27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:27 AM

Politic

Curtea de Apel Ploieşti menţine suspendată noua organigramă a Primăriei

de Vali MARINESCU
Politic  |
15.03.2017, 00:00
491

   Curtea de Apel Ploieşti a respins marţi, ca nefondat, recursul Primăriei la hotărârea Tribunalului Buzău, care a suspendat aplicarea noii organigrame din Palatul Comunal, după ce o parte dintre cei aproape 300 de poliţiştii locali angajaţi ilegal de fosta administraţie condusă de Constantin Boşcodeală au contestat în instanţă respectivul act normativ aprobat de noul Consiliu Local, care prevede un număr de 137 de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Locală, atât cât permite legislaţia în vigoare, respectiv un poliţist la o mie de locuitori. Decizia instanţei este definitivă.

   Acţiunea poliţiştilor locali disponibilizaţi a avut câştig de cauză şi la Tribunalul Buzău. Ulterior, administraţia locală a trecut la ,,planul B” în ceea ce priveşte reorganizarea Direcţiei de Poliţie Locală, transfor­mând-o,­ tot prin hotărâre a Consiliului Local, în instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, cu un număr de angajaţi care respectă legile în vigoare, iar organigrama acestei noi instituţii a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Pu­blici.

   Pe de altă parte, luna viitoare, la Tribunalul Buzău, va începe judecarea cererii poliţiştilor locali de anulare a organigramei cu pricina, din care au fost scoase posturile a peste 300 de agenţi. Primul termen este programat pe 11 aprilie.

   De asemenea, luni, Tribunalul Buzău a respins ce­rerea poliţiştilor locali cu privire la suspendarea, până la judecarea pe fond a cauzei, a contractelor încheiate de Primărie cu firme specializate pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţă­mânt. Dosarul a fost  deschis de poliţiştii locali după ce autorităţile buzoiene au anulat contractele de pază la şcoli, grădiniţe şi alte instituţii, contracte pe care, până la finele lunii noiembrie, anul trecut, le-au asigurat aceştia. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Ploieşti. 

Comentarii

O bătălie câștigată, nu și războiul (15 Mar, 08:34)
Pixelu persistent

Nu-i rămâne lui Toma decât să umble la șopârla din noul cod al muncii, ăla corporatist, legată de CRITERIILE DE PERFORMANȚĂ, sau să le treacă în fișa postului și atribuțiuni legate de fonduri europene, de colectare de taxe și impozite și de ce nu și de reprezentare în instanțe a primăriei.

Raspunde
UNDE-I ORDIN NU SE DISCUTA! (15 Mar, 08:57)
Ion

In atenția dlui primar iată o idee care împacă si capra si varza. Instituția delegării ar putea fi avuta in vedere, printr-o decizie simpla. In jud. Buzău sunt peste 80 de comune, si, din cate știu, niciuna nu are vre-un polițist local. Delegarea a trei polițiști locali, ca sa poată lucra in ture, pe lângă aceste primarii ar putea soluționa aspectele de munca pentru acești oameni competenți, sa patruleze intre scoală, primărie, si celelalte obiective de interes. Ar fi totuși o problema de echitate salariala intre venitul primarului si cel al polițistului local. Aici decizia este mai grea!

Raspunde
eee (15 Mar, 20:10)
e

tara de bugetari cel mai bine este acum sa fii angajat la stat

Raspunde
Sclavi vs. bugetari (16 Mar, 08:33)
Pixelu corporatist

Așa este pe tot globul. Niciun student din USA nu dorește să lucreze în mediul privat după ce-și termină studiile. Cei care aruncă cu noroi în bugetari sunt frustrații care lucrează în mediul privat și care au pus boticul la lozinca: muncești mai mult și mai eficient ești remunerat mai bine. Pe dracu! Oricât de mult și eficient ai muncii corporatistul îți dă tot cât vrea mușchiul lui, adică cât îl obligă statul român, salariul minim pe economie. Edificator este bancul care a devenit realitate. - Uau, patroane, ce mașină tare ți-ai tras! - Da Gigeleee, dacă vei muncii mai mult și mai eficient la anul îmi iau una și mai bengoasă.

Raspunde

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker