27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:33 PM

Politic

Cum şi-a petrecut Ciolacu ultima zi ca ministru interimar la Apărare

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.09.2017, 00:00
281

    Vicepremierul Marcel Ciolacu, fost ministru interimar al Apărării Naţionale, l-a primit marţi, în ultima sa zi în această ­ca­litate, la sediul ministerului, pe Damir Krstičević, viceprim-mi­nistru şi ministru al Apărării din Republica Croaţia. Conform site-ului Ministerului Apărării Naţionale, cei doi oficiali au abordat, în cadrul unei întâlniri tete-a-tete, subiecte legate de pe­rspectivele intensificării cooperării ­mi­litare bilaterale, dar şi în contextul Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene. ,,În acest sens, Ion-Marcel Ciolacu şi Damir Krstičević au semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Croaţiei privind asigurarea ­re­ciprocă a sprijinului naţiunii gazdă. Pentru aprofundarea dialogului, a avut loc şi o întâlnire oficială a celor două delegaţii. Secretarul de stat Mircea Duşa, şeful delegaţiei române, a reiterat buna colaborare dintre cele două armate, situaţia de securitate din regiune, exerciţiile desfăşurate anul acesta în România, la care au participat şi militari croaţi, desfăşurarea de misiuni NATO, UE, OSCE şi ONU, dar şi aspecte ale preocupărilor în domeniul achiziţiilor de armament. Demnitarul croat a atins subiecte legate de adaptarea sistemului de securitate, pentru a face faţă provo­cărilor tot mai complexe, misiunile externe comune în Afganistan şi Balcani, dar şi posibile oportunităţi de cooperare pe viitor”, se arată în comunicatul oficial al MapN.

   La rândul său, Marcel Ciolacu a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, că discuţiile s-au purtat pe marginea intensificării cooperării militare bilaterale, mai ales în contextul Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene: ,,În ultima zi ca ministru interimar al Apărării Naţionale, am avut plăcerea să-l primesc la sediul MApN, pe domnul Damir Krstičević, Viceprim-ministru şi ministru al Apărării din Croaţia. Am discutat despre perspectivele intensificării cooperării militare bilaterale, mai ales în contextul Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene. De asemenea, am semnat un Memorandum de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Croaţiei privind asigurarea reciprocă a sprijinului naţiunii gazdă în ­ve­derea desfăşurării unor exerciţii şi operaţiuni comune. Îi urez succes noului ministru al apărării naţionale, Mihai Fifor, care sunt convins că va face o treabă foarte bună în această nouă funcţie!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker