27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 11:56 AM

Politic

Curtea de Apel Ploieşti menţine suspendată noua organigramă a Primăriei

de Vali MARINESCU
Politic  |
15.03.2017, 00:00
648

   Curtea de Apel Ploieşti a respins marţi, ca nefondat, recursul Primăriei la hotărârea Tribunalului Buzău, care a suspendat aplicarea noii organigrame din Palatul Comunal, după ce o parte dintre cei aproape 300 de poliţiştii locali angajaţi ilegal de fosta administraţie condusă de Constantin Boşcodeală au contestat în instanţă respectivul act normativ aprobat de noul Consiliu Local, care prevede un număr de 137 de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Locală, atât cât permite legislaţia în vigoare, respectiv un poliţist la o mie de locuitori. Decizia instanţei este definitivă.

   Acţiunea poliţiştilor locali disponibilizaţi a avut câştig de cauză şi la Tribunalul Buzău. Ulterior, administraţia locală a trecut la ,,planul B” în ceea ce priveşte reorganizarea Direcţiei de Poliţie Locală, transfor­mând-o,­ tot prin hotărâre a Consiliului Local, în instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, cu un număr de angajaţi care respectă legile în vigoare, iar organigrama acestei noi instituţii a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Pu­blici.

   Pe de altă parte, luna viitoare, la Tribunalul Buzău, va începe judecarea cererii poliţiştilor locali de anulare a organigramei cu pricina, din care au fost scoase posturile a peste 300 de agenţi. Primul termen este programat pe 11 aprilie.

   De asemenea, luni, Tribunalul Buzău a respins ce­rerea poliţiştilor locali cu privire la suspendarea, până la judecarea pe fond a cauzei, a contractelor încheiate de Primărie cu firme specializate pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţă­mânt. Dosarul a fost  deschis de poliţiştii locali după ce autorităţile buzoiene au anulat contractele de pază la şcoli, grădiniţe şi alte instituţii, contracte pe care, până la finele lunii noiembrie, anul trecut, le-au asigurat aceştia. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Ploieşti. 

Comentarii

O bătălie câștigată, nu și războiul (15 Mar, 08:34)
Pixelu persistent

Nu-i rămâne lui Toma decât să umble la șopârla din noul cod al muncii, ăla corporatist, legată de CRITERIILE DE PERFORMANȚĂ, sau să le treacă în fișa postului și atribuțiuni legate de fonduri europene, de colectare de taxe și impozite și de ce nu și de reprezentare în instanțe a primăriei.

Raspunde
UNDE-I ORDIN NU SE DISCUTA! (15 Mar, 08:57)
Ion

In atenția dlui primar iată o idee care împacă si capra si varza. Instituția delegării ar putea fi avuta in vedere, printr-o decizie simpla. In jud. Buzău sunt peste 80 de comune, si, din cate știu, niciuna nu are vre-un polițist local. Delegarea a trei polițiști locali, ca sa poată lucra in ture, pe lângă aceste primarii ar putea soluționa aspectele de munca pentru acești oameni competenți, sa patruleze intre scoală, primărie, si celelalte obiective de interes. Ar fi totuși o problema de echitate salariala intre venitul primarului si cel al polițistului local. Aici decizia este mai grea!

Raspunde
eee (15 Mar, 20:10)
e

tara de bugetari cel mai bine este acum sa fii angajat la stat

Raspunde
Sclavi vs. bugetari (16 Mar, 08:33)
Pixelu corporatist

Așa este pe tot globul. Niciun student din USA nu dorește să lucreze în mediul privat după ce-și termină studiile. Cei care aruncă cu noroi în bugetari sunt frustrații care lucrează în mediul privat și care au pus boticul la lozinca: muncești mai mult și mai eficient ești remunerat mai bine. Pe dracu! Oricât de mult și eficient ai muncii corporatistul îți dă tot cât vrea mușchiul lui, adică cât îl obligă statul român, salariul minim pe economie. Edificator este bancul care a devenit realitate. - Uau, patroane, ce mașină tare ți-ai tras! - Da Gigeleee, dacă vei muncii mai mult și mai eficient la anul îmi iau una și mai bengoasă.

Raspunde

Stiri Agerpres

KO Goetz, reprezentant de marcă al picturii abstracte germane, a murit la vârsta de 103 ani
Marti, August 22, 2017 11:52 AM

Pictorul Karl Otto Goetz, ale cărui lucrări abstracte au contribuit la revirimentul pe piața internațională a artei germane după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și prăbușirea celui de-Al Treilea Reich, a murit la vârsta de 103 ani, a anunțat luni fundația sa, informează DPA.

Directorul Tel Drum, Petre Pitiș, la DNA
Marti, August 22, 2017 11:50 AM

Directorul societății Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

China: Peste 4.000 de persoane evacuate din calea taifunului Hato
Marti, August 22, 2017 11:45 AM

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din calea taifunului Hato, cel de-al 13-lea fenomen meteorologic de acest tip din 2017, care înaintează spre coasta de sud-est a Chinei, informează marți Xinhua.

Stoltenberg: NATO nu va lăsa niciodată Afganistanul ''să redevină un sanctuar pentru teroriști''
Marti, August 22, 2017 11:43 AM

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care a intervenit în Afganistan a doua zi după atentatele din 11 septembrie 2001, la cererea SUA, nu va lăsa niciodată această țară ''să redevină un sanctuar pentru teroriști'', a declarat marți secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, salutând discursul președintelui american Donald Trump, informează AFP.

Un fost avocat al cântărețului Michael Jackson îl va apăra pe Bill Cosby
Marti, August 22, 2017 11:38 AM

Tom Mesereau, fost avocat al cântărețului Michael Jackson, se va ocupa de apărarea în instanță a actorului de comedie Bill Cosby, a anunțat luni un purtător de cuvânt al artistului, citat de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 11:14 Lumea de ieri și lumea de azi!
Pixelu razna a comentat pentru articolul Torţionarul Vişinescu se vrea liber ,,din motive medicale“:
Din aceeași categorie cu „nu suportă detenția” sau dementul ăla norvegian, Breivik, care a dat statul în judecată că este supus unui tratament inuman pentru că este izolat și nu socializează și i se încălzește mâncarea la microunde. Și statul norvegian a luat în serios plângerea. Demența este totală. Personajul are și pagină pe Wikipedia. Mai nou, și-a schimbat legal numele.
22 Aug, 10:46 Justitie divina...
Unforgiven a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Florina Stoian,nu te supara,dar era si timpul sa fii schimbata!...La cate mizerii si abuzuri ai facut in perioada concursului pentru functia de director de scoala-2016,la cata incompetenta crasa ai demonstrat in ciuda inaltelor studii economice de la Academia din Brosteni,la cat rafinament intelectual ai afisat de fiecare data cand ai reprezentat invatamantul buzoian,la ce /in ce concurs de imprejurari politice ai obtinut postul!...Probabil e prea mult pentru tine si functia de director la gradinita "Boboceii din Micro III"...Sorry,Florina go home!
22 Aug, 10:13 Unde dai și unde crapă!
Pixelu corporatist a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Observ o întreagă propagandă legată de faptul că: „A luat concursul, să-și ducă mandatul la bun sfârșit!”. Principial vorbind, este o cretinătate. Dacă câștigătorul concursului o ia razna în timpul mandatului este firesc să fie înlăturat. Că se pot face abuzuri, cum pare a fi și cazul de față, este cu totul altă discuție, care în principiu sunt generate de însăși natura legislației. Guvernarea corporatistă a fost legiferată tocmai pentru a legaliza abuzul.
Google PageRank Checker