Vineri și sâmbătă, operatorii de maxi-taxi din municipiu cărora le-au expirat preavizele privind încetarea contractelor pe care le-au avut cu Primăria vor fi obligați să își scoată autovehiculele de pe trasee. Din acest motiv, începând de vineri, Trans Bus – care devine operator unic de transport în comun pe raza municipiului – aplică noul plan de transport aprobat de căre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-Mărăcineni”.

Conform conducerii societățății, acest program va rezolva în mare parte nevoia de mobilitate a cetățenilor din municipiu și va suplini ieșirea operatorilor privați de maxi-taxi. „Avem capacitatea să preluăm sută la sută fluxul de călători, dar perioada ce urmează, de două-trei săptămâni, cu siguranță vom avea sesizări de la cetățeni legate de orele de intrare la serviciu pentru care unii dintre ei foloseau maxi-taxi, care mergeau special la acea ore să-i transporte. După două-trei săptămâni în care vom culege sesizări, cu siguranță le vom analiza sută la sută și, în maxim o lună, ne vom face o imagine a ceea ce însemnaă nevoia de deplasare, la ce ore, unde și ce linii… Și atunci vom armoniza programul de transport, astfel încât să asigurăm aproape sută la sută nevoia de deplasare a cetățenilor din municipiul Buzău”, spune directorul Trans Bus, Gică Toader.

Tot începând de vineri intră în circulație 15 dintre autobuzele marca Mercedes Citaro, din ultimul lot achiziționat de Trans Bus. „Aceste autobuze vor intra pe liniile principale din oraș, nu vor ieși în afara municipiului Buzău. Programul de transport a fost structurat pe ore de vârf, adică ore cu flux mare de călători, 5,30 -8,30, în care vom avea frecvență de 10 minute pe toate liniile, și încă o perioadă de vârf, dintre orele 11,30 -16,30, ținând cont că vor începe și elevii școala și va fi ieșirea de la schimbul unu și intrarea la schimbul doi. În afara orelor de vârf se păstrează frecvența pe care o avem acum pe liniile orășenești, de 10-12-15 minute. Deci, capacităm orele de vârf ca să ducem oamenii dimineață la serviciu, la instituții și unde au ei nevoie, în afara orelor de vârf am păstrat frecvența actuală”, mai spune Gică Toader.

Tot începând de vineri se modifică orarul de circulație pentru liniile 1,4,5,6,7,8 și 10 ale Trans Bus după cum urmează:

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Pe toate traseele timpul intre autobuze s-a micsorat, dar pt. cei din M. Viteazu a ramas acelasi. Mai mult. ca sa ajungi la piata iti trebuie 40 de min. Crede-ti ca este corect fata de noi ? Parca am locui la 40 de kilometri distanta !!!!!

  2. Modifcati ora la autobuzul 5.sunt foarte multi oameni care ies de la.munca la ora 22:00.Nu va bateti joc de noi.De cei care lucram in Careffour,Galleria.

Comments are closed.