27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:33 AM

Monden

Dan Manciulea lansează „Aproape imperfect“

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
08.05.2017, 00:00
1322

• Albumul este rodul muncii sale din ultimii doi ani și conține 12 cântece de dragoste

   Sensibil, îndrăgostit, rătă­cind prin amintiri, iubind până la ultima secundă a zilei și mereu gândind pozitiv. Acesta este Dan Manciulea, pe care îl veți descoperi în albumul său de autor pe care l-a finalizat zilele acestea și pe care începe să-l promoveze în curând.

   Cu titlul „Aproape imperfect“, buzoianul îndrăgostit de folk recunoaște că cele 12 piese de pe album au fost compuse fără să fie constrâns de ideea de a scoate un album.

   „Ele au venit natural, pur și simplu din plăcerea de a compune și din dorința de a oferi publicului ce am mai bun și mai frumos. În tot acest timp am compus mult mai multe (25), dar am ales să rămână 12 în urma unei alegeri riguroase, bazate pe tema și «greutatea» fiecărui cântec. Dintre cele 12, șase cântece sunt compuse pe versurile mele, celelalte șase fiind poe­zii ale unor poeți români mai puțin cunoscuți. Am că­­­utat să păstrez filonul clasic al folkului românesc, de aceea pe album se găsesc șase cântece înregistrate simplu, doar voce și una sau 2-3 chitare și o muzi­cuță. Nu am neglijat modernitatea și astfel, celelalte șase cânte­ce beneficiază de or­ches­trație, pe care am construit-o singur“, a declarat Dan Manciulea.

De unde titlul albumului

   Artistul a mai mărturisit că pentru acest proiect a colaborat la chitară bass cu Gabriel Isac, basistul grupului Cone­­xiuni din Brașov și, la acor­deon, cu renumitul om de cla­via­turi Lucian Irimia, zis „Fră­­țiorul“, din Râmnicu Sărat. Modalitatea de înregistrare a albumului a fost una cât se poate de ingenioasă și inedită, din lipsă de timp, recunoaște Dan Manciulea. Mereu în criză de timp, dar totuși pasionat și cu gândul mereu la creațiile muzicale, buzoianul și-a făcut toate imprimările în micul său studio de sufragerie. El este responsabil pentru mixaj, iar premasterizarea a fost realizată de Gabriel Isac, în studioul său din Brașov.

   „Am avut curaj și am ales grafica CD-ului puțin mai diferită, așa că albumul meu seamănă cu filmele lui Sergiu Nicolaescu. Unele dintre cântece au fost «testate» în spectacole și câteva au fost și difuzate la radio, înainte de a fi imprimate pe CD, însă sunt sigur că nu au ajuns la urechile tuturor ascultătorilor, așa că am încredere în ele. Per total, albumul întreg vorbește des­pre viață și despre iubire, totdeauna în zbucium și devenire, totdeauna idealizate prin speranțele noastre, dar mereu imperfecte din cauza faptelor noastre - Aproape imperfect“, a mai declarat Dan Manciulea.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker