Economic

Cum să cumperi un DVR corespunzător nevoilor tale  

După cum bine știi, DVR-ul este un dispozitiv care permite stocarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere. Pentru a alege, însă, aparatul perfect, care să corespundă nevoilor tale, trebuie să iei în calcul mai multe variabile.

În primul rând, hotărăște-te dacă vrei să înnoiești un sistem de supraveghere existent sau dacă vrei unul nou-nouț. Dacă alegi prima variantă, vei fi bucuros să afli că tehnologiile moderne nu-ți vor mai da bătăi de cap cu compatibilitatea dintre DVR și camerele pe care deja le ai. Dar oricare ar fi alegerea ta, ia în calcul faptul că un astfel de aparat se poate conecta la mai multe camere de supraveghere în funcție de model (4, 8, 16 sau 32). Astfel, prețul unui DVR pentru camerele de supraveghere pot oscila serios.

Cum să cumperi un DVR perfect potrivit nevoilor tale?

Tipul de camere

Evident, cele mai ieftine DVR-uri sunt cele cu mai puține canale. Apoi, se pune problema tipurilor de camere pe care le suportă. Există două tipuri de camere care pot fi legate la DVR: camere Analog și camere IP (digitale). Astăzi, majoritatea dispozitivelor le suportă pe amândouă, așa că, dacă îți instalezi un sistem nou, problema prețului se va pune doar la tipul de camere pe care le vei alege.

Calitatea imaginilor

Bugetul se poate balansa și în funcție de calitatea imaginilor înregistrate. Multe dintre ele înregistrează la rezoluție Full HD, dar, în funcție de necesitățile tale, poți alege și variante ieftine. De asemenea, unele dintre ele au un ventilator încorporat care porneste și se opreste automat, în funcție de temperatura din unitatea DVR-ului. Acest ventilator nu permite DVR-ului să se supraîncalzească, lucru care influențează negativ buna funcționare a sistemului de supraveghere.

Variantele scumpe  suportă inclusiv camere HDTVI cu rezoluție maximă de 5/3 Megapixeli, camere HDCVI/AHD cu rezoluție maximă de 2 megapixeli sau camere analogice pana la 960h.

Cu aceste DVR-uri puteți obține distanțe de transmisie mari, cu cablu UTP sau coaxial: 700m pentru rezolutie 4K/4M, 800 m pentru rezolutie 1080p și 1200 m pentru rezolutie 720p.

Compresia

Atenție și la compresie! DVR-urile moderne pot folosi noua compresie H.265+, care vor salva mai eficient înregistrările. Videoclipurile înregistrate vor consuma cu până la 80% mai puțin spațiu!

Și, nu în ultimul rând, studiază funcțiile speciale ale acestor dispozitive. Unele pot fi setate să înregistreze continuu, la detecție mișcare sau chiar după un orar. Un astfel de DVR poate trimite un semnal de alarmă atunci când există detecție de mișcare, atunci când se pierde semnalul de la o cameră, atunci când camera este acoperită de un obiect sau când nu aveti hard-disk in interior.

Hard-diskuri

Și apropo de hard-diskuri: acestea trebuie cumpărate separat. Partea bună este că DVR-urile de pe piață suportă și câte două harduri de 10 Tera.

Așa că, dacă ai făcut alegerea corectă, poți să monitorizezi de la distanță prin browser, soft client (DSS/ Smart PSS) sau smartphone Android sau iOS.

Nu mai rămâne decât să instalezi un software pe calculatorul tău sau o aplicație pe mobil și să ai conexiune la internet. Apoi, oricând dorești tu sau de oriunde te-ai afla poți accesa aceste imagini și poți verifica ce se întâmplă acasă sau la birou.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker