27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:47 AM

Opinii

Cum au sărbătorit românii (aleși) Ziua Europei

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.05.2017, 00:00
363

   Unii dintre ei, mai de la talpa țării, în ploaie, la defilare și prin discursuri fanfaronice despre Europa Unită. Alții, mai cu ștaif, în Parlament, ascultând discursul șefului statului. De această dată fără să-l măscărească. Dar unii dintre ei au dat pe dinafară la plen, când s-au apucat de gesturi obscene, stâlcit de nume, cu trimiteri la violurile din Vaslui și la distinsa rozetă a unui antevorbitor.

   Și dacă un ales al neamului tot a făcut vorbire despre ultimul subiect, este de notat că, tot ieri, deputații au dat verde referendumului al cărui scop declarat este de a bloca legiferarea căsătoriei între persoane de același sex. Curat european! Nu detaliez subiectul, deși sunt tentat să păcătuiesc cu tastatura…

   Tot ieri, de Ziua Europei, parlamentarii noștri au votat înființarea Institutului Levantului - regiune geografică nedefinită precis, care se referă la o mare parte a Orientului Mijlociu la sud de munții Taurus, mărginită de Marea Mediterană la vest și de Deșertul Arabiei și Mesopotamia Superioară la est -, un cadou pentru fostul președinte Emil Constantinescu, drept mulțumire pentru limbile aspre aplicate părții dorsale a președintelui Senatului, pe care l-a comparat cu Ronald Reagan și cu… Margaret Thatcher. Deși bietul Tăriceanu este, în mod clar, un adept al familiei tradiționale, ale cărei delicii le experimentează, iată, pentru a cincea oară.

   În rest, numai de bine, și la vară cald! A propos de referendum, ce se aude despre punerea în aplicare a celui legat de 300 de parlamentari, referendum va­lidat de Curtea Constituțională a României? Curat european!

Comentarii

Păcătuiesc eu și nu din cauza constituției (10 May, 17:14)
Pixelu eurosceptic

Hai să nu fim naivi, referendumul legat de cei 300 parlamentari a fost o bagabonțeală a marinarului ca să fie sigur că intră în turul 2. Nimic mai mult.
Bacalbașa chiar a fost simpatic. A făcut puțină atmosferă altminteri adormea alesul neamului în băncuță. Greu să te abții să nu faci mișto de botoșăneancă.

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker