27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:48 AM

Opinii

Curtea Constituțională a deschis o cutie a Pandorei

de Călin BOSTAN
Opinii  |
08.05.2017, 00:00
397

   Ca tot românul imparțial, membrii Curții Constituționale a Ro­mâniei s-au spălat pe mâini, mai ceva precum Pilat din Pont, de piatra de moară care le atârna de gât, numită constituționalitatea articolului de lege care interzice condamnaților penal să facă parte din Guvern. Au res­pins sesizarea în acest sens pe mo­tiv de inadmisibilitate a cererii, evitând, astfel, să se pronunțe asu­pra fondului. O capcană în care au căzut mulți, bucurând-se mult prea devreme că respectiva decizie i-ar fi tăiat lui Li­viu Dragnea orice cale spre Palatul Victoria.

  În fapt, decizia Curții Constitu­ționale nu face altceva decât să des­chidă o cutie a Pandorei. Pentru că așa cum stau lucrurile, chestiunea nu este tranșată definitiv; de acum în­colo, oricine poate sesiza din nou Cur­tea pe acest aspect, cu o cerere pe care judecătorii instanței constituționale să o găsească admisibilă și să se treacă la dezbaterea pe fond a problemei, când am avea două posibilități.

   Una dintre ele ar fi aceea ca articolul de lege respectiv să fie decla­rat neconsituțional și să se deschidă larg ușa Guvernului pentru orice ins condamnat penal, pentru fapte din tot spectrul infracționalității. O a do­ua ar fi declararea respectivului arti­col drept constituțional, fapt care ar putea declanșa o dezbatere și un șir de acțiuni care să blocheze accesul condamnaților și către alte demnități, cum ar fi aceea de parlamentar și, prin caz particular, de pre­ședinte al camerelor Legislativului.

   Pentru că, în fapt, aici nu mai vorbim despre subiectul „Dragnea premier“. Ci despre (im)posibilitatea accesului condamnaților penal în demnități publice, cu decizii care ne-ar putea așeza în rândul lumii ci­vilizate sau, dimpotrivă, ne-ar putea arunca în „lumea a treia“.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker