27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:17 AM

Opinii

Dacă va cădea reduta, se organiează rezistenţa

de Călin BOSTAN
Opinii  |
20.02.2017, 00:00
399

   Dacă stăm strâmb şi judecăm drept, întâlnirea de joi a social-democraţilor buzoieni cu drept de decizie în problemele arzătoare ale organizaţiei nu va avea niciun efect imediat. Va avea, cu siguranţă, efecte cu bătaie lungă, ale căror undă de şoc se va resimţi abia pe la începutul anului 2020, când se vor pune în joc funcţiile de conducere ale PSD Buzău, dar şi locurile de pe listele de candidaţi pentru alegerile locale. Şi, pro­babil, pentru parlamentare.

   De aceea, nu trebuie să se supere nimeni pe noi, ziariştii din Buzău care am tras concluzii diferite după ceea ce s-a întâmplat joi la şedinţa Comitetului Executiv judeţean al PSD Buzău. Nici pe cei care au văzut o victorie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, sprijinul de nădejde în partid a grupului de interese din şi de pe lângă Compania de Apă. Nici pe cei care au spus că victoria a fost de partea primarului Constantin Toma. Cu atât mai puţin pe cei care consideră că marele câştigător este liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

   Şi spun acest lucru pentru că aici ne aflăm în plină poveste a rabinului. În schimb, orice om de bună credinţă trebuie să recunoască un lucru. Compania de Apă nu este o redută uşor de cucerit. Chiar şi în condiţiile în care ,,ordinul de la partid” cere capitularea. Pentru că aici vorbim despre interese care trec dincolo de frica de a pierde o funcţie pe care partidul ţi-a dat-o, în cadrul organizaţiei sau în administraţia locală.

   Mai precis, chiar şi când reduta numită Compania de Apă va capitula, se va ivi ,,rezistenţa”, pe modelul partizanilor din munţi. Şi această rezistenţă este deja în curs de organizare, dacă nu cumva este gata pusă la punct. Şi voi aduce un singur argument în sprijinul acestei idei. La conferinţa de presă care a urmat şedinţei Comitetului Exe­cutiv Judeţean al PSD Buzău, în sală a răsunat, suav, o întrebare: ,,Corpul de Control al primului ministru are dreptul să controleze o companie cu capital al administraţiei publice locale?”. O întrebare care nu a primit un răspuns pe măsură, ci unul mai de după corcoduş. Probabil că acela care trebuia să răspundă mult mai clar a fost luat prin surprindere de acelaşi fapt despre care fac vorbire în aceste rânduri. Şi anume că rezistenţa din Compania de Apă este cel puţin în curs de organizare.

   Aşadar, v-ar surprinde să aflaţi că, într-o zi, directorul Tescaru i-a aruncat în brânci pe treptele Companiei de Apă pe membrii Corpului de Control al premierului, contestându-le dreptul de a avea acces la ­do­cumente şi învocând lipsa vreunei delegări în acest sens din partea Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare? Pe mine nu. Căci, după cum spuneam mai sus, aici vorbim despre interese care trec dincolo de frica de a pierde o funcţie pe care partidul ţi-a dat-o, în cadrul organizaţiei sau în adminstraţia locală.

Comentarii

Bine spus! (21 Feb, 09:12)
ionescu o.

Bine spus domnule Călin! Da, în 2020 se vor aplana aceste alegații privitoare la Compania de Apă a Buzăului, cre ne cam țin de vorbă și „vorba lungă-i sărăcia omului”, iar urbea și judeșul nostru sund două sărăcii. Atunci, în 2020, un senator va lua locul lui Toma, care se va retrage liniștit în codrii Harțagului, un deputat se va instala la Consiliul județean iar Neagu va da o masă festivă pe Valea Buzăului, apele se vor liniști și va începe și limpezirea lor..

Raspunde

Stiri Agerpres

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

Un submarin rusesc a testat lansarea unei rachete intercontinentale în Marea Baltică
Luni, Iunie 26, 2017 23:25 PM

Submarinul Iuri Dolgoruki din flota nordică a Rusiei a testat cu succes lansarea unei rachete balistice intercontinentale Bulava, din Marea Barents, a anunțat luni ministerul apărării de la Moscova.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker