27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:09 PM

Monden

Dan Manciulea lansează „Aproape imperfect“

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
08.05.2017, 00:00
1384

• Albumul este rodul muncii sale din ultimii doi ani și conține 12 cântece de dragoste

   Sensibil, îndrăgostit, rătă­cind prin amintiri, iubind până la ultima secundă a zilei și mereu gândind pozitiv. Acesta este Dan Manciulea, pe care îl veți descoperi în albumul său de autor pe care l-a finalizat zilele acestea și pe care începe să-l promoveze în curând.

   Cu titlul „Aproape imperfect“, buzoianul îndrăgostit de folk recunoaște că cele 12 piese de pe album au fost compuse fără să fie constrâns de ideea de a scoate un album.

   „Ele au venit natural, pur și simplu din plăcerea de a compune și din dorința de a oferi publicului ce am mai bun și mai frumos. În tot acest timp am compus mult mai multe (25), dar am ales să rămână 12 în urma unei alegeri riguroase, bazate pe tema și «greutatea» fiecărui cântec. Dintre cele 12, șase cântece sunt compuse pe versurile mele, celelalte șase fiind poe­zii ale unor poeți români mai puțin cunoscuți. Am că­­­utat să păstrez filonul clasic al folkului românesc, de aceea pe album se găsesc șase cântece înregistrate simplu, doar voce și una sau 2-3 chitare și o muzi­cuță. Nu am neglijat modernitatea și astfel, celelalte șase cânte­ce beneficiază de or­ches­trație, pe care am construit-o singur“, a declarat Dan Manciulea.

De unde titlul albumului

   Artistul a mai mărturisit că pentru acest proiect a colaborat la chitară bass cu Gabriel Isac, basistul grupului Cone­­xiuni din Brașov și, la acor­deon, cu renumitul om de cla­via­turi Lucian Irimia, zis „Fră­­țiorul“, din Râmnicu Sărat. Modalitatea de înregistrare a albumului a fost una cât se poate de ingenioasă și inedită, din lipsă de timp, recunoaște Dan Manciulea. Mereu în criză de timp, dar totuși pasionat și cu gândul mereu la creațiile muzicale, buzoianul și-a făcut toate imprimările în micul său studio de sufragerie. El este responsabil pentru mixaj, iar premasterizarea a fost realizată de Gabriel Isac, în studioul său din Brașov.

   „Am avut curaj și am ales grafica CD-ului puțin mai diferită, așa că albumul meu seamănă cu filmele lui Sergiu Nicolaescu. Unele dintre cântece au fost «testate» în spectacole și câteva au fost și difuzate la radio, înainte de a fi imprimate pe CD, însă sunt sigur că nu au ajuns la urechile tuturor ascultătorilor, așa că am încredere în ele. Per total, albumul întreg vorbește des­pre viață și despre iubire, totdeauna în zbucium și devenire, totdeauna idealizate prin speranțele noastre, dar mereu imperfecte din cauza faptelor noastre - Aproape imperfect“, a mai declarat Dan Manciulea.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker