Cea mai mare acțiune de ecologizare din România cuprinde sâmbătă și Buzăul. Voluntari, instituții și agenți economici din peste 20 de localități ale județului Buzău și-au anunțat participarea la acțiunile de ecologizare organizate în cadrul proiectului Let’s Do It, Romania! sâmbătă, 15 septembrie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei.

Evenimentul – care reunește anul acesta 150 de țări de pe toate meridianele globului – a devenit, din 2010, cea mai amplă acțiune civică și în România, reunind an de an sute de mii de voluntari dornici să ajute la colectarea deșeurilor reciclabile care poluează locurile publice.

Cele 24 de localități înscrise în acțiunea Let’s Do It, Romania! – Ziua Națională a Curățeniei sunt Buzău, Rm. Sărat, Valea Râmnicului, Cislău, Măgura, Unguriu, Berca, Vernești, Vadu Pașii, Săgeata, Poșta Câlnău, Zărnești, Mărăcineni, Săpoca, Vintilă Vodă, Lopătari, Beceni, Cernătești, Merei, Ulmeni, Pietroasele, Năeni, Tisău, și Scorțoasa. Acțiunea de strângere a deșeurilor va avea loc între orele 9.00-11.00, în Buzău punctul de întâlnire fiind în Parcul Crâng la Obelisc, iar în Rm. Sărat la Primărie. În cadrul acțiunii de ecologizare, vor fi vizate parcurile și alte locuri publice, dar și cursurile de apă (în special în cazul localităților rurale). De menționat este și faptul că oricine dorește să se alăture „din mers” acțiunii o poate face prezentându-se direct la locurile de întâlnire.

La Buzău, acțiunea de sâmbătă va fi coordonată de Instituția Prefectului – Județul Buzău, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, Agenția pentru Protecția Mediului și la ea vor lua parte numeroși elevi din mai multe școli și licee, cadre didactice, jandarmi, polițiști, pompieri, precum și angajați ai Direcției Silvice, Administrației Bazinale Buzău-Ialomița și ai companiei Petrom. O contribuție importantă o va avea societatea RER Sud care va pune la dispoziția voluntarilor saci pentru colectarea deșeurilor, mănuși și va asigura transportul materialelor reciclabile la stația de sortare de la Gălbinași.

DISTRIBUIȚI
loading...