27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:46 AM

Actualitate

Cursuri gratuite de calificare pentru șomerii buzoieni, la AJOFM, începând de săptămâna viitoare

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
21.04.2017, 00:00
90

   Cinci cursuri  gratuite de formare profesională pentru șomerii buzoieni  vor începe în perioada următoare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Aceste cursuri de calificare fac parte din Planul de formare profesională al AJOFM Buzău pentru anul 2017, care a fost aprobat recent de către Ministerul Muncii.

   Astfel, se fac înscrieri pentru cursurile gratuite de calificare în meserii precum agent de vânzări, două grupe și câte o grupă pentru   frizer coafor manichiurist pedichiurist, lucrător în comerț și mașinist pe mașini mobile de transporturi interioare.

   Primul curs, cu 28 de participanți,  începe săptămâna viitoare pentru șomerii care doresc să se califice ca agent de securitate,  respectiv pe data de 26 aprilie. Alți 24 de șomeri care se înscriu la cursurile pentru frizer coafor manichiurist pedichiurist încep instruirea pe data de 2 mai. Pentru meseriile de lucrător în comerț, cu o grupă formată din 28 de cursanți, și mașinist mașini mobile de transporturi interioare, cu o grupă de 20 de participanți, pregătirea  începe pe data de 15 mai. O a doua grupă, formată din 28 de cursanți pentru calificarea în meseria de agent de securitate,  va începe instruirea pe data de 19 mai.

   Aceste cursuri durează, în funcție de meseria pentru care s-a optat, între trei și cinci luni, cuprind  pregătire teoretică și practică,  realizată de către furnizori de formare autorizați, care, la încheierea instruirii, după susținerea de către cursanți a examenului final, vor elibera acestora certificatele de calificare recunoscute la nivel național și european.

   Pentru acest an, potrivit Planului de formare profesională, AJOFM Buzău va organiza în total 26 de cursuri de calificare gratuite destinate șomerilor. Din totalul acestor cursuri, patru sunt pentru agenți de securitate, trei pentru lucrători în comerț, câte două pentru frizeri, inspectori (referenți) resurse umane, mașiniști la mașini mobile pentru transporturi interioare și ospătari (chelneri) vânzători în unități de alimentație publică.

   De asemenea, AJOFM Buzău va mai organiza în acest an și câte un curs pentru calificarea șomerilor în meserii precum bucătar, coafor, cofetar, contabil, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, maseur,  frizer coafor manichiurist pedichiurist, operator introducere, validare și prelucrare date, operator calculator electronic și rețele, patiser și vânzător.

   Cea mai mare parte din totalul celor 26 de cursuri de formare stabilite să se desfășoare în cursul acestui an este reprezentată de cele  de recalificare, respectiv 18 cursuri, șapte sunt pentru inițiere, iar unul este destinat specializării. Se estimează că prin intermediul acestor instruiri gratuite se vor califica pentru meseriile menționate 693 de șomeri buzoieni, dintre care 348 femei. Din totalul acestora, 264 de șomeri provin din mediul rural. (M.B.)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker