Economic

Cum reacționează computerele la temperaturi foarte ridicate? Află cum să-ți protejezi PC-ul

Se întâmplă des să fim îngrijorați de temperatura calculatorului. Dar ar trebui să fim preocupați? Cum este PC-ul afectat de căldură? Și cum îl putem răci pentru a-i prelungi durata de viață? Sunt întrebări pe care ni le adresăm destul de des atunci când vine vorba de calculatorul nostru.

Care sunt metodele prin care îți poți proteja laptop-ul de supraîncălzire, în ce constau ele și care sunt cauzele?

Radiația termică este doar produsul secundar al mișcării electromagnetice în cadrul a milioane de circuite și rezistența internă pe care o întâmpină, sau explicată în alt mod, alimentarea cu energie electrică a computerului este motivul simplu pentru care computerul devine fierbinte.

Chiar și LED-urile produc căldură, deși este la un nivel minim, deoarece cantitatea de energie electrică necesară pentru a funcționa este destul de scăzută. Bineînțeles, volumul de energie electrică necesar pentru fiecare componentă variază în funcție de operațiunile efectuate.

Se întâmplă des să avem nevoie de reparații pentru computerele noastre, de aceea este important să apelăm la specialiști IT. Calculatoarele reprezintă cea mai importantă sursă de dezvoltare pentru afacerile din ziua de azi. În link-ul https://www.interdiligence.com/ro/ , vei găsi soluții analitice despre produse și servicii care te vor ajuta în dezvoltarea afacerii tale.

Ca parte a sistemului propriu de răcire al PC-ului, placa de bază, care cuprinde componente importante precum CPU-ul și plăcile de memorie, instruiește aplicațiile intensive să încetinească.

Pentru a evita deteriorarea, aceasta poate chiar să instruiască componentele să se închidă singure. În unele cazuri, acest lucru poate determina dezactivarea întregului computer fără avertizare iar în circumstanțe extreme poate apărea continuu până când se montează un nou ventilator. Acest lucru poate fi în special un rezultat al overclocking-ului,  CPU funcționând la o viteză mai mare decât cea intenționată de producător.

Mulți dintre noi suntem de părere că în funcție de cât de mult folosim PC-ul, cu atât mai mult încetinește. Computerul a devenit instrumentul de bază în domeniul business-ului. Dacă vrei să ai garanția unei afaceri care să genereze o creștere rapidă și sănătoasă, citește de aici despre avantajul informației corecte într-o afacere.

De asemenea, căldura poate provoca blocarea computerului, ceea ce va duce la repornirea acestuia. De cele mai multe ori, performanța nu este afectată foarte mult, de fapt în multe cazuri nu vei observa aceste diferențe.

Deși HDD-urile nu consumă aceeași cantitate de electricitate precum CPU-ul sau GPU-ul, ele sunt foarte sensibile la schimbările de temperatură, iar căldura excesivă vă poate deteriora iremediabil hard disk-ul.

O simplă lege a fizicii: frigul face lucrurile să se contracte, căldura le face să se dilate. Prin transferul de căldură, expansiunea termică poate deforma interiorul, ceea ce înseamnă că este posibil ca discurile să nu fie citite corect. Acesta este un exemplu extrem, însă în acest caz, HDD ar trebui să fie înlocuit.

Cea mai notabilă modalitate prin care computerul ține căldura departe de componentele sensibile este cu un radiator situat în mod normal de către CPU sau uneori GPU care înlătură căldura din împrejurimi, disipând temperaturile mai mari pe o arie largă, din carcasa calculatorului și prin gurile de aerisire din spate.

Majoritatea oamenilor susțin că temperatura ridicată poate reduce durata de viață a unității hard disk. De aceea, trebuie să țineți cont de informațiile care vă pot ajuta să prelungiți durata calculatorului vostru prin menținerea acestuia cât mai departe de sursele de căldură.

Sursa foto: Pixabay.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker