27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:10 AM
toamna buzoiana

Politic

Cum vrea să scape şeful liberalilor buzoieni de opozanţii din partid: îi declară ,,persona non grata“

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.07.2017, 00:00
401

   Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, susţine că a găsit o formulă de a se distanţa de membrii PNL - indiferent de funcţia publică pe care o deţin - care “calcă strâmb”, chiar înaintea finalizării procedurilor, anevoioase şi de durată, de excludere din partid şi, după caz, de eliminare din rândul aleşilor locali.

   Prezent, la finele săptămânii trecute, la emisiunea “Focus News” difuzată de Focus TV,  Romanescu a spus că aceştia vor fi declaraţi ,,indezirabili”, iar asememenea decizii vor fi comunicate public, astfel încât întreaga opinie pu­blică să afle că respectivii membri de partid nu mai reprezintă interesele PNL Buzău: ,,Într-o ultimă şedinţă, am fost tranşant şi am spus: «Legea s-a schimbat>. E greu să putem să-i scoatem din rândurile Partidului Naţional Liberal atât de uşor, conform legii. Ceea ce putem face foarte rapid, va fi, în momentul în care ne vom întruni şi vom avea o unani­mitate la vot, să spunem că, de mâine, anumite persoane, indiferent că sunt aleşi judeţeni, locali, nu mai reprezintă Partidul Naţional Liberal. Putem să o facem de mâine. Legea, în schimb, permite să tărăgănezi acest lucru mult mai mult timp, mergând în instanţă, aşteptând toate instanţele de judecată. Poate să dureze de la trei luni, la şase luni, la un an de zile. Prin declaraţii şi prin conferinţe de presă, sau ceea ce pot eu să comunic cu presa sau alţi colegi de-ai mei, vom spune: «De mâine, x persoană nu mai face parte din Partidul Naţional Liberal şi chiar dacă ocupă o funcţie în Consiliul Local, în Consiliul Judeţean, sau oriunde, nu mai reprezintă partidul nostru>”, a spus Romanescu la ,,Focus TV“, citat de ,,SansaNews”.

   Cu aceeaşi ocazie, Romanescu a dat indicaţii şi asupra persoanelor care sunt pe “lista neagră” şi ar putea fi primii declaraţi indezirabili: liberalii proveniţi din fostul Partid Democrat Liberal care nu au putut accede la funcţii în organizaţie: ,,Sunt oameni care nu pot accepta - mai ales dintre cei care provin din alt partid - că unii au câştigat alegerile sau au fost aleşi în anumite funcţii şi că ei nu au fost aleşi, şi de aceea sunt supăraţi. Cine nu va accepta, cred că nu poate să facă parte din echipa noastră, va trebui să ne părăsească, sau cel puţin să-şi exprime punctul de vedere în altă parte, nu în Partidul Naţional Liberal. Dorinţa mea nu este aceea de a dezbina şi de a înlătura oamenii care mi-au fost ostili. Până la urmă, eram, practic, în aceeaşi echipă. Sunt unii care au înţeles lucrurile acestea, dar, într-adevăr, mai există persoane care încă nu pot să uite, probabil, de înfrângere, sau ar fi dorit cu totul altceva”, a precizat liderul liberal buzoian, care a mai spus că aceste persoane ar fi primit un termen ultimativ, 15 septembrie, până la care pot demonstra că şi-au schimbat atitudinea.

   După această dată, se vor lua măsuri, a mai spus Cristinel Romanescu: „Sunt câteva persoane, într-adevăr, pe care încercăm să le depistăm şi chiar încercăm să le îndepărtăm din organizaţia locală şi judeţeană, care doresc, practic, de fiecare dată, să aducă această tendinţă de a ne certa, în a nu ne putea coagula ca şi organizaţie. Sunt unii care continuă pe aceeaşi linie, de a face lucrurile să nu funcţioneze, şi, cât de repede, o să fiţi surprinşi, dar o să îi scoatem în afara partidului. Sunt la toate nivelurile”, a mai precizat deputatul liberal buzoian pentru Focus Tv.

 

Comentarii

Sa scapam Noi de un comunist vopsit in galben (18 Jul, 00:52)
Liberal

Am vazut emisiunea. Nimic nu mi s.a parut mai josnic si mai jegos decat acest personaj care minte mai des decat respira. Planul lui si a doi, trei analfabeti gen Ene ion, manivela, alaturi de alte scursori pesediste gen Iuga i. este de a distruge Pnl. Oricum romanescu nu iesea dep fara ajutorul psd. Stapanii si colegii lor sunt in psd si eventual pe la biblioteci inchise gen Mandresti. PNL BUZAU a murit.

Raspunde
oare ? (18 Jul, 06:28)
gica

Inseamna ca romanescu se autoexclude din partid? Sau nu exclude decat antiPSDistii din partid? Ce mic a ajuns... Ce jenant... Rusinos de jenant romanescule ...

Raspunde

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker