27 de ani
de presa libera
Sambata, August 19, 2017 23:24 PM

Actualitate

Cursuri gratuite de calificare pentru șomerii buzoieni, la AJOFM, începând de săptămâna viitoare

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
21.04.2017, 00:00
102

   Cinci cursuri  gratuite de formare profesională pentru șomerii buzoieni  vor începe în perioada următoare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Aceste cursuri de calificare fac parte din Planul de formare profesională al AJOFM Buzău pentru anul 2017, care a fost aprobat recent de către Ministerul Muncii.

   Astfel, se fac înscrieri pentru cursurile gratuite de calificare în meserii precum agent de vânzări, două grupe și câte o grupă pentru   frizer coafor manichiurist pedichiurist, lucrător în comerț și mașinist pe mașini mobile de transporturi interioare.

   Primul curs, cu 28 de participanți,  începe săptămâna viitoare pentru șomerii care doresc să se califice ca agent de securitate,  respectiv pe data de 26 aprilie. Alți 24 de șomeri care se înscriu la cursurile pentru frizer coafor manichiurist pedichiurist încep instruirea pe data de 2 mai. Pentru meseriile de lucrător în comerț, cu o grupă formată din 28 de cursanți, și mașinist mașini mobile de transporturi interioare, cu o grupă de 20 de participanți, pregătirea  începe pe data de 15 mai. O a doua grupă, formată din 28 de cursanți pentru calificarea în meseria de agent de securitate,  va începe instruirea pe data de 19 mai.

   Aceste cursuri durează, în funcție de meseria pentru care s-a optat, între trei și cinci luni, cuprind  pregătire teoretică și practică,  realizată de către furnizori de formare autorizați, care, la încheierea instruirii, după susținerea de către cursanți a examenului final, vor elibera acestora certificatele de calificare recunoscute la nivel național și european.

   Pentru acest an, potrivit Planului de formare profesională, AJOFM Buzău va organiza în total 26 de cursuri de calificare gratuite destinate șomerilor. Din totalul acestor cursuri, patru sunt pentru agenți de securitate, trei pentru lucrători în comerț, câte două pentru frizeri, inspectori (referenți) resurse umane, mașiniști la mașini mobile pentru transporturi interioare și ospătari (chelneri) vânzători în unități de alimentație publică.

   De asemenea, AJOFM Buzău va mai organiza în acest an și câte un curs pentru calificarea șomerilor în meserii precum bucătar, coafor, cofetar, contabil, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, maseur,  frizer coafor manichiurist pedichiurist, operator introducere, validare și prelucrare date, operator calculator electronic și rețele, patiser și vânzător.

   Cea mai mare parte din totalul celor 26 de cursuri de formare stabilite să se desfășoare în cursul acestui an este reprezentată de cele  de recalificare, respectiv 18 cursuri, șapte sunt pentru inițiere, iar unul este destinat specializării. Se estimează că prin intermediul acestor instruiri gratuite se vor califica pentru meseriile menționate 693 de șomeri buzoieni, dintre care 348 femei. Din totalul acestora, 264 de șomeri provin din mediul rural. (M.B.)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Campionatul Angliei - Arsenal Londra, învinsă în deplasare
Sambata, August 19, 2017 23:07 PM

Echipa Arsenal Londra a fost învinsă la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, de formația Stoke City, într-o partidă din cadrul etapei a 2-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată sâmbătă seara.

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Sambata, August 19, 2017 22:28 PM

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă
Sambata, August 19, 2017 22:19 PM

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

Torje și Grozav au marcat în campionatul Turciei
Sambata, August 19, 2017 21:36 PM

Jucătorii români Gabriel Torje și Gheorghe Grozav au marcat câte un gol pentru echipa lor, Karabukspor, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Istanbul Basaksehir, sâmbătă, în cadrul etapei a doua a campionatului de fotbal al Turciei.

Proetnica: Zeci de copii și-au pus la încercare imaginația în cadrul unor ateliere creative diverse
Sambata, August 19, 2017 21:20 PM

Zeci de copii s-au perindat, timp de două zile, în cetatea Sighișoarei, în cadrul unor ateliere creative unde, indiferent de etnie, s-au aflat împreună cu reprezentanții Asociației Lumea Bună, aflați pentru prima oară la "Proetnica", festival aflat acum la cea de-a XV-a ediție.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Aug, 22:24 Incredibil
Ionescu o a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Nu cred!!E o farsă!!!????
19 Aug, 22:04 Despre revocari
Profesor,fost director a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Orice nas isi are nașul
19 Aug, 20:05 Genunche
Vica a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ministrul, in loc sa se intereseze de manuale si inceperea in bune conditii a noului an scolar s-a gandit la o noua prostie- revocarea celor 13 inspectori generali. Domnule prim mimistru , acesta este motivul sa-l destituiti pe Liviu Pop, daca se poate, tot prin fax. Liderii de sindicat ce fac? Sau le este frica de ,,sef``? Noi l-am facut ministru, cu cotizatia de la sindicat!
Google PageRank Checker