27 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:10 AM

Opinii

Curtea Constituțională a deschis o cutie a Pandorei

de Călin BOSTAN
Opinii  |
08.05.2017, 00:00
295

   Ca tot românul imparțial, membrii Curții Constituționale a Ro­mâniei s-au spălat pe mâini, mai ceva precum Pilat din Pont, de piatra de moară care le atârna de gât, numită constituționalitatea articolului de lege care interzice condamnaților penal să facă parte din Guvern. Au res­pins sesizarea în acest sens pe mo­tiv de inadmisibilitate a cererii, evitând, astfel, să se pronunțe asu­pra fondului. O capcană în care au căzut mulți, bucurând-se mult prea devreme că respectiva decizie i-ar fi tăiat lui Li­viu Dragnea orice cale spre Palatul Victoria.

  În fapt, decizia Curții Constitu­ționale nu face altceva decât să des­chidă o cutie a Pandorei. Pentru că așa cum stau lucrurile, chestiunea nu este tranșată definitiv; de acum în­colo, oricine poate sesiza din nou Cur­tea pe acest aspect, cu o cerere pe care judecătorii instanței constituționale să o găsească admisibilă și să se treacă la dezbaterea pe fond a problemei, când am avea două posibilități.

   Una dintre ele ar fi aceea ca articolul de lege respectiv să fie decla­rat neconsituțional și să se deschidă larg ușa Guvernului pentru orice ins condamnat penal, pentru fapte din tot spectrul infracționalității. O a do­ua ar fi declararea respectivului arti­col drept constituțional, fapt care ar putea declanșa o dezbatere și un șir de acțiuni care să blocheze accesul condamnaților și către alte demnități, cum ar fi aceea de parlamentar și, prin caz particular, de pre­ședinte al camerelor Legislativului.

   Pentru că, în fapt, aici nu mai vorbim despre subiectul „Dragnea premier“. Ci despre (im)posibilitatea accesului condamnaților penal în demnități publice, cu decizii care ne-ar putea așeza în rândul lumii ci­vilizate sau, dimpotrivă, ne-ar putea arunca în „lumea a treia“.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul seriei 'Millenium', a murit la 56 de ani
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:45 AM

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson, a murit marți la 56 de ani, a informat familia citată de EFE.

Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:40 AM

Absolvenții de liceu vor susține miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:33 AM

Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului cabinet.

Curtea Supremă din Venezuela a fost atacată de un elicopter
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:25 AM

Un elicopter a atacat sediul Curții Supreme din Venezuela, a anunțat marți președintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agențiile internaționale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat.

COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC ÎN IMAGINI
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:15 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 00:00
violeta albu a comentat pentru articolul Medicii legişti: moartea cardiologului Adrian Negoiţă, produsă de o hemoragie intercraniană:
dumnezeu sa-l odihneasca
27 Jun, 19:15 Minciuni
Pixu a comentat pentru articolul Ce realizări a bifat primarul Toma după primul an de mandat:
Vă referiți la parcarea aia unde te întâmpină un copac în mijlocul drumului? Partid de rahat, realizari de rahat. Mințiți proștii cu dragaici și alte petreceri pentru prosti, in timp ce oamenii normali din orașul ăsta scrasnesc din dinti.
27 Jun, 14:47 Medii de 10
Albinuța a comentat pentru articolul A plouat cu medii de 10 la Evaluarea Națională de la Buzău:
În ultima perioadă în România plouă cu promisiuni psd-iste și cu medii de 10. Cum nu au acoperire în realitatea economică promisiunile psd-iste, tot așa nu au acoperire aceste medii de 10!
Google PageRank Checker