27 de ani
de presa libera
Vineri, Iunie 23, 2017 16:56 PM
dragaica

Politic

Curtea de Apel Ploieşti menţine suspendată noua organigramă a Primăriei

de Vali MARINESCU
Politic  |
15.03.2017, 00:00
599

   Curtea de Apel Ploieşti a respins marţi, ca nefondat, recursul Primăriei la hotărârea Tribunalului Buzău, care a suspendat aplicarea noii organigrame din Palatul Comunal, după ce o parte dintre cei aproape 300 de poliţiştii locali angajaţi ilegal de fosta administraţie condusă de Constantin Boşcodeală au contestat în instanţă respectivul act normativ aprobat de noul Consiliu Local, care prevede un număr de 137 de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Locală, atât cât permite legislaţia în vigoare, respectiv un poliţist la o mie de locuitori. Decizia instanţei este definitivă.

   Acţiunea poliţiştilor locali disponibilizaţi a avut câştig de cauză şi la Tribunalul Buzău. Ulterior, administraţia locală a trecut la ,,planul B” în ceea ce priveşte reorganizarea Direcţiei de Poliţie Locală, transfor­mând-o,­ tot prin hotărâre a Consiliului Local, în instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, cu un număr de angajaţi care respectă legile în vigoare, iar organigrama acestei noi instituţii a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Pu­blici.

   Pe de altă parte, luna viitoare, la Tribunalul Buzău, va începe judecarea cererii poliţiştilor locali de anulare a organigramei cu pricina, din care au fost scoase posturile a peste 300 de agenţi. Primul termen este programat pe 11 aprilie.

   De asemenea, luni, Tribunalul Buzău a respins ce­rerea poliţiştilor locali cu privire la suspendarea, până la judecarea pe fond a cauzei, a contractelor încheiate de Primărie cu firme specializate pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţă­mânt. Dosarul a fost  deschis de poliţiştii locali după ce autorităţile buzoiene au anulat contractele de pază la şcoli, grădiniţe şi alte instituţii, contracte pe care, până la finele lunii noiembrie, anul trecut, le-au asigurat aceştia. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Ploieşti. 

Comentarii

O bătălie câștigată, nu și războiul (15 Mar, 08:34)
Pixelu persistent

Nu-i rămâne lui Toma decât să umble la șopârla din noul cod al muncii, ăla corporatist, legată de CRITERIILE DE PERFORMANȚĂ, sau să le treacă în fișa postului și atribuțiuni legate de fonduri europene, de colectare de taxe și impozite și de ce nu și de reprezentare în instanțe a primăriei.

Raspunde
UNDE-I ORDIN NU SE DISCUTA! (15 Mar, 08:57)
Ion

In atenția dlui primar iată o idee care împacă si capra si varza. Instituția delegării ar putea fi avuta in vedere, printr-o decizie simpla. In jud. Buzău sunt peste 80 de comune, si, din cate știu, niciuna nu are vre-un polițist local. Delegarea a trei polițiști locali, ca sa poată lucra in ture, pe lângă aceste primarii ar putea soluționa aspectele de munca pentru acești oameni competenți, sa patruleze intre scoală, primărie, si celelalte obiective de interes. Ar fi totuși o problema de echitate salariala intre venitul primarului si cel al polițistului local. Aici decizia este mai grea!

Raspunde
eee (15 Mar, 20:10)
e

tara de bugetari cel mai bine este acum sa fii angajat la stat

Raspunde
Sclavi vs. bugetari (16 Mar, 08:33)
Pixelu corporatist

Așa este pe tot globul. Niciun student din USA nu dorește să lucreze în mediul privat după ce-și termină studiile. Cei care aruncă cu noroi în bugetari sunt frustrații care lucrează în mediul privat și care au pus boticul la lozinca: muncești mai mult și mai eficient ești remunerat mai bine. Pe dracu! Oricât de mult și eficient ai muncii corporatistul îți dă tot cât vrea mușchiul lui, adică cât îl obligă statul român, salariul minim pe economie. Edificator este bancul care a devenit realitate. - Uau, patroane, ce mașină tare ți-ai tras! - Da Gigeleee, dacă vei muncii mai mult și mai eficient la anul îmi iau una și mai bengoasă.

Raspunde

Stiri Agerpres

Tusk/Brexit: Oferta premierului Theresa May 'riscă să agraveze situația' europenilor în Marea Britanie
Vineri, Iunie 23, 2017 16:37 PM

Propunerile premierului britanic Theresa May cu privire la drepturile cetățenilor europeni în Marea Britanie după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană sunt sub așteptările noastre și riscă să agraveze situația europenilor de pe teritoriul britanic, a avertizat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul Summitului UE desfășurat joi și vineri la Bruxelles, potrivit AFP și DPA.

DNA: Fost director al unei școli din Neamț, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene
Vineri, Iunie 23, 2017 16:35 PM

Doru Lozincă, fost director al Grupului școlar "Ion Ionescu de la Brad" din comuna Horia, județul Neamț, a fost trimis în judecată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru fraudă cu fonduri europene.

PNL Sector 5: Un an de administrație PSD în Sectorul 5 - cronica unui dezastru anunțat
Vineri, Iunie 23, 2017 16:25 PM

PNL Sector 5 consideră că un an de administrație PSD în această zonă administrativă înseamnă "cronica unui dezastru anunțat".

Primarul sectorului 2 intenționează să construiască zece parcări supraetajate
Vineri, Iunie 23, 2017 16:18 PM

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat, vineri, cu ocazia prezentării bilanțului după un an de mandat, că în perioada următoare vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru construirea a zece parcări supraetajate.

Donald Trump, deranjat de relația apropiată dintre Robert Mueller și James Comey
Vineri, Iunie 23, 2017 16:08 PM

Președintele american Donald Trump a afirmat, într-un interviu pentru Fox News difuzat vineri, că este deranjat de relația dintre Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile din noiembrie, și fostul director FBI, James Comey, informează The Hill.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jun, 14:04 directori
prof a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
dar la sc 3 ramnic? se va incrie cineva? au proiecte , au fonduri, si-au luat masini.... E de luat in calcul: bani multi la gratis, fara ore fara rezultate... viata frumoasa
23 Jun, 13:01 Sunteți nebuni?Sunteți analfabeți cu toții? Opriți-vă!
George Călinescu a comentat pentru articolul Buzoianca Ramona Neculae dedică al treilea volum viitorului ei copil:
Doamnelor, domnilor, e de două ori trist ce se întâmplă. Odată că o grafomană agramată se închipuie creator de literatură și nu se mai oprește din producția de maculatură de o impostură incalificabilă. Dar asta ar fi, până la urmă, damblaua ei și nu ar trebui să ne vexeze inconștiența cu care această veleitară alterează ierarhia valorilor estetice și insultă spiritul public. Mai de condamnat sunt însă „lăudătorii”, organizatorii de așa zise lansări, gazdele iresponsabile, cadre didactice care deschid larg ușile școlilor spre a oferi elevilor veritabile antimodele de o monstruoasă lipsă de cultură și de îndemânare în mânuirea limbii române în scris.
23 Jun, 12:17 Încă-s treaz!...
Unu' a comentat pentru articolul Actuala dilemă a cetăţeanului (ne)turmentat:
Apreciez răspunsul, chiar dacă argumentele, și pe cale de consecință concluziile, sunt discutabile. Ghilimelele nu sugerează un citat decât dacă este indicată sursa. Bun, să presupunem că sunt atât de ignorant într-ale literaturii încât n-am auzit de Caragiale. Am auzit doar că, prin redacții, i se spunea "Moș Virgulă". Deci Caragiale nu putea să facă rabat niciodată de la corectitudinea gramaticală. Doar că multe s-au schimbat într-ale gramaticii în ultima sută (și ceva...) de ani. De acord, păstrăm cuvintele autorului, pentru a păstra parfumul epocii, sau licențele poetice ("Cobori în jos Luceafăr blând..."), dar nici la Caragiale, nici la Eminescu, sau la oricare alt autor nu păstrăm ortografia originală, dacă Onor' Academia a schimbat regulile. Chiar dacă Eminescu și Caragiale (de care, din câte ați remarcat, nu am prea auzit) au scris cu apostrof, noi folosim cratima. Deci, din punctul meu ignorant de vedere, a păstra o ortografie desuetă, fără a accentua, prin indicarea sursei, că doriți un anumit parfum antebelic, constituie o eroare. Părerea mea!...
Google PageRank Checker