27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:39 PM

Opinii

Dacă va cădea reduta, se organiează rezistenţa

de Călin BOSTAN
Opinii  |
20.02.2017, 00:00
487

   Dacă stăm strâmb şi judecăm drept, întâlnirea de joi a social-democraţilor buzoieni cu drept de decizie în problemele arzătoare ale organizaţiei nu va avea niciun efect imediat. Va avea, cu siguranţă, efecte cu bătaie lungă, ale căror undă de şoc se va resimţi abia pe la începutul anului 2020, când se vor pune în joc funcţiile de conducere ale PSD Buzău, dar şi locurile de pe listele de candidaţi pentru alegerile locale. Şi, pro­babil, pentru parlamentare.

   De aceea, nu trebuie să se supere nimeni pe noi, ziariştii din Buzău care am tras concluzii diferite după ceea ce s-a întâmplat joi la şedinţa Comitetului Executiv judeţean al PSD Buzău. Nici pe cei care au văzut o victorie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, sprijinul de nădejde în partid a grupului de interese din şi de pe lângă Compania de Apă. Nici pe cei care au spus că victoria a fost de partea primarului Constantin Toma. Cu atât mai puţin pe cei care consideră că marele câştigător este liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

   Şi spun acest lucru pentru că aici ne aflăm în plină poveste a rabinului. În schimb, orice om de bună credinţă trebuie să recunoască un lucru. Compania de Apă nu este o redută uşor de cucerit. Chiar şi în condiţiile în care ,,ordinul de la partid” cere capitularea. Pentru că aici vorbim despre interese care trec dincolo de frica de a pierde o funcţie pe care partidul ţi-a dat-o, în cadrul organizaţiei sau în administraţia locală.

   Mai precis, chiar şi când reduta numită Compania de Apă va capitula, se va ivi ,,rezistenţa”, pe modelul partizanilor din munţi. Şi această rezistenţă este deja în curs de organizare, dacă nu cumva este gata pusă la punct. Şi voi aduce un singur argument în sprijinul acestei idei. La conferinţa de presă care a urmat şedinţei Comitetului Exe­cutiv Judeţean al PSD Buzău, în sală a răsunat, suav, o întrebare: ,,Corpul de Control al primului ministru are dreptul să controleze o companie cu capital al administraţiei publice locale?”. O întrebare care nu a primit un răspuns pe măsură, ci unul mai de după corcoduş. Probabil că acela care trebuia să răspundă mult mai clar a fost luat prin surprindere de acelaşi fapt despre care fac vorbire în aceste rânduri. Şi anume că rezistenţa din Compania de Apă este cel puţin în curs de organizare.

   Aşadar, v-ar surprinde să aflaţi că, într-o zi, directorul Tescaru i-a aruncat în brânci pe treptele Companiei de Apă pe membrii Corpului de Control al premierului, contestându-le dreptul de a avea acces la ­do­cumente şi învocând lipsa vreunei delegări în acest sens din partea Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare? Pe mine nu. Căci, după cum spuneam mai sus, aici vorbim despre interese care trec dincolo de frica de a pierde o funcţie pe care partidul ţi-a dat-o, în cadrul organizaţiei sau în adminstraţia locală.

Comentarii

Bine spus! (21 Feb, 09:12)
ionescu o.

Bine spus domnule Călin! Da, în 2020 se vor aplana aceste alegații privitoare la Compania de Apă a Buzăului, cre ne cam țin de vorbă și „vorba lungă-i sărăcia omului”, iar urbea și judeșul nostru sund două sărăcii. Atunci, în 2020, un senator va lua locul lui Toma, care se va retrage liniștit în codrii Harțagului, un deputat se va instala la Consiliul județean iar Neagu va da o masă festivă pe Valea Buzăului, apele se vor liniști și va începe și limpezirea lor..

Raspunde

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală prădată de hoți:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
Google PageRank Checker