O încăierare între mai mulţi ţigani de pe strada Stăvilarului din cartierul Simileasca a pus în alertă, duminică după-amiază, zeci de poliţişti de la ordine publică, mascaţi şi jandarmi, care au fost  mobilizaţi la faţa locului pentru a-i potoli pe scandalagii. Doar că, după ce au fost calmaţi cu spray lacrimogen şi plimbaţi pe la spital pentru a li se stabili alcoolemia, romii care ceruseră intervenţia forţelor de ordine au refuzat să mai facă plângere împotriva vecinului de la care pornise scandalul.

Patru indivizi s-au ales, totuşi, cu amenzi de 2.300 lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce au fost la Poliţia Municipiului Buzău.

Scandalul a fost anunţat la 112, în jurul orei 17,00, de una dintre familiile implicate.

Din verificări a rezultat faptul că, pe fondul consumului de alcool, între locatarii a două imobile învecinate a izbucnit un conflict spontan. Un bărbat de 36 de ani ar fi apostrofat o vecină, apoi a spart cu o piatră o fereastră a imobilului acesteia, şi de acolo a început scandalul. Individul a fost lovit, la rândul său de un alt bărbat, în vârstă de 22 de ani, iar apoi totul a degenerat într-o încăierare generală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere si lovire sau alte violenţe. Patru persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 48 de ani, au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 2.300 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, însă cei care au cerut intervenţia poliţiei nu au mai vrut să depună plângere împotriva vecinului.

Mai mult însă, aşa cum se întâmplă de obicei, romii din tot cartierul s-au strâns la locul scandalului, au vociferat şi au acuzat folosirea fără rost a forţei şi a sprayului lacrimogen într-un conflict spontan care s-a stins de la sine.

DISTRIBUIȚI
loading...