27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:53 AM

Politic

Cum vrea să scape şeful liberalilor buzoieni de opozanţii din partid: îi declară ,,persona non grata“

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.07.2017, 00:00
348

   Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, susţine că a găsit o formulă de a se distanţa de membrii PNL - indiferent de funcţia publică pe care o deţin - care “calcă strâmb”, chiar înaintea finalizării procedurilor, anevoioase şi de durată, de excludere din partid şi, după caz, de eliminare din rândul aleşilor locali.

   Prezent, la finele săptămânii trecute, la emisiunea “Focus News” difuzată de Focus TV,  Romanescu a spus că aceştia vor fi declaraţi ,,indezirabili”, iar asememenea decizii vor fi comunicate public, astfel încât întreaga opinie pu­blică să afle că respectivii membri de partid nu mai reprezintă interesele PNL Buzău: ,,Într-o ultimă şedinţă, am fost tranşant şi am spus: «Legea s-a schimbat>. E greu să putem să-i scoatem din rândurile Partidului Naţional Liberal atât de uşor, conform legii. Ceea ce putem face foarte rapid, va fi, în momentul în care ne vom întruni şi vom avea o unani­mitate la vot, să spunem că, de mâine, anumite persoane, indiferent că sunt aleşi judeţeni, locali, nu mai reprezintă Partidul Naţional Liberal. Putem să o facem de mâine. Legea, în schimb, permite să tărăgănezi acest lucru mult mai mult timp, mergând în instanţă, aşteptând toate instanţele de judecată. Poate să dureze de la trei luni, la şase luni, la un an de zile. Prin declaraţii şi prin conferinţe de presă, sau ceea ce pot eu să comunic cu presa sau alţi colegi de-ai mei, vom spune: «De mâine, x persoană nu mai face parte din Partidul Naţional Liberal şi chiar dacă ocupă o funcţie în Consiliul Local, în Consiliul Judeţean, sau oriunde, nu mai reprezintă partidul nostru>”, a spus Romanescu la ,,Focus TV“, citat de ,,SansaNews”.

   Cu aceeaşi ocazie, Romanescu a dat indicaţii şi asupra persoanelor care sunt pe “lista neagră” şi ar putea fi primii declaraţi indezirabili: liberalii proveniţi din fostul Partid Democrat Liberal care nu au putut accede la funcţii în organizaţie: ,,Sunt oameni care nu pot accepta - mai ales dintre cei care provin din alt partid - că unii au câştigat alegerile sau au fost aleşi în anumite funcţii şi că ei nu au fost aleşi, şi de aceea sunt supăraţi. Cine nu va accepta, cred că nu poate să facă parte din echipa noastră, va trebui să ne părăsească, sau cel puţin să-şi exprime punctul de vedere în altă parte, nu în Partidul Naţional Liberal. Dorinţa mea nu este aceea de a dezbina şi de a înlătura oamenii care mi-au fost ostili. Până la urmă, eram, practic, în aceeaşi echipă. Sunt unii care au înţeles lucrurile acestea, dar, într-adevăr, mai există persoane care încă nu pot să uite, probabil, de înfrângere, sau ar fi dorit cu totul altceva”, a precizat liderul liberal buzoian, care a mai spus că aceste persoane ar fi primit un termen ultimativ, 15 septembrie, până la care pot demonstra că şi-au schimbat atitudinea.

   După această dată, se vor lua măsuri, a mai spus Cristinel Romanescu: „Sunt câteva persoane, într-adevăr, pe care încercăm să le depistăm şi chiar încercăm să le îndepărtăm din organizaţia locală şi judeţeană, care doresc, practic, de fiecare dată, să aducă această tendinţă de a ne certa, în a nu ne putea coagula ca şi organizaţie. Sunt unii care continuă pe aceeaşi linie, de a face lucrurile să nu funcţioneze, şi, cât de repede, o să fiţi surprinşi, dar o să îi scoatem în afara partidului. Sunt la toate nivelurile”, a mai precizat deputatul liberal buzoian pentru Focus Tv.

 

Comentarii

Sa scapam Noi de un comunist vopsit in galben (18 Jul, 00:52)
Liberal

Am vazut emisiunea. Nimic nu mi s.a parut mai josnic si mai jegos decat acest personaj care minte mai des decat respira. Planul lui si a doi, trei analfabeti gen Ene ion, manivela, alaturi de alte scursori pesediste gen Iuga i. este de a distruge Pnl. Oricum romanescu nu iesea dep fara ajutorul psd. Stapanii si colegii lor sunt in psd si eventual pe la biblioteci inchise gen Mandresti. PNL BUZAU a murit.

Raspunde
oare ? (18 Jul, 06:28)
gica

Inseamna ca romanescu se autoexclude din partid? Sau nu exclude decat antiPSDistii din partid? Ce mic a ajuns... Ce jenant... Rusinos de jenant romanescule ...

Raspunde

Stiri Agerpres

Giurgiu: Traficul cu bacul la Bechet, întrerupt temporar din cauza vântului puternic
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Traficul cu bacul de la PTF Bechet este întrerupt temporar vineri din cauza vântului puternic, informează un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Javier Bardem, Penélope Cruz, Jennifer Lawrence și George Clooney, așteptați pe covorul roșu la Mostra din Veneția
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz, actrițele americane Jennifer Lawrence și Jane Fonda alături de compatrioții lor Matt Damon, George Clooney și Robert Redford se numără printre starurile așteptate la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, relatează vineri EFE.

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse congelate
Vineri, Iulie 28, 2017 11:37 AM

Polițiștii din Capitală acționează, vineri, într-un complex comercial agroalimentar din Sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse congelate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker