Ultima zi a târgului ,,Toamna Buzoiană”, care s-a încheiat duminică, i-a prilejuit primarului Constantin Toma nu doar satisfacţia unei acţiuni reuşite – care s-a încheiat cu ,,un spectacol extraordinar, al unei actriţe şi cântăreţe deosebite, Maria Buză, iar confirmarea a stat în faptul că peste 30.000 de buzoieni, de aici şi de peste hotare, au urmărit pe Facebook, în transmisiune directă, acest spectacol” – ci şi o surpriză de ordin personal, din partea unei buzoience care a asistat la spectacol. Toma a făcut această mărturisire în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook, în care a precizat, pe scurt, şi care au fost intenţiile municipalităţii în momentul în care s-a decis organizarea ,,Toamnei Buzoiene”.

   ,,Am încercat, prin acest târg, de fapt, să aducem adevăraţii producători buzoieni în confruntarea aceasta cu clienţîii buzoieni, astfel încât, încet-încet, să creăm adevăraţi producători pe aici; pentru că trebuie spus că, în Piaţa Centrală din Buzău, peste 80 la sută din marfa care este acolo nu este marfă produsă în judeţul nostru. Trebuie să facem eforturi astfel încât să avem cât mai mulţi producători aici, la Buzău”, a spus primarul.

   Toma spune că surpriza de care a avut parte în ziua de final a târgului s-a referit la recunoaşterea eforturilor pe care le face pentru modernizarea municipiului: ,,Cel mai mult m-a impresionat, însă, declaraţia unei doamne pe care nu o cunosc, care era cu soţul dumneaei, care mi-a spus «Am început să iubesc Buzăul>. Este o declaraţie extraordinară, şi eforturile pe care le fac, şi pe care le facem aici cu toţii, încep să aibă rezultate; şi sperăm cu toţii ca, încet-încet, să iubim Buzăul, inclusiv prin această transformare de zi cu zi, pe care o facem cu mare greutate. Sunt şi au fost multe obstacole, şi voi avea probabil multe îndoieli vizavi de deciziile pe care sunt, de multe ori, obligat să le iau, multe dintre ele nepopulare; mai fac şi greşeli dar, până la urmă, sunt convins că muncind, şi muncind corect, în direcţia în care trebuie, putem avea şi rezultate deosebite, poate fără limite, dacă din ce în ce mai mulţi buzoieni vom face echipă astfel încât să facem din oraşul nostru unul dintre cele mai frumoase oraşe din această ţară”.

Asfalt şi lalele

   Primarul Constantin Toma a precizat, cu aceeaşi ocazie, şi paşii pe care îi face municipa­litatea, în aceste zile, în sensul modernizării municipiului: continuarea programului de asfaltare şi pregătirea spaţiilor verzi pentru la primăvară.

   ,,Continuăm cu asfaltarea în oraşul nostru. Săptămâna trecută a fost terminată strada Mică şi au început lucrările de pregătire pentru trei mari străzi ale municipiului foarte traficate; este vorba de intrarea în Buzău dinspre Slobozia, strada Pogonele, strada Marghiloman, probabil una dintre cele mai circulate din Buzău după strada Unirii, şi strada Bazalt. Începând de luni am demarat, practic, lucrările pe strada Pogonele şi pe strada Bazalt, urmând ca, după ce terminăm frezarea pe strada Obor, care este în continuarea străzii Marghiloman, unde s-a finalizat, să începem şi aici asfaltarea, bineînţeles aşteptând să se încheie şi înlocuirea conductei de gaze de 300 milimetri, din oţel, cu una din polietilenă”, a spus primarul.

   El a anunţat, cu aceeaşi ocazie, faptul că Buzăul va întâmpina anul Centenarului cu o cu totul altă faţă, care va fi dată şi de noua imagine a spaţiilor verzi: ,,O altă activitate pe care o desfăşurăm în forţă în această perioadă este schimbarea Buzăului din punctul de vedere al arhitecturii peisagistice; aşa cum v-am mai informat, a sosit întreaga cantitate de bulbi de toamnă, pentru înflorirea Buzăului, la propriu, la primăvară. Este vorba de peste 900.000 de bulbi de lalele şi de alte plante bulboase, pe care am început să le plantăm în oraş, în ronduri, pe alei, la intrările în oraş, în cele trei parcuri principale, pe aleile principale. Doresc ca, în primăvară, să avem la Centenar un alt oraş din din punct de vedere al spaţiilor verzi şi al florilor”, a mai spus primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook.

Buzoienii, invitaţi să dea idei pentru planul de dezvoltare a municipiului
   ,,Am început, de luni, şedinţele de lucru ale Consi­liului de Dezvoltare a Municipiului Buzău, pe cele patru comisii – economică, socială, educaţională şi culturală -, astfel încât, până la sfârşitul acestui an, să avem un plan de acţiuni pentru perioada 2018-2030, legat de modul în care vrem noi să arate acest oraş, plan la care trebuie să participăm cu toţii. Îi invit pe toţi buzoienii, pe toate canalele posibile vom face şi noi marketingul necesar, astfel încât toate dorinţele buzoienilor care vor să se implice să le punem în practică, ­analizân­du-le în aceste comisii de lucru, unde sunt 40 de buzoieni remarcabili şi remarcaţi în timp prin realizările lor; că vorbim de zona economică, unde am adus cei mai buni conducători care s-au remarcat prin activitatea firmelor lor, dar şi pe parte de educaţie, socială sau culturală. Sper să ne iasă un proiect frumos, pe care să îl punem în practică pentru a schimba Buzăul pentru mulţi ani, o schimbare sustenabilă, în sensul creerii acelui mecanism al capacităţii de dezvoltare în plan economic, educaţional, social şi cultural”.  
DISTRIBUIȚI