27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:36 PM

Politic

Curtea de Apel Ploieşti menţine suspendată noua organigramă a Primăriei

de Vali MARINESCU
Politic  |
15.03.2017, 00:00
683

   Curtea de Apel Ploieşti a respins marţi, ca nefondat, recursul Primăriei la hotărârea Tribunalului Buzău, care a suspendat aplicarea noii organigrame din Palatul Comunal, după ce o parte dintre cei aproape 300 de poliţiştii locali angajaţi ilegal de fosta administraţie condusă de Constantin Boşcodeală au contestat în instanţă respectivul act normativ aprobat de noul Consiliu Local, care prevede un număr de 137 de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Locală, atât cât permite legislaţia în vigoare, respectiv un poliţist la o mie de locuitori. Decizia instanţei este definitivă.

   Acţiunea poliţiştilor locali disponibilizaţi a avut câştig de cauză şi la Tribunalul Buzău. Ulterior, administraţia locală a trecut la ,,planul B” în ceea ce priveşte reorganizarea Direcţiei de Poliţie Locală, transfor­mând-o,­ tot prin hotărâre a Consiliului Local, în instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, cu un număr de angajaţi care respectă legile în vigoare, iar organigrama acestei noi instituţii a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Pu­blici.

   Pe de altă parte, luna viitoare, la Tribunalul Buzău, va începe judecarea cererii poliţiştilor locali de anulare a organigramei cu pricina, din care au fost scoase posturile a peste 300 de agenţi. Primul termen este programat pe 11 aprilie.

   De asemenea, luni, Tribunalul Buzău a respins ce­rerea poliţiştilor locali cu privire la suspendarea, până la judecarea pe fond a cauzei, a contractelor încheiate de Primărie cu firme specializate pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţă­mânt. Dosarul a fost  deschis de poliţiştii locali după ce autorităţile buzoiene au anulat contractele de pază la şcoli, grădiniţe şi alte instituţii, contracte pe care, până la finele lunii noiembrie, anul trecut, le-au asigurat aceştia. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Ploieşti. 

Comentarii

O bătălie câștigată, nu și războiul (15 Mar, 08:34)
Pixelu persistent

Nu-i rămâne lui Toma decât să umble la șopârla din noul cod al muncii, ăla corporatist, legată de CRITERIILE DE PERFORMANȚĂ, sau să le treacă în fișa postului și atribuțiuni legate de fonduri europene, de colectare de taxe și impozite și de ce nu și de reprezentare în instanțe a primăriei.

Raspunde
UNDE-I ORDIN NU SE DISCUTA! (15 Mar, 08:57)
Ion

In atenția dlui primar iată o idee care împacă si capra si varza. Instituția delegării ar putea fi avuta in vedere, printr-o decizie simpla. In jud. Buzău sunt peste 80 de comune, si, din cate știu, niciuna nu are vre-un polițist local. Delegarea a trei polițiști locali, ca sa poată lucra in ture, pe lângă aceste primarii ar putea soluționa aspectele de munca pentru acești oameni competenți, sa patruleze intre scoală, primărie, si celelalte obiective de interes. Ar fi totuși o problema de echitate salariala intre venitul primarului si cel al polițistului local. Aici decizia este mai grea!

Raspunde
eee (15 Mar, 20:10)
e

tara de bugetari cel mai bine este acum sa fii angajat la stat

Raspunde
Sclavi vs. bugetari (16 Mar, 08:33)
Pixelu corporatist

Așa este pe tot globul. Niciun student din USA nu dorește să lucreze în mediul privat după ce-și termină studiile. Cei care aruncă cu noroi în bugetari sunt frustrații care lucrează în mediul privat și care au pus boticul la lozinca: muncești mai mult și mai eficient ești remunerat mai bine. Pe dracu! Oricât de mult și eficient ai muncii corporatistul îți dă tot cât vrea mușchiul lui, adică cât îl obligă statul român, salariul minim pe economie. Edificator este bancul care a devenit realitate. - Uau, patroane, ce mașină tare ți-ai tras! - Da Gigeleee, dacă vei muncii mai mult și mai eficient la anul îmi iau una și mai bengoasă.

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker