27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:39 AM

Politic

Curtea de Apel Ploieşti menţine suspendată noua organigramă a Primăriei

de Vali MARINESCU
Politic  |
15.03.2017, 00:00
539

   Curtea de Apel Ploieşti a respins marţi, ca nefondat, recursul Primăriei la hotărârea Tribunalului Buzău, care a suspendat aplicarea noii organigrame din Palatul Comunal, după ce o parte dintre cei aproape 300 de poliţiştii locali angajaţi ilegal de fosta administraţie condusă de Constantin Boşcodeală au contestat în instanţă respectivul act normativ aprobat de noul Consiliu Local, care prevede un număr de 137 de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Locală, atât cât permite legislaţia în vigoare, respectiv un poliţist la o mie de locuitori. Decizia instanţei este definitivă.

   Acţiunea poliţiştilor locali disponibilizaţi a avut câştig de cauză şi la Tribunalul Buzău. Ulterior, administraţia locală a trecut la ,,planul B” în ceea ce priveşte reorganizarea Direcţiei de Poliţie Locală, transfor­mând-o,­ tot prin hotărâre a Consiliului Local, în instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, cu un număr de angajaţi care respectă legile în vigoare, iar organigrama acestei noi instituţii a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Pu­blici.

   Pe de altă parte, luna viitoare, la Tribunalul Buzău, va începe judecarea cererii poliţiştilor locali de anulare a organigramei cu pricina, din care au fost scoase posturile a peste 300 de agenţi. Primul termen este programat pe 11 aprilie.

   De asemenea, luni, Tribunalul Buzău a respins ce­rerea poliţiştilor locali cu privire la suspendarea, până la judecarea pe fond a cauzei, a contractelor încheiate de Primărie cu firme specializate pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţă­mânt. Dosarul a fost  deschis de poliţiştii locali după ce autorităţile buzoiene au anulat contractele de pază la şcoli, grădiniţe şi alte instituţii, contracte pe care, până la finele lunii noiembrie, anul trecut, le-au asigurat aceştia. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Ploieşti. 

Comentarii

O bătălie câștigată, nu și războiul (15 Mar, 08:34)
Pixelu persistent

Nu-i rămâne lui Toma decât să umble la șopârla din noul cod al muncii, ăla corporatist, legată de CRITERIILE DE PERFORMANȚĂ, sau să le treacă în fișa postului și atribuțiuni legate de fonduri europene, de colectare de taxe și impozite și de ce nu și de reprezentare în instanțe a primăriei.

Raspunde
UNDE-I ORDIN NU SE DISCUTA! (15 Mar, 08:57)
Ion

In atenția dlui primar iată o idee care împacă si capra si varza. Instituția delegării ar putea fi avuta in vedere, printr-o decizie simpla. In jud. Buzău sunt peste 80 de comune, si, din cate știu, niciuna nu are vre-un polițist local. Delegarea a trei polițiști locali, ca sa poată lucra in ture, pe lângă aceste primarii ar putea soluționa aspectele de munca pentru acești oameni competenți, sa patruleze intre scoală, primărie, si celelalte obiective de interes. Ar fi totuși o problema de echitate salariala intre venitul primarului si cel al polițistului local. Aici decizia este mai grea!

Raspunde
eee (15 Mar, 20:10)
e

tara de bugetari cel mai bine este acum sa fii angajat la stat

Raspunde
Sclavi vs. bugetari (16 Mar, 08:33)
Pixelu corporatist

Așa este pe tot globul. Niciun student din USA nu dorește să lucreze în mediul privat după ce-și termină studiile. Cei care aruncă cu noroi în bugetari sunt frustrații care lucrează în mediul privat și care au pus boticul la lozinca: muncești mai mult și mai eficient ești remunerat mai bine. Pe dracu! Oricât de mult și eficient ai muncii corporatistul îți dă tot cât vrea mușchiul lui, adică cât îl obligă statul român, salariul minim pe economie. Edificator este bancul care a devenit realitate. - Uau, patroane, ce mașină tare ți-ai tras! - Da Gigeleee, dacă vei muncii mai mult și mai eficient la anul îmi iau una și mai bengoasă.

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker