Fără pod de pontoane şi fără soluţii viabile pentru preluarea traficului, podul vechi de la Mărăcineni se va închide. CNAIR a anunţat că acest lucru se va întâmpla de joi, Prefectura a transmis că de luni dimineaţă, după ce decizia a fost luată într-o şedinţă cu toţi factorii responsabili: constructorul, dirigintele de şantier, Primăria Buzău, Primăria Mărăcineni, Consiliul Judeţean, Secţia Drumuri Naţionale, Poliţia.

Asta înseamnă că, de săptă­mâna viitoare, timp de 130 de zile, cât se preconizează să dureze lucrările la podul metalic, se va circula pe podul nou pe câte o bandă pe sens, de vineri până duminică fiind instituite restricţii pentru maşinile de mare tonaj.

Decizia în acest sens a fost luată la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în urma consultărilor purtate cu reprezentanţii administraţiei publice locale, poliţiei rutiere şi a principalelor asociaţii profesionale ale patronatelor din transporturi. Totodată au fost stabilite şi rutele alternative către Moldova, ce presupun un ocol de câteva zeci de kilometri. Astfel, în zilele de luni până joi, inclusiv, circulaţia se va desfăşura în ambele sensuri, pe podul nou de la Mărăcineni, pe o bandă pentru fiecare sens de deplasare, traficul rutier va fi semaforizat şi dirijat de piloţi de trafic cu sprijinul poliţiei rutiere. Circulatia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricţionată în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, după cum urmează: – vineri între orele      10,00 – 22,00; – sâmbătă între orele    8,00 – 18,00; – duminică între orele 12,00 – 22,00. Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane, este restricţionată şi în zilele de sărbătoare legală, după cum urmează: 30 aprilie şi 1 Mai – între orele 12,00 – 22,00; 27 mai şi 28 mai (prima şi a doua zi de Rusalii) – între orele 12,00 – 22,00; 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – între orele 12,00 – 22,00.

În vederea fluidizării traficului, pe toată perioada desfăşurării lucrărilor de reparaţii, participanţii la trafic pot utiliza următoarele rute alternative:

⇒ Pentru relaţia Buzău – Râmnicu Sărat: 

  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila; DN22: Varianta Brăila – Grădiştea – Râmnicu Sărat;
  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila; DN23: Varianta Brăila – Măicăneşti: DN23B: Măicăneşti – Râmnicu Sărat;

⇒ Pentru relaţia Buzău – Tecuci – Focşani:

  • DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila – şendreni; DN25: şendreni – Tecuci; DN24:Tecuci – Tişita; DN2: Tişita – Focşani;

⇒ Pentru relaţia Ploieşti – Focşani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

  • DN1A: Ploieşti – Varianta Braşov; DN11: Varianta Braşov – Târgu Secuiesc; DN2D:Târgu Secuiesc – Focşani;

⇒ Pentru relaţia Braşov – Focşani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul: DN11: Braşov – Târgu Secuiesc; DN2D: Târgu Secuiesc – Focşani;

⇒ Pentru relaţia Braşov – Bacău, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

  • DN11: Braşov – Chichiş; DN12: Chichiş – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc; DN12A: Miercurea Ciuc – Comăneşti;DN2G: Comăneşti – Moineşti – Bacău.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.