27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:09 AM

Politic

Cum se cere fostul senator PSD de Buzău Teodorovici afară din partid: loveşte în Dragnea prin Tel Drum

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.08.2017, 00:00
243

   Firmele cu acţionariat în paradisuri fiscale sau cu acţiuni la purtător nu mai trebuie să fie admise în viitor la licitaţiile publice, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, Eugen Teodorovici, fost senator social-democrat de Buzău în legislatura 2012-2016. Declaraţia lui Teodorovici vine atât în contextul în care „Rise Project” a scris că Tel Drum, societate cu acţiuni la purtător, care ar fi controlată de Dragnea, este abonată la contracte din bani publici, dar şi în cel în care Uniunea Salvaţi România a depus un pachet de iniţiative legislative care vizează interzicerea accesului societăţilor care permit acţiunile la purtător la contractele publice, afirmându-se că astfel vor fi “decuplaţi” de la banii publici “baronii PSD”.

   Proiectul de lege face referire la Tel Drum, societate cu acţiuni la purtător, care a avut în ultimii cinci ani peste o sută de contracte cu fonduri publice conform SEAP: “Da, de la mine a plecat această idee, inclusiv cei de la PNL au îmbrăţişat această idee. Oricine doreşte să intre la o licitaţie publică este obligat să arate ce tip de acţionariat are. Totul trebuie să fie transparent”, a spus Teodorovici, pentru News.ro. El a menţionat că multe firme româneşti erau deja obligate, cel puţin la licitaţiile cu fonduri europene, să îşi dezvăluie acţionariatul. “Oricum, la nivel european este deja o discuţie, o dezbatere pe acest subiect. Se pare că va exista această obligaţie şi la nivel european, tocmai pentru ca totul să fie la vedere. Aşa că în România este firesc să aibă acces la licitaţiile publice pe autostrăzi, alimentari cu apă, canalizare, energie, deşeuri – tot ce înseamnă proiecte publice – acele companii care îşi arată componenţa acţio­nariatului”, a afirmat Teodorovici.

   Proiectul ar putea fi adoptat în Parlament până la sfârşitul acestui an, speră Teodorovici. “Eu cred că această idee va fi susţinută de toţi oamenii de bine, care nu au nimic de ascuns. Pentru că nu cred că e cineva în România care nu îşi doreşte ca lucrurile să fie toate la vedere. Iar dacă dintre cei aflaţi la putere sunt şi dintre aceia cu firme în paradisuri fiscale sau cu acţiuni la purtător, atunci vor trebui să le declare”, a mai spus Teodorovici. 

   Conform unor investigaţii Rise Project, unul dintre acţio­narii la vedere ai Tel Drum este râmniceanul Mugurel Sorin Gheorghiaş “Melcul”, care deţine 44% din acţiuni: acesta, alături de Liviu Lucian Dobrescu “Şobo”, cu 43,9 la sută, a fost coleg de facultate şi de trupă rock cu liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.           

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker