27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:42 AM

Politic

Cum se cere fostul senator PSD de Buzău Teodorovici afară din partid: loveşte în Dragnea prin Tel Drum

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.08.2017, 00:00
291

   Firmele cu acţionariat în paradisuri fiscale sau cu acţiuni la purtător nu mai trebuie să fie admise în viitor la licitaţiile publice, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, Eugen Teodorovici, fost senator social-democrat de Buzău în legislatura 2012-2016. Declaraţia lui Teodorovici vine atât în contextul în care „Rise Project” a scris că Tel Drum, societate cu acţiuni la purtător, care ar fi controlată de Dragnea, este abonată la contracte din bani publici, dar şi în cel în care Uniunea Salvaţi România a depus un pachet de iniţiative legislative care vizează interzicerea accesului societăţilor care permit acţiunile la purtător la contractele publice, afirmându-se că astfel vor fi “decuplaţi” de la banii publici “baronii PSD”.

   Proiectul de lege face referire la Tel Drum, societate cu acţiuni la purtător, care a avut în ultimii cinci ani peste o sută de contracte cu fonduri publice conform SEAP: “Da, de la mine a plecat această idee, inclusiv cei de la PNL au îmbrăţişat această idee. Oricine doreşte să intre la o licitaţie publică este obligat să arate ce tip de acţionariat are. Totul trebuie să fie transparent”, a spus Teodorovici, pentru News.ro. El a menţionat că multe firme româneşti erau deja obligate, cel puţin la licitaţiile cu fonduri europene, să îşi dezvăluie acţionariatul. “Oricum, la nivel european este deja o discuţie, o dezbatere pe acest subiect. Se pare că va exista această obligaţie şi la nivel european, tocmai pentru ca totul să fie la vedere. Aşa că în România este firesc să aibă acces la licitaţiile publice pe autostrăzi, alimentari cu apă, canalizare, energie, deşeuri – tot ce înseamnă proiecte publice – acele companii care îşi arată componenţa acţio­nariatului”, a afirmat Teodorovici.

   Proiectul ar putea fi adoptat în Parlament până la sfârşitul acestui an, speră Teodorovici. “Eu cred că această idee va fi susţinută de toţi oamenii de bine, care nu au nimic de ascuns. Pentru că nu cred că e cineva în România care nu îşi doreşte ca lucrurile să fie toate la vedere. Iar dacă dintre cei aflaţi la putere sunt şi dintre aceia cu firme în paradisuri fiscale sau cu acţiuni la purtător, atunci vor trebui să le declare”, a mai spus Teodorovici. 

   Conform unor investigaţii Rise Project, unul dintre acţio­narii la vedere ai Tel Drum este râmniceanul Mugurel Sorin Gheorghiaş “Melcul”, care deţine 44% din acţiuni: acesta, alături de Liviu Lucian Dobrescu “Şobo”, cu 43,9 la sută, a fost coleg de facultate şi de trupă rock cu liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.           

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker