27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:34 AM

Actualitate

Cursuri gratuite de calificare pentru șomerii buzoieni, la AJOFM, începând de săptămâna viitoare

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
21.04.2017, 00:00
54

   Cinci cursuri  gratuite de formare profesională pentru șomerii buzoieni  vor începe în perioada următoare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Aceste cursuri de calificare fac parte din Planul de formare profesională al AJOFM Buzău pentru anul 2017, care a fost aprobat recent de către Ministerul Muncii.

   Astfel, se fac înscrieri pentru cursurile gratuite de calificare în meserii precum agent de vânzări, două grupe și câte o grupă pentru   frizer coafor manichiurist pedichiurist, lucrător în comerț și mașinist pe mașini mobile de transporturi interioare.

   Primul curs, cu 28 de participanți,  începe săptămâna viitoare pentru șomerii care doresc să se califice ca agent de securitate,  respectiv pe data de 26 aprilie. Alți 24 de șomeri care se înscriu la cursurile pentru frizer coafor manichiurist pedichiurist încep instruirea pe data de 2 mai. Pentru meseriile de lucrător în comerț, cu o grupă formată din 28 de cursanți, și mașinist mașini mobile de transporturi interioare, cu o grupă de 20 de participanți, pregătirea  începe pe data de 15 mai. O a doua grupă, formată din 28 de cursanți pentru calificarea în meseria de agent de securitate,  va începe instruirea pe data de 19 mai.

   Aceste cursuri durează, în funcție de meseria pentru care s-a optat, între trei și cinci luni, cuprind  pregătire teoretică și practică,  realizată de către furnizori de formare autorizați, care, la încheierea instruirii, după susținerea de către cursanți a examenului final, vor elibera acestora certificatele de calificare recunoscute la nivel național și european.

   Pentru acest an, potrivit Planului de formare profesională, AJOFM Buzău va organiza în total 26 de cursuri de calificare gratuite destinate șomerilor. Din totalul acestor cursuri, patru sunt pentru agenți de securitate, trei pentru lucrători în comerț, câte două pentru frizeri, inspectori (referenți) resurse umane, mașiniști la mașini mobile pentru transporturi interioare și ospătari (chelneri) vânzători în unități de alimentație publică.

   De asemenea, AJOFM Buzău va mai organiza în acest an și câte un curs pentru calificarea șomerilor în meserii precum bucătar, coafor, cofetar, contabil, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, maseur,  frizer coafor manichiurist pedichiurist, operator introducere, validare și prelucrare date, operator calculator electronic și rețele, patiser și vânzător.

   Cea mai mare parte din totalul celor 26 de cursuri de formare stabilite să se desfășoare în cursul acestui an este reprezentată de cele  de recalificare, respectiv 18 cursuri, șapte sunt pentru inițiere, iar unul este destinat specializării. Se estimează că prin intermediul acestor instruiri gratuite se vor califica pentru meseriile menționate 693 de șomeri buzoieni, dintre care 348 femei. Din totalul acestora, 264 de șomeri provin din mediul rural. (M.B.)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker