27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:38 AM

Opinii

Dacă va cădea reduta, se organiează rezistenţa

de Călin BOSTAN
Opinii  |
20.02.2017, 00:00
317

   Dacă stăm strâmb şi judecăm drept, întâlnirea de joi a social-democraţilor buzoieni cu drept de decizie în problemele arzătoare ale organizaţiei nu va avea niciun efect imediat. Va avea, cu siguranţă, efecte cu bătaie lungă, ale căror undă de şoc se va resimţi abia pe la începutul anului 2020, când se vor pune în joc funcţiile de conducere ale PSD Buzău, dar şi locurile de pe listele de candidaţi pentru alegerile locale. Şi, pro­babil, pentru parlamentare.

   De aceea, nu trebuie să se supere nimeni pe noi, ziariştii din Buzău care am tras concluzii diferite după ceea ce s-a întâmplat joi la şedinţa Comitetului Executiv judeţean al PSD Buzău. Nici pe cei care au văzut o victorie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, sprijinul de nădejde în partid a grupului de interese din şi de pe lângă Compania de Apă. Nici pe cei care au spus că victoria a fost de partea primarului Constantin Toma. Cu atât mai puţin pe cei care consideră că marele câştigător este liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

   Şi spun acest lucru pentru că aici ne aflăm în plină poveste a rabinului. În schimb, orice om de bună credinţă trebuie să recunoască un lucru. Compania de Apă nu este o redută uşor de cucerit. Chiar şi în condiţiile în care ,,ordinul de la partid” cere capitularea. Pentru că aici vorbim despre interese care trec dincolo de frica de a pierde o funcţie pe care partidul ţi-a dat-o, în cadrul organizaţiei sau în administraţia locală.

   Mai precis, chiar şi când reduta numită Compania de Apă va capitula, se va ivi ,,rezistenţa”, pe modelul partizanilor din munţi. Şi această rezistenţă este deja în curs de organizare, dacă nu cumva este gata pusă la punct. Şi voi aduce un singur argument în sprijinul acestei idei. La conferinţa de presă care a urmat şedinţei Comitetului Exe­cutiv Judeţean al PSD Buzău, în sală a răsunat, suav, o întrebare: ,,Corpul de Control al primului ministru are dreptul să controleze o companie cu capital al administraţiei publice locale?”. O întrebare care nu a primit un răspuns pe măsură, ci unul mai de după corcoduş. Probabil că acela care trebuia să răspundă mult mai clar a fost luat prin surprindere de acelaşi fapt despre care fac vorbire în aceste rânduri. Şi anume că rezistenţa din Compania de Apă este cel puţin în curs de organizare.

   Aşadar, v-ar surprinde să aflaţi că, într-o zi, directorul Tescaru i-a aruncat în brânci pe treptele Companiei de Apă pe membrii Corpului de Control al premierului, contestându-le dreptul de a avea acces la ­do­cumente şi învocând lipsa vreunei delegări în acest sens din partea Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare? Pe mine nu. Căci, după cum spuneam mai sus, aici vorbim despre interese care trec dincolo de frica de a pierde o funcţie pe care partidul ţi-a dat-o, în cadrul organizaţiei sau în adminstraţia locală.

Comentarii

Bine spus! (21 Feb, 09:12)
ionescu o.

Bine spus domnule Călin! Da, în 2020 se vor aplana aceste alegații privitoare la Compania de Apă a Buzăului, cre ne cam țin de vorbă și „vorba lungă-i sărăcia omului”, iar urbea și judeșul nostru sund două sărăcii. Atunci, în 2020, un senator va lua locul lui Toma, care se va retrage liniștit în codrii Harțagului, un deputat se va instala la Consiliul județean iar Neagu va da o masă festivă pe Valea Buzăului, apele se vor liniști și va începe și limpezirea lor..

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker