Primită cu reticență de elevii buzoieni, măsura prin care aceștia trebuie să renunțe la telefoanele mobile pe parcursul orelor de curs a obligat instituțiile de învăță­mânt din Buzău să găsească soluții pentru depozitarea acestora. Astfel, Liceul cu Program Sportiv este prima unitate de învățământ din oraș care a implementat ordinul ministrului Educației cu privire la folosirea telefoanelor mobile la școală. Mai mult decât atât, reprezentanții LPS au folosit o astfel de cutie chiar înainte de emiterea ordinului ministerial. Acum, conducerea școlii a plasat câte o cutie din lemn în fiecare clasă, iar elevii își lasă, în timpul orei, telefoanele acolo, pe catedră.

Confecționate din lemn sau placaj, în general materiale recuperate de la scaune sau bănci uzate, cutiile pentru telefoane au fost amplasate pe catedră, în fiecare clasă. Elevii își așează telefoanele mobile în această cutie la începutul fiecărei ore, iar la final le recuperează. Ideea a fost implementată pentru a se evita folosirea telefoanelor din timpul orei, lucru care distrăgea atenția liceenilor de la ora de curs.

Confecționate în atelierul școlii din bănci vechi

„În fiecare sală de clasă există o cutie confecționată în atelierul școlii, din materiale reciclate: bănci vechi, scaune etc. Această idee ne-a venit încă înainte să se dea ordinul de la Ministerul Educației. A apărut o astfel de cutie la clasa a V-a, în semestrul I, pentru că s-a constatat că în timpul orelor elevii nu erau atenți. Erau distrași de bipuri, de apeluri, care le distrugeau capacitatea de a se concentra. Așa a apărut o cutie de depozitare a telefoanelor, iar noi am considerat că e o idee bună, iar ordinul de la Ministerul Educației a venit ulterior, ca o continuare a acestui prim pas făcut de școala noastră”, a declarat, pentru Campus Tv directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv Buzău, Maria Cristina Grosaru.

DISTRIBUIȚI
loading...