Gata cu plimbările de plăcere şi “fără număr” cu autobuzele TransBus, cum ar fi drumurile zilnice de acasă până la un hypermarket pentru a cumpăra o pâine şi înapoi. În urma unei dezbateri publice, municipalitatea a decis modul în care se vor acorda facilităţile clienţilor operatorului urban de călători, în aşa fel încât TransBus să înceapă să lucreze pe profit, condiţie esenţială pentru accesarea de fonduri europene pe programul de mobilitate urbană.

Astfel, pensionarii cu venituri de până în 2.500 de lei vor avea gratuitate pe mijloacele de transport public în comun, însă, doar pentru o singură linie; pentru a circula neîngrădit pe toate liniile, ei vor trebui să achite un abonament lunar în valoare de 30 de lei. De aceleaşi facilităţi se vor bucura şi elevii cu domiciliul în municipiul Buzău, care vor avea de optat între gratuitatea pe o singură linie de transport şi achizi­ţionarea unui abonament de 30 de lei, valabil pentru toate liniile. Pentru prima oară, de facilităţi vor beneficia şi şomerii.

Locuitorii din comunele Săpoca, Mărăcineni şi Vadu Paşii care vor apela la liniile extraorăşeneşti ale TransBus vor plăti 3 lei pentru un bilet.

 

DISTRIBUIȚI
loading...