27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:46 AM

Politic

Cum se va implementa la Buzău plata diferenţiată a parcării

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.07.2017, 00:00
1753

   Executivul din Palatul Comunal propune o nouă abordare a problemei locurilor de parcare din municipiu, respectiv tarifarea progresivă, conform unui proiect de hotărâre care a fost deja lansat în dezbatere publică şi care va fi supus aprobării Consiliului Local, în luna august.

   Conform proiectului de hotărâre respectiv, care se referă la aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţio­nare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al Municipiului Buzău, pe mai multe străzi vor fi amenajate locuri de parcare cu plată, care se vor adăuga celor deja existente; taxa de parcare va fi diferenţiată, în funcţie de timpul şi intervalele orare în care acestea vor fi ocupate de autoturisme.

   Plata pentru parcare ar urma să se facă printr-un sistem electronic sau în baza unor abonamente, după cum se arată în proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice: „Parcarea autovehiculelor în parcările publice cu plată este permisă numai cu plata anticipată a taxei de parcare cu tichete eliberate de automatele de taxare sau în baza abonamentelor, autorizaţiilor şi legitimaţiilor eli­berate de Structura de gestionare a parcărilor publice cu plată şi afişate la loc vizibil în interiorul autovehiculului, în aşa fel ca toate datele înscrise pe acestea să fie vizibile, sau utilizând sistemul de plată a ta­xei de parcare cu telefonul mobil”.

   Pentru limitarea timpului de staţionare în zona centrală, pe bulevardul Unirii şi în zona Drăgaica, vor fi amenajate de Primărie parcări cu tarifare progresivă, care vor fi semnalizate corespunzător. Tarifele vor fi următoarele:

• 00,00 – 07,00: gratuit;

• 07,00 – 17,00: tarifare progresivă, în funcţie de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar:

- primele 30 minute: 2 lei;

- pentru o oră: 5 lei

- pentru două ore: 12 lei

- pentru mai mult de 2 ore: se adaugă 10 lei/oră sau fracţiune de oră suplimentară

• 17,00 – 21,00: tarifare uniformă, indiferent de durata ocupării locului de parcare: 2 lei/oră.

• 21,00 – 24,00: gratuit

Abonamente pentru instituţii/companii: 500 lei /lună.
În parcările cu tarif fix se stabilesc următoarele tarife:
• 00,00 – 07,00: gratuit
• 17,00 - 21,00: tarifare uniformă, indiferent de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar: 2 lei/oră
• 21,00 – 24,00: gratuit
Abonamente pentru instituţii/companii (cu rezervarea locului de parcare în intervalul 07,00 – 21,00): 200 lei/lună
Abonamente pentru rezidenţi, valabile doar în intervalul 17,00 – 07,00, fără rezervarea locului de parcare pentru acest interval: 50 lei/lună

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker