27 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:12 AM

Opinii

Cum au sărbătorit românii (aleși) Ziua Europei

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.05.2017, 00:00
244

   Unii dintre ei, mai de la talpa țării, în ploaie, la defilare și prin discursuri fanfaronice despre Europa Unită. Alții, mai cu ștaif, în Parlament, ascultând discursul șefului statului. De această dată fără să-l măscărească. Dar unii dintre ei au dat pe dinafară la plen, când s-au apucat de gesturi obscene, stâlcit de nume, cu trimiteri la violurile din Vaslui și la distinsa rozetă a unui antevorbitor.

   Și dacă un ales al neamului tot a făcut vorbire despre ultimul subiect, este de notat că, tot ieri, deputații au dat verde referendumului al cărui scop declarat este de a bloca legiferarea căsătoriei între persoane de același sex. Curat european! Nu detaliez subiectul, deși sunt tentat să păcătuiesc cu tastatura…

   Tot ieri, de Ziua Europei, parlamentarii noștri au votat înființarea Institutului Levantului - regiune geografică nedefinită precis, care se referă la o mare parte a Orientului Mijlociu la sud de munții Taurus, mărginită de Marea Mediterană la vest și de Deșertul Arabiei și Mesopotamia Superioară la est -, un cadou pentru fostul președinte Emil Constantinescu, drept mulțumire pentru limbile aspre aplicate părții dorsale a președintelui Senatului, pe care l-a comparat cu Ronald Reagan și cu… Margaret Thatcher. Deși bietul Tăriceanu este, în mod clar, un adept al familiei tradiționale, ale cărei delicii le experimentează, iată, pentru a cincea oară.

   În rest, numai de bine, și la vară cald! A propos de referendum, ce se aude despre punerea în aplicare a celui legat de 300 de parlamentari, referendum va­lidat de Curtea Constituțională a României? Curat european!

Comentarii

Păcătuiesc eu și nu din cauza constituției (10 May, 17:14)
Pixelu eurosceptic

Hai să nu fim naivi, referendumul legat de cei 300 parlamentari a fost o bagabonțeală a marinarului ca să fie sigur că intră în turul 2. Nimic mai mult.
Bacalbașa chiar a fost simpatic. A făcut puțină atmosferă altminteri adormea alesul neamului în băncuță. Greu să te abții să nu faci mișto de botoșăneancă.

Raspunde

Stiri Agerpres

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul seriei 'Millenium', a murit la 56 de ani
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:45 AM

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson, a murit marți la 56 de ani, a informat familia citată de EFE.

Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:40 AM

Absolvenții de liceu vor susține miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:33 AM

Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului cabinet.

Curtea Supremă din Venezuela a fost atacată de un elicopter
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:25 AM

Un elicopter a atacat sediul Curții Supreme din Venezuela, a anunțat marți președintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agențiile internaționale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat.

COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC ÎN IMAGINI
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:15 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 00:00
violeta albu a comentat pentru articolul Medicii legişti: moartea cardiologului Adrian Negoiţă, produsă de o hemoragie intercraniană:
dumnezeu sa-l odihneasca
27 Jun, 19:15 Minciuni
Pixu a comentat pentru articolul Ce realizări a bifat primarul Toma după primul an de mandat:
Vă referiți la parcarea aia unde te întâmpină un copac în mijlocul drumului? Partid de rahat, realizari de rahat. Mințiți proștii cu dragaici și alte petreceri pentru prosti, in timp ce oamenii normali din orașul ăsta scrasnesc din dinti.
27 Jun, 14:47 Medii de 10
Albinuța a comentat pentru articolul A plouat cu medii de 10 la Evaluarea Națională de la Buzău:
În ultima perioadă în România plouă cu promisiuni psd-iste și cu medii de 10. Cum nu au acoperire în realitatea economică promisiunile psd-iste, tot așa nu au acoperire aceste medii de 10!
Google PageRank Checker