Dublă premieră pentru Teatrul „G. Ciprian” de la Buzău. În toamnă, spectatorii buzoieni au parte de un spectacol nou-nouţ după o piesă ce s-a bucurat inclusiv de o ecranizare în regia lui Frank Capra. În plus, o altă premieră o reprezintă actorul din rolul principal. Este vorba despre celebrul Dan Condurache, cel care şi-a dat acordul pentru a juca în spectacolul „Afaceri cu cadavre”, în regia Ilincăi Stihi.

Este pentru prima dată când Dan Condurache joacă într-un spectacol al teatrului buzoian, acesta fiind, în urmă cu mai mulţi ani, invitat la Festivalul VedeTeatru, în cadrul întâlnirilor cu publicul, la secţiunea „Bucuria ochiului din ureche”.

O piesă cu peste 1.400 de reprezentaţii pe Broadway

Spectacolul „Afaceri cu cadavre” este o adaptare a piesei „Arsenic şi dantelă veche” de Joseph Kesselring, piesă ce a fost ecranizată în 1944 de regizorul Frank Capra, avându-l în rolul principal pe Cary Grant. Piesa este o faimoasă comedie poliţistă, scrisă în 1939, jucată cu un imens succes pe Broadway, cu peste 1.400 de reprezentaţii. Este considerată a fi cea mai de succes piesă scrisă de autorul american, şi „una din cele mai bune comedii de pe Broadway, atât de amuzantă încât a devenit de neuitat”, conform recenziilor vremii.

Plecând de la premise absolut fabuloase, prezentate cu multă candoare şi infinită seninătate de către personajele principale, două bătrânele simpatice şi inofensive, povestea creşte printr-un suspans captivant şi prin răsturnări de situaţie inedite ce complică acţiunea piesei până la demenţă, spre încântarea publicului, oferind astfel prilejul unor splendide recitaluri actoriceşti.

Deplasare la Festivalul de Teatru de la Galaţi   

Două bătrânele, surorile Brewster, ucid burlaci servindu-le vin cu arsenic. Mortimer, nepotul preferat al bătrânelor doamne şi proaspăt însurat cu încântătoarea Elaine, află despre sinistrele lor activităţi şi despre ale altor doi membri ai familiei, trăsătura comună fiind nebunia. Fratele lui mai mare, Jonathan, tocmai a evadat din puşcărie şi e stupefiat să constate că mătuşile lui, libere bine-mersi, au mai multe crime la activ decât unii criminali temuţi. Din fericire, dacă se poate spune asta, Mortimer descoperă că este bastard.

Potrivit conducerii Teatrului „George Ciprian”, spectacolul „Afaceri cu cadavre” cu Dan Condurache va avea premiera la Buzău în această toamnă, urmând ca, după prima reprezentaţie, să participe la Festivalul de Teatru de la Galaţi.

DISTRIBUIȚI
loading...