27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:16 PM

Opinii

Cum au sărbătorit românii (aleși) Ziua Europei

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.05.2017, 00:00
316

   Unii dintre ei, mai de la talpa țării, în ploaie, la defilare și prin discursuri fanfaronice despre Europa Unită. Alții, mai cu ștaif, în Parlament, ascultând discursul șefului statului. De această dată fără să-l măscărească. Dar unii dintre ei au dat pe dinafară la plen, când s-au apucat de gesturi obscene, stâlcit de nume, cu trimiteri la violurile din Vaslui și la distinsa rozetă a unui antevorbitor.

   Și dacă un ales al neamului tot a făcut vorbire despre ultimul subiect, este de notat că, tot ieri, deputații au dat verde referendumului al cărui scop declarat este de a bloca legiferarea căsătoriei între persoane de același sex. Curat european! Nu detaliez subiectul, deși sunt tentat să păcătuiesc cu tastatura…

   Tot ieri, de Ziua Europei, parlamentarii noștri au votat înființarea Institutului Levantului - regiune geografică nedefinită precis, care se referă la o mare parte a Orientului Mijlociu la sud de munții Taurus, mărginită de Marea Mediterană la vest și de Deșertul Arabiei și Mesopotamia Superioară la est -, un cadou pentru fostul președinte Emil Constantinescu, drept mulțumire pentru limbile aspre aplicate părții dorsale a președintelui Senatului, pe care l-a comparat cu Ronald Reagan și cu… Margaret Thatcher. Deși bietul Tăriceanu este, în mod clar, un adept al familiei tradiționale, ale cărei delicii le experimentează, iată, pentru a cincea oară.

   În rest, numai de bine, și la vară cald! A propos de referendum, ce se aude despre punerea în aplicare a celui legat de 300 de parlamentari, referendum va­lidat de Curtea Constituțională a României? Curat european!

Comentarii

Păcătuiesc eu și nu din cauza constituției (10 May, 17:14)
Pixelu eurosceptic

Hai să nu fim naivi, referendumul legat de cei 300 parlamentari a fost o bagabonțeală a marinarului ca să fie sigur că intră în turul 2. Nimic mai mult.
Bacalbașa chiar a fost simpatic. A făcut puțină atmosferă altminteri adormea alesul neamului în băncuță. Greu să te abții să nu faci mișto de botoșăneancă.

Raspunde

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker