27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:20 AM
dragaica

Opinii

Cum au sărbătorit românii (aleși) Ziua Europei

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.05.2017, 00:00
171

   Unii dintre ei, mai de la talpa țării, în ploaie, la defilare și prin discursuri fanfaronice despre Europa Unită. Alții, mai cu ștaif, în Parlament, ascultând discursul șefului statului. De această dată fără să-l măscărească. Dar unii dintre ei au dat pe dinafară la plen, când s-au apucat de gesturi obscene, stâlcit de nume, cu trimiteri la violurile din Vaslui și la distinsa rozetă a unui antevorbitor.

   Și dacă un ales al neamului tot a făcut vorbire despre ultimul subiect, este de notat că, tot ieri, deputații au dat verde referendumului al cărui scop declarat este de a bloca legiferarea căsătoriei între persoane de același sex. Curat european! Nu detaliez subiectul, deși sunt tentat să păcătuiesc cu tastatura…

   Tot ieri, de Ziua Europei, parlamentarii noștri au votat înființarea Institutului Levantului - regiune geografică nedefinită precis, care se referă la o mare parte a Orientului Mijlociu la sud de munții Taurus, mărginită de Marea Mediterană la vest și de Deșertul Arabiei și Mesopotamia Superioară la est -, un cadou pentru fostul președinte Emil Constantinescu, drept mulțumire pentru limbile aspre aplicate părții dorsale a președintelui Senatului, pe care l-a comparat cu Ronald Reagan și cu… Margaret Thatcher. Deși bietul Tăriceanu este, în mod clar, un adept al familiei tradiționale, ale cărei delicii le experimentează, iată, pentru a cincea oară.

   În rest, numai de bine, și la vară cald! A propos de referendum, ce se aude despre punerea în aplicare a celui legat de 300 de parlamentari, referendum va­lidat de Curtea Constituțională a României? Curat european!

Comentarii

Păcătuiesc eu și nu din cauza constituției (10 May, 17:14)
Pixelu eurosceptic

Hai să nu fim naivi, referendumul legat de cei 300 parlamentari a fost o bagabonțeală a marinarului ca să fie sigur că intră în turul 2. Nimic mai mult.
Bacalbașa chiar a fost simpatic. A făcut puțină atmosferă altminteri adormea alesul neamului în băncuță. Greu să te abții să nu faci mișto de botoșăneancă.

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker