Dacă într-o zi bateria sau alternatorul camionului dvs. s-ar strica, ați putea să vă dați seama care dintre ele nu mai funcționează? Pentru că nu este ușor să aflați exact care din cele două are probleme, vă oferim câteva sfaturi care vă pot ajuta să aflați dacă trebuie înlocuită bateria sau trebuie să interveniți asupra alternatorului.

Începeți prin a verifica bateria camionul dumneavoastră. Bateriile de obicei au o durată de viață cuprinsă între 3 și 5 ani, deci, dacă bateria dvs. este mai veche de 3 ani și nu mai are putere, funcționează defectuos sau pare că nu mai pornește motorul suficient de repede, cel mai probabil aveți nevoie de o baterie nouă. Iar atunci când vremea este rece, este foarte posibil ca baterii auto să moară de tot și să rămâi cu camionul în drum.

  1. Încercați să porniți motorul și să ascultați cu atenție, dacă produce doar sunet un „clic”, problema poate fi legată de baterie.
  2. Luați în considerare următoarele situații: dacă temperatura de afară este scăzută, dacă ați lăsat farurile camionului deschise peste noapte sau este posibil ca bateria să „moară” doar pentru un moment.
  3. Verificați indicatoarele din bordul camionului pentru a determina dacă bateria trimite curent chiar și atunci când opriți camionul. Dacă există o lumină slabă care pâlpâie, înseamnă că ceva îți consumă energia din baterie.
  4. Verificați conexiunile pe care le folosiți în mod obișnuit, cum ar fi deschizătoare automate pentru ferestre, ștergătoarele de parbriz și stopurile pe frână. Asigurați-vă că niciuna nu este în funcțiune și încercați din nou bateria.
  5. Înainte de a merge la un magazin de baterii pentru camioane, îndepărtați orice coroziune de pe bornele bateriei și apoi verificați dacă bateria se reîncarcă. O baterie defectă nu acceptă și nu mai menține energie electrică, în timp ce o baterie bună este capabilă să se reîncarce și să funcționeze din nou.
  6. Verificați tensiunea bateriei cu un voltmetru. Acesta ar trebui să indice aproape 12,6 volți atunci când mașina este oprită. Apoi reporniți motorul și verificați bateria. Dacă voltmetrul arată între 14-15 volți, atunci bateria este normală. Dar dacă bateria are mai mult de 15 volți sau mai puțin de 13 volți, atunci este posibil să existe o problemă cu regulatorul de tensiune, cablajul sau alternatorul. În cazul în care bateria nu păstrează curent electric nici când ați oprit toate accesoriile, atunci este timpul să aruncați o privire asupra celorlalte sisteme care funcționează împreună cu bateria pentru a pune în mișcare camionul.

 

DISTRIBUIȚI
loading...