27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 06:55 AM

Actualitate

Cursuri gratuite de calificare pentru șomerii buzoieni, la AJOFM, începând de săptămâna viitoare

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
21.04.2017, 00:00
121

   Cinci cursuri  gratuite de formare profesională pentru șomerii buzoieni  vor începe în perioada următoare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Aceste cursuri de calificare fac parte din Planul de formare profesională al AJOFM Buzău pentru anul 2017, care a fost aprobat recent de către Ministerul Muncii.

   Astfel, se fac înscrieri pentru cursurile gratuite de calificare în meserii precum agent de vânzări, două grupe și câte o grupă pentru   frizer coafor manichiurist pedichiurist, lucrător în comerț și mașinist pe mașini mobile de transporturi interioare.

   Primul curs, cu 28 de participanți,  începe săptămâna viitoare pentru șomerii care doresc să se califice ca agent de securitate,  respectiv pe data de 26 aprilie. Alți 24 de șomeri care se înscriu la cursurile pentru frizer coafor manichiurist pedichiurist încep instruirea pe data de 2 mai. Pentru meseriile de lucrător în comerț, cu o grupă formată din 28 de cursanți, și mașinist mașini mobile de transporturi interioare, cu o grupă de 20 de participanți, pregătirea  începe pe data de 15 mai. O a doua grupă, formată din 28 de cursanți pentru calificarea în meseria de agent de securitate,  va începe instruirea pe data de 19 mai.

   Aceste cursuri durează, în funcție de meseria pentru care s-a optat, între trei și cinci luni, cuprind  pregătire teoretică și practică,  realizată de către furnizori de formare autorizați, care, la încheierea instruirii, după susținerea de către cursanți a examenului final, vor elibera acestora certificatele de calificare recunoscute la nivel național și european.

   Pentru acest an, potrivit Planului de formare profesională, AJOFM Buzău va organiza în total 26 de cursuri de calificare gratuite destinate șomerilor. Din totalul acestor cursuri, patru sunt pentru agenți de securitate, trei pentru lucrători în comerț, câte două pentru frizeri, inspectori (referenți) resurse umane, mașiniști la mașini mobile pentru transporturi interioare și ospătari (chelneri) vânzători în unități de alimentație publică.

   De asemenea, AJOFM Buzău va mai organiza în acest an și câte un curs pentru calificarea șomerilor în meserii precum bucătar, coafor, cofetar, contabil, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, maseur,  frizer coafor manichiurist pedichiurist, operator introducere, validare și prelucrare date, operator calculator electronic și rețele, patiser și vânzător.

   Cea mai mare parte din totalul celor 26 de cursuri de formare stabilite să se desfășoare în cursul acestui an este reprezentată de cele  de recalificare, respectiv 18 cursuri, șapte sunt pentru inițiere, iar unul este destinat specializării. Se estimează că prin intermediul acestor instruiri gratuite se vor califica pentru meseriile menționate 693 de șomeri buzoieni, dintre care 348 femei. Din totalul acestora, 264 de șomeri provin din mediul rural. (M.B.)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Coreea de Nord reprezintă o "amenințare fără precedent", afirmă Jim Mattis și aliații săi
Marti, Octombrie 24, 2017 06:38 AM

Programul militar nord-coreean reprezintă o "amenințare gravă și fără precedent" pentru Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia, au afirmat marți miniștrii apărării din cele trei țări, relatează AFP.

Senat: Propunerea legislativă pentru completarea Legii de organizare și funcționare a AGERPRES, marți, pe ordinea de zi a plenului
Marti, Octombrie 24, 2017 06:06 AM

Senatul ar putea dezbate și vota, marți, propunerea legislativă pentru completarea Legii 19/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Presă AGERPRES, prin care se propune demiterea directorului general în cazul respingerii de către Parlament a Raportului anual de activitate al instituției.

Siria: 22 de morți într-un raid aerian la Deir ez-Zor (OSDO)
Marti, Octombrie 24, 2017 06:02 AM

Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața luni seară într-un atac aerian cu origine neidentificată în apropiere de Deir ez-Zor, oraș din estul Siriei eliberat aproape complet de forțele regimului de la Damasc, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

China: Noua conducere va fi prezentată miercuri
Marti, Octombrie 24, 2017 05:28 AM

Noua conducere chineză va fi prezentată miercuri, la finalul celui de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist la putere, a anunțat agenția Xinhua, citată de AFP.

Ovidiu Puțura - audiat din nou la Comisia SRI
Marti, Octombrie 24, 2017 05:25 AM

Comisia parlamentară de control al activității SRI urmează să îl audieze din nou marți pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 19:34 Domnul a dat,Domnul a luat!Domnul fie laudat !
Scaraotchi a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Domnul a dat,Domnul a luat! Domnul fie laudat!...........O fi saracit biserica? Poate ca este doar o manevra pentru naivii care vor sari sa despagubeasca biserica.
23 Oct, 15:06 pentru SUBIECTIV
Q. a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
Domnule, nu știu ce iei, dar vreau și eu! Cine ți-a zis așa ceva? Iar folosirea literelor mari echivalează în spațiul virtual cu țipatul.
23 Oct, 14:46 Urare de bine
Priceputu' a comentat pentru articolul Mocanu: “Guvernul PSD-ALDE joacă «alba-neagra» cu legea pensiilor”:
Vedea-te-as muncind la firma privata , domnule parlamentar beizadea!
Google PageRank Checker