Operatorul municipal de transport în comun îşi va modifica planul de transport public, după ce toate cele 24 de autobuze achiziţionate recent vor completa parcul auto al Trans Bus, eveniment care s-ar putea produce la începutul lunii august.

Conform conducerii societăţii, într-o primă etapă, aceste mij­loace de transport vor fi repartizate o parte pentru traseele din municipiul Buzău, iar o alta pentru rutele din afara oraşului. A doua etapă va consta în modificarea timpului de aşteptare în staţiile de autobuz.

,,Va trebui să gândim un alt orar de transport, cu o frecvenţă mică dimineaţă, de exemplu 10 minute, după care o frecvenţă mai mare după ora 8,30, când nu mai e trafic aşa de mare, mai apoi iarăşi frecvenţă mică. Deci, nu va mai fi ca acum frecvenţă liniară, de 17 minute de dimineaţa până seara, ci o să avem 10 minute, pentru că oamenii dimineaţa au nevoie de mobilitate şi noi trebuie să o asigurăm pentru ei”, spune directorul Trans Bus, Gică Toader.

Pe de altă parte, Trans Bus ar urma să înfiinţeze noi rute de transport. ,,O parte dintre noile autobuze le vom duce în programul de transport de pe Buzău-, ţinând cont că, începând cu data de 17 august, vor expira licenţele de transport pentru maxi-taxi, acestea urmând să iasă de pe traseu şi va trebui să regândim programul de transport-, iar o parte o vom folosit în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară. Vom înfiinţa noi trasee, gen Gălbinaşi, Ţinteşti, Stâlpu, Merei, Monteoru sau care vor mai fi”, a mai spus Gică Toader, directorul Trans Bus.

DISTRIBUIȚI
loading...

7 COMENTARII

  1. Si consumul inutil de combustibil si emisiile de poluanti ale autobuzelor care se plimba goale prin oras?
    De ce nu s-au cumparat autobuze mici,noi, adaptate marimii orasului nostru asa cum sunt cele de pe linia lui 10 de exemplu? De ce sa platim bilete scumpe pt hardughiile aste care se plimba goale prin orasul nostru unde distantele nu justifica asemenea consum si poluare?

  2. Ultimul autobuz 2 pleaca din Sapoca la ora 21. Sunt multi angajati in zona Carrefour care termina programul mai tarziu cat si oameni care isi fac cumparaturile la acea ora si sunt nevoiti sa le care pana in statie, care, acum ca s-au desfiintat vechile treceri de pietoni este si mai departe! Este nevoie de transport in comun in Buzau pana la ora 24, chiar daca profitul maxim al Transbus nu se obtine in acel interval orar, sunt oameni care au nevoie de el la acele ore si care se chinuie, intarzie pana ajung acasa sau dau banii pe taxi.

  3. Sa modifice orarul zonelor după amiază.112 pleaca la 15.20 iar majoritatea angajaților ies la 15.30 si 16.00

  4. Foarte ”mica” frecventa ! 10 si , respectiv, 17 minute, ce sa mai vorbim de programul din weeek-end . Noroc ca ne-au scapat de ”nemernicii” cu maxi-taxi, unde timpul de asteptare in statii pe unele linii era de 3 , maxim 5 MINUTE. In plus , pe unele, linii microbuzele circulau pana la ora 23. Cum mai ”incurcau” cei cu maxi-taxi circulatia in Buzau! Noroc cu dom’ primar ca ne-a scapat ! O mare reusita ! Sa vedem cum regandeste tovarășu primar stațiile și liniile , sau mai bine spus daca le regandeste, deoarece pe unele linii distanta pana la statie e cam de 15 minute de mers pe jos. L-as ruga pe tovarășu primar sa isi imagineze ca are o nepoata la gradinita sau la scoala primara si trebuie sa mearga pe jos in fiecare dimineata, indiferent de anotimp, 15 minute pana la statie si sa mai astepte alte 15 minute pana sa apara autobuzul. De ce sa-i pese lui de „ amarâții” aia de copii care merg cu maxi-taxi, daca erau nepotii lui mergeau cu Mercedesul cumparat de tac’su mare. GOOD JOB BOSS !

  5. Reganditi si frecventa autobuzelor la orele tarzii…nu e firesc ca intre 21,32 si 11,16 sa astepti (o ora si trei sferturi!) un autobuz(6) in statie! La acele ore se circula, sunt oameni care se intorc acasa sau care pleaca. Daca nu se poate beneficia de transport in comun si la ore la care se circula , pentru ce tot achizitionati atatea autobuze?

  6. Și primul autobuz la ce ora va fi s-a luat în calcul și faptul ca unii salariați își încep programul de lucru la ora 6?

Comments are closed.