câteva au fost și difuzate la radio, înainte de a fi imprimate pe CD, însă sunt sigur că nu au ajuns la urechile tuturor ascultătorilor, așa că am încredere în ele. Per total, albumul întreg vorbește des­pre viață și despre iubire, totdeauna în zbucium și devenire, totdeauna idealizate prin speranțele noastre, dar mereu imperfecte din cauza faptelor noastre - Aproape imperfect“, a mai declarat Dan Manciulea.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker