Compania de Apă Buzău se alătură eforturilor globale de conștientizare a importanței apei pentru viață, marcând Ziua Mondială a Apei, 22 martie 2019, printr-un calendar de acțiuni speciale, gândit în așa fel încât să genereze cât mai multe reacții și o implicare cât mai mare a buzoienilor, se arată într-un comunicat de presă al acestei companii.

,,La nivel global, tema Zilei Mondiale a Apei 2019 este <Nimeni nu este lăsat în urmă>, o temă generoasă, pe care trebuie să o îmbrățișăm cu toții, pentru că evidențiază faptul că apa este un drept universal. La Buzău, am adăugat acestei teme sloganul <Iubesc viața, prețuiesc apa>”, precizează sursa citată.

Acțiunile organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Apei se vor desfășura în Buzău, Pătârlagele și Pogoanele și sunt facilitate de o colaborare inter-instituțională concretizată prin parteneriate semnate de Compania de Apă cu Inspectoratul Școlar Jude­țean, Liceul Tehnologic ”Costin D. Nenițescu” Buzău, Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Buzău, Liceul Teoretic Pogoanele și Liceul Teoretic ”Radu Vladescu” Pătârlagele. ­Ca­lendarul acțiunilor cuprinde vizitarea unor surse de apă, stații de tratare a apei potabile și de epurare a apei uzate din localitățile amin­tite, reconstituirea circuitului tehnologic al apei, o campanie de conștientizare pe rețelele de socializare, participarea la simpozioane tematice interdisciplinare.

Iată programul acti­vităților:

  • Vineri, 22 martie, ora 10,00: vizitarea Sursei de Apă Crâng de către elevi ai Liceului Tehnologic ”Costin D. Nenițescu”;
  • Vineri, 22 martie, ora 10,00: prezentarea Stației de Epurare din Pogoanele elevilor din anii terminali ai Liceului Teoretic Pogoa­nele;
  • Vineri, 22 martie, ora 8,30: circuit explicativ al punctelor tehnologice res­ponsabile de transportul, tratarea și epurarea apei, cu participarea unei grupe de elevi și profesori ai Liceului Teoretic ”Radu Vlădescu” din Pătârlagele;
  • Sâmbătă, 23 martie, ora 9,30: participarea la simpozionul internațional ”Apa–un miracol”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean în aula Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret”
  • Luni, 25 martie, ora 11,00: prezentare de specialitate a problematicii apei în cadrul unui eveniment organizat de Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...