27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:55 AM
opinia-balcescu

Politic

Cum şi-a petrecut Ciolacu ultima zi ca ministru interimar la Apărare

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.09.2017, 00:00
206

    Vicepremierul Marcel Ciolacu, fost ministru interimar al Apărării Naţionale, l-a primit marţi, în ultima sa zi în această ­ca­litate, la sediul ministerului, pe Damir Krstičević, viceprim-mi­nistru şi ministru al Apărării din Republica Croaţia. Conform site-ului Ministerului Apărării Naţionale, cei doi oficiali au abordat, în cadrul unei întâlniri tete-a-tete, subiecte legate de pe­rspectivele intensificării cooperării ­mi­litare bilaterale, dar şi în contextul Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene. ,,În acest sens, Ion-Marcel Ciolacu şi Damir Krstičević au semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Croaţiei privind asigurarea ­re­ciprocă a sprijinului naţiunii gazdă. Pentru aprofundarea dialogului, a avut loc şi o întâlnire oficială a celor două delegaţii. Secretarul de stat Mircea Duşa, şeful delegaţiei române, a reiterat buna colaborare dintre cele două armate, situaţia de securitate din regiune, exerciţiile desfăşurate anul acesta în România, la care au participat şi militari croaţi, desfăşurarea de misiuni NATO, UE, OSCE şi ONU, dar şi aspecte ale preocupărilor în domeniul achiziţiilor de armament. Demnitarul croat a atins subiecte legate de adaptarea sistemului de securitate, pentru a face faţă provo­cărilor tot mai complexe, misiunile externe comune în Afganistan şi Balcani, dar şi posibile oportunităţi de cooperare pe viitor”, se arată în comunicatul oficial al MapN.

   La rândul său, Marcel Ciolacu a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, că discuţiile s-au purtat pe marginea intensificării cooperării militare bilaterale, mai ales în contextul Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene: ,,În ultima zi ca ministru interimar al Apărării Naţionale, am avut plăcerea să-l primesc la sediul MApN, pe domnul Damir Krstičević, Viceprim-ministru şi ministru al Apărării din Croaţia. Am discutat despre perspectivele intensificării cooperării militare bilaterale, mai ales în contextul Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene. De asemenea, am semnat un Memorandum de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Croaţiei privind asigurarea reciprocă a sprijinului naţiunii gazdă în ­ve­derea desfăşurării unor exerciţii şi operaţiuni comune. Îi urez succes noului ministru al apărării naţionale, Mihai Fifor, care sunt convins că va face o treabă foarte bună în această nouă funcţie!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker