Sigur știi și tu acea curte sau ai acea prietenă care are o grădină minunată. Deși dispui și tu de același spațiu, la tine nu arată la fel. În plus, nu ai nici prea mulți bani de investit în acest proiect. Când acesta este cazul tău, trebuie să știi că există metode foarte accesibile pe care majoritatea grădinarilor experți le practică pentru a crea un spațiu cu plante încântător, cu cheltuieli minime. Află din acest articol câteva din aceste trucuri.

Cum poți avea o grădină încântătoare cu un buget redus?

Probabil că te gândești că va trebui să investești mult într-o grădină frumoasă și ai dreptate. E nevoie să investești mult timp, multă grijă și multă iubire, dar nu mulți bani. Cel puțin nu dacă vei ține cont de metodele pe care le vom analiza în continuare.

  • Primul lucru pe care trebuie să îl știi este faptul că nu trebuie să cumperi multe lucruri. Cea mai simplă metodă de a nu cheltui mult este aceea de a folosi ce ai deja. Încearcă să înmulțești plante în loc să cumperi altele. În loc să cumperi ghivece scumpe, folosește-le pe cele pe care le ai deja acasă, și, eventual, înfrumusețează-le. Nu uita că poți transforma aproape orice într-un ghiveci. Fii creativ! Folosește o pereche de cizme sparte pentru a planta flori în ele, sau o anvelopă pe care nu o mai folosești. Oale, căni, cutii sau alte obiecte care se folosesc în mod normal în interior, pot da foarte bine într-o grădină.

  • Irigarea terenului este una din cele mai mari cheltuieli. Pentru a minimiza cât mai mult această cheltuială, încearcă să colectezi apa de ploaie. O vei putea folosi ulterior în zilele secetoase, fără să trebuiască să o plătești. Pentru a nu fi nevoie să uzi plantele foarte mult, alege-le pe cele care nu sunt sensibile la secetă, și care nu au nevoie de o îngrijire costisitoare.

    Dacă vrei totuși să îți instalezi un sistem de irigare, dar nu ai deja unul, poți face și aici economii. În loc să îți cumperi un sistem întreg, caută în garaj pentru a vedea dacă nu poți improviza ceva. S-ar putea să ai deja câteva piese. Altele, cum ar fi un robinet sau sisteme de legătură pe care le poți găsi aici: https://www.nicometaltub.ro/fitinguri-fonta-zincate-si-negre, le poți cumpăra la un preț foarte bun chiar online.

  • Încearcă să stai departe de chimicale dăunătoare. S-ar putea ca grădina ta să fie amenințată de dăunători. În acest caz, în loc să cumperi produse chimice pentru a scăpa de ele, caută online soluții naturiste. Cel mai probabil, poți scăpa de dăunători folosit alimente pe care le ai deja în bucătărie. De asemenea, evită să folosești orice erbicid sau insecticid în primă fază. Sunt șanse mari ca orice problemă ar fi, să se rezolve de la sine.

    În loc să dai bani pe îngrășământ, poți folosi propriul compost pe care îl poți crea din resturile de mâncare, frunze și crengi. De asemenea, de multe ori, pentru a scăpa de insecte nedorite, tot ce trebuie să faci este să le iei cu mâna de pe plante și problema este rezolvată.

  • Încearcă să obții unele lucruri gratuit. Multe persoane s-ar putea să nu aibă nevoie de unele obiecte cu care tu ai putea crea o grădină superbă. Întreabă-ți prietenii dacă au ghivece sau alte obiecte de grădină pe care nu le folosesc sau de care nu au nevoie. Aceștia s-ar putea să fie mai mult decât încântați să te lase să „îi scapi” de acele obiecte. Pentru a-ți arăta recunoștința ai putea să înviți la o cafea în noua ta grădină de invidiat.

    În privința plantelor, poți proceda la fel. Multe din plantele pe care le observi în grădinile prietenilor se pot înmulții ușor. Aceștia s-ar putea să fie bucuroși să îi ofere și ține din plantele lor. Natura este de asemenea o sursă perfectă de plante. Învață care sunt cele ce cresc în natură și pot fi plantate în grădina ta, și cum poți face acest lucru.

 

DISTRIBUIȚI
loading...