27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:16 AM

Politic

Cum vrea primarul Constantin Toma să ne facă să iubim (şi noi) Buzăul

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.10.2017, 00:00
1514

   Ultima zi a târgului ,,Toamna Buzoiană”, care s-a încheiat duminică, i-a prilejuit primarului Constantin Toma nu doar satisfacţia unei acţiuni reuşite - care s-a încheiat cu ,,un spectacol extraordinar, al unei actriţe şi cântăreţe deosebite, Maria Buză, iar confirmarea a stat în faptul că peste 30.000 de buzoieni, de aici şi de peste hotare, au urmărit pe Facebook, în transmisiune directă, acest spectacol” - ci şi o surpriză de ordin personal, din partea unei buzoience care a asistat la spectacol. Toma a făcut această mărturisire în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook, în care a precizat, pe scurt, şi care au fost intenţiile municipalităţii în momentul în care s-a decis organizarea ,,Toamnei Buzoiene”.

   ,,Am încercat, prin acest târg, de fapt, să aducem adevăraţii producători buzoieni în confruntarea aceasta cu clienţîii buzoieni, astfel încât, încet-încet, să creăm adevăraţi producători pe aici; pentru că trebuie spus că, în Piaţa Centrală din Buzău, peste 80 la sută din marfa care este acolo nu este marfă produsă în judeţul nostru. Trebuie să facem eforturi astfel încât să avem cât mai mulţi producători aici, la Buzău”, a spus primarul.

   Toma spune că surpriza de care a avut parte în ziua de final a târgului s-a referit la recunoaşterea eforturilor pe care le face pentru modernizarea municipiului: ,,Cel mai mult m-a impresionat, însă, declaraţia unei doamne pe care nu o cunosc, care era cu soţul dumneaei, care mi-a spus «Am început să iubesc Buzăul>. Este o declaraţie extraordinară, şi eforturile pe care le fac, şi pe care le facem aici cu toţii, încep să aibă rezultate; şi sperăm cu toţii ca, încet-încet, să iubim Buzăul, inclusiv prin această transformare de zi cu zi, pe care o facem cu mare greutate. Sunt şi au fost multe obstacole, şi voi avea probabil multe îndoieli vizavi de deciziile pe care sunt, de multe ori, obligat să le iau, multe dintre ele nepopulare; mai fac şi greşeli dar, până la urmă, sunt convins că muncind, şi muncind corect, în direcţia în care trebuie, putem avea şi rezultate deosebite, poate fără limite, dacă din ce în ce mai mulţi buzoieni vom face echipă astfel încât să facem din oraşul nostru unul dintre cele mai frumoase oraşe din această ţară”.

Asfalt şi lalele

   Primarul Constantin Toma a precizat, cu aceeaşi ocazie, şi paşii pe care îi face municipa­litatea, în aceste zile, în sensul modernizării municipiului: continuarea programului de asfaltare şi pregătirea spaţiilor verzi pentru la primăvară.

   ,,Continuăm cu asfaltarea în oraşul nostru. Săptămâna trecută a fost terminată strada Mică şi au început lucrările de pregătire pentru trei mari străzi ale municipiului foarte traficate; este vorba de intrarea în Buzău dinspre Slobozia, strada Pogonele, strada Marghiloman, probabil una dintre cele mai circulate din Buzău după strada Unirii, şi strada Bazalt. Începând de luni am demarat, practic, lucrările pe strada Pogonele şi pe strada Bazalt, urmând ca, după ce terminăm frezarea pe strada Obor, care este în continuarea străzii Marghiloman, unde s-a finalizat, să începem şi aici asfaltarea, bineînţeles aşteptând să se încheie şi înlocuirea conductei de gaze de 300 milimetri, din oţel, cu una din polietilenă”, a spus primarul.

   El a anunţat, cu aceeaşi ocazie, faptul că Buzăul va întâmpina anul Centenarului cu o cu totul altă faţă, care va fi dată şi de noua imagine a spaţiilor verzi: ,,O altă activitate pe care o desfăşurăm în forţă în această perioadă este schimbarea Buzăului din punctul de vedere al arhitecturii peisagistice; aşa cum v-am mai informat, a sosit întreaga cantitate de bulbi de toamnă, pentru înflorirea Buzăului, la propriu, la primăvară. Este vorba de peste 900.000 de bulbi de lalele şi de alte plante bulboase, pe care am început să le plantăm în oraş, în ronduri, pe alei, la intrările în oraş, în cele trei parcuri principale, pe aleile principale. Doresc ca, în primăvară, să avem la Centenar un alt oraş din din punct de vedere al spaţiilor verzi şi al florilor”, a mai spus primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook.

Buzoienii, invitaţi să dea idei pentru planul de dezvoltare a municipiului
   ,,Am început, de luni, şedinţele de lucru ale Consi­liului de Dezvoltare a Municipiului Buzău, pe cele patru comisii - economică, socială, educaţională şi culturală -, astfel încât, până la sfârşitul acestui an, să avem un plan de acţiuni pentru perioada 2018-2030, legat de modul în care vrem noi să arate acest oraş, plan la care trebuie să participăm cu toţii. Îi invit pe toţi buzoienii, pe toate canalele posibile vom face şi noi marketingul necesar, astfel încât toate dorinţele buzoienilor care vor să se implice să le punem în practică, ­analizân­du-le în aceste comisii de lucru, unde sunt 40 de buzoieni remarcabili şi remarcaţi în timp prin realizările lor; că vorbim de zona economică, unde am adus cei mai buni conducători care s-au remarcat prin activitatea firmelor lor, dar şi pe parte de educaţie, socială sau culturală. Sper să ne iasă un proiect frumos, pe care să îl punem în practică pentru a schimba Buzăul pentru mulţi ani, o schimbare sustenabilă, în sensul creerii acelui mecanism al capacităţii de dezvoltare în plan economic, educaţional, social şi cultural”.  

Comentarii

buzaul (11 Oct, 08:13)
buzoianul

Parcari pentru biciclete ,domnule primar, dar nu asa cu plata pentru a imbogati firmele abonate...!

Raspunde
la rond (12 Oct, 14:39)
eu

La rond la Carrefour se mai pot adăuga două benzi:una la dreapta dinspre Kaufland, pentru a nu mai aglomera giratoriul, la fel și dinspre Mărăcineni pentru cei ce intră spre autobază etc.

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker