27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:13 AM
toamna buzoiana

Politic

Cum se va implementa la Buzău plata diferenţiată a parcării

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.07.2017, 00:00
1794

   Executivul din Palatul Comunal propune o nouă abordare a problemei locurilor de parcare din municipiu, respectiv tarifarea progresivă, conform unui proiect de hotărâre care a fost deja lansat în dezbatere publică şi care va fi supus aprobării Consiliului Local, în luna august.

   Conform proiectului de hotărâre respectiv, care se referă la aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţio­nare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al Municipiului Buzău, pe mai multe străzi vor fi amenajate locuri de parcare cu plată, care se vor adăuga celor deja existente; taxa de parcare va fi diferenţiată, în funcţie de timpul şi intervalele orare în care acestea vor fi ocupate de autoturisme.

   Plata pentru parcare ar urma să se facă printr-un sistem electronic sau în baza unor abonamente, după cum se arată în proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice: „Parcarea autovehiculelor în parcările publice cu plată este permisă numai cu plata anticipată a taxei de parcare cu tichete eliberate de automatele de taxare sau în baza abonamentelor, autorizaţiilor şi legitimaţiilor eli­berate de Structura de gestionare a parcărilor publice cu plată şi afişate la loc vizibil în interiorul autovehiculului, în aşa fel ca toate datele înscrise pe acestea să fie vizibile, sau utilizând sistemul de plată a ta­xei de parcare cu telefonul mobil”.

   Pentru limitarea timpului de staţionare în zona centrală, pe bulevardul Unirii şi în zona Drăgaica, vor fi amenajate de Primărie parcări cu tarifare progresivă, care vor fi semnalizate corespunzător. Tarifele vor fi următoarele:

• 00,00 – 07,00: gratuit;

• 07,00 – 17,00: tarifare progresivă, în funcţie de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar:

- primele 30 minute: 2 lei;

- pentru o oră: 5 lei

- pentru două ore: 12 lei

- pentru mai mult de 2 ore: se adaugă 10 lei/oră sau fracţiune de oră suplimentară

• 17,00 – 21,00: tarifare uniformă, indiferent de durata ocupării locului de parcare: 2 lei/oră.

• 21,00 – 24,00: gratuit

Abonamente pentru instituţii/companii: 500 lei /lună.
În parcările cu tarif fix se stabilesc următoarele tarife:
• 00,00 – 07,00: gratuit
• 17,00 - 21,00: tarifare uniformă, indiferent de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar: 2 lei/oră
• 21,00 – 24,00: gratuit
Abonamente pentru instituţii/companii (cu rezervarea locului de parcare în intervalul 07,00 – 21,00): 200 lei/lună
Abonamente pentru rezidenţi, valabile doar în intervalul 17,00 – 07,00, fără rezervarea locului de parcare pentru acest interval: 50 lei/lună

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Hochei: Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc, învinse în deplasare în Erste Liga
Luni, Septembrie 25, 2017 00:06 AM

Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc au pierdut meciurile susținute, duminică, în deplasare, în Erste Liga la hochei pe gheață.

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker