27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:49 PM

Politic

Cum vrea să scape şeful liberalilor buzoieni de opozanţii din partid: îi declară ,,persona non grata“

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.07.2017, 00:00
451

   Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, susţine că a găsit o formulă de a se distanţa de membrii PNL - indiferent de funcţia publică pe care o deţin - care “calcă strâmb”, chiar înaintea finalizării procedurilor, anevoioase şi de durată, de excludere din partid şi, după caz, de eliminare din rândul aleşilor locali.

   Prezent, la finele săptămânii trecute, la emisiunea “Focus News” difuzată de Focus TV,  Romanescu a spus că aceştia vor fi declaraţi ,,indezirabili”, iar asememenea decizii vor fi comunicate public, astfel încât întreaga opinie pu­blică să afle că respectivii membri de partid nu mai reprezintă interesele PNL Buzău: ,,Într-o ultimă şedinţă, am fost tranşant şi am spus: «Legea s-a schimbat>. E greu să putem să-i scoatem din rândurile Partidului Naţional Liberal atât de uşor, conform legii. Ceea ce putem face foarte rapid, va fi, în momentul în care ne vom întruni şi vom avea o unani­mitate la vot, să spunem că, de mâine, anumite persoane, indiferent că sunt aleşi judeţeni, locali, nu mai reprezintă Partidul Naţional Liberal. Putem să o facem de mâine. Legea, în schimb, permite să tărăgănezi acest lucru mult mai mult timp, mergând în instanţă, aşteptând toate instanţele de judecată. Poate să dureze de la trei luni, la şase luni, la un an de zile. Prin declaraţii şi prin conferinţe de presă, sau ceea ce pot eu să comunic cu presa sau alţi colegi de-ai mei, vom spune: «De mâine, x persoană nu mai face parte din Partidul Naţional Liberal şi chiar dacă ocupă o funcţie în Consiliul Local, în Consiliul Judeţean, sau oriunde, nu mai reprezintă partidul nostru>”, a spus Romanescu la ,,Focus TV“, citat de ,,SansaNews”.

   Cu aceeaşi ocazie, Romanescu a dat indicaţii şi asupra persoanelor care sunt pe “lista neagră” şi ar putea fi primii declaraţi indezirabili: liberalii proveniţi din fostul Partid Democrat Liberal care nu au putut accede la funcţii în organizaţie: ,,Sunt oameni care nu pot accepta - mai ales dintre cei care provin din alt partid - că unii au câştigat alegerile sau au fost aleşi în anumite funcţii şi că ei nu au fost aleşi, şi de aceea sunt supăraţi. Cine nu va accepta, cred că nu poate să facă parte din echipa noastră, va trebui să ne părăsească, sau cel puţin să-şi exprime punctul de vedere în altă parte, nu în Partidul Naţional Liberal. Dorinţa mea nu este aceea de a dezbina şi de a înlătura oamenii care mi-au fost ostili. Până la urmă, eram, practic, în aceeaşi echipă. Sunt unii care au înţeles lucrurile acestea, dar, într-adevăr, mai există persoane care încă nu pot să uite, probabil, de înfrângere, sau ar fi dorit cu totul altceva”, a precizat liderul liberal buzoian, care a mai spus că aceste persoane ar fi primit un termen ultimativ, 15 septembrie, până la care pot demonstra că şi-au schimbat atitudinea.

   După această dată, se vor lua măsuri, a mai spus Cristinel Romanescu: „Sunt câteva persoane, într-adevăr, pe care încercăm să le depistăm şi chiar încercăm să le îndepărtăm din organizaţia locală şi judeţeană, care doresc, practic, de fiecare dată, să aducă această tendinţă de a ne certa, în a nu ne putea coagula ca şi organizaţie. Sunt unii care continuă pe aceeaşi linie, de a face lucrurile să nu funcţioneze, şi, cât de repede, o să fiţi surprinşi, dar o să îi scoatem în afara partidului. Sunt la toate nivelurile”, a mai precizat deputatul liberal buzoian pentru Focus Tv.

 

Comentarii

Sa scapam Noi de un comunist vopsit in galben (18 Jul, 00:52)
Liberal

Am vazut emisiunea. Nimic nu mi s.a parut mai josnic si mai jegos decat acest personaj care minte mai des decat respira. Planul lui si a doi, trei analfabeti gen Ene ion, manivela, alaturi de alte scursori pesediste gen Iuga i. este de a distruge Pnl. Oricum romanescu nu iesea dep fara ajutorul psd. Stapanii si colegii lor sunt in psd si eventual pe la biblioteci inchise gen Mandresti. PNL BUZAU a murit.

Raspunde
oare ? (18 Jul, 06:28)
gica

Inseamna ca romanescu se autoexclude din partid? Sau nu exclude decat antiPSDistii din partid? Ce mic a ajuns... Ce jenant... Rusinos de jenant romanescule ...

Raspunde

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker