Momente de toată jena, miercuri, în Consiliul Local, când noua coaliţie locală PNL-ALDE, la care s-a adăugat veşnicul opozant la proiectele de dezvoltare a municipiului, Silviu Roşioru, ales pe listele Partidului Social Românesc, a trântit un proiect de hotărâre necesar, printre altele, încheierii contractelor de utilităţi pentru sediul provizoriu în care va funcţiona, în următorii doi ani, Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu”. Este vorba despre cădirile, situate pe strada Transilvaniei, în care a funcţionat până în prezent Liceul Tehnologic ,,Costin Neniţescu” – ai cărui elevi învaţă, în acelaşi interval de timp, la Liceul Tehnologic ,,Meserii şi Servicii” de pe strada Bazalt – proprietate publică a municipiului, care trebuie să intre în administrarea Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu” pe parcursul anului şcolar 2018-2019.

Ideea ,,genială” de a face tapaj pe seama acestui proiect de hotărâre – proiect cu privire la patrimoniu, a cărui adoptare necesita votul a două treimi din totalul consilierilor aflaţi în funcţie, de altfel singurele proiecte la care primarul Constantin Toma nu are majoritatea necesară oferită de consilierii PSD, PMP şi de Viorel Ion, ales pe listele PSRo – nu i-a aparţinut, cum ne-am fi aşteptat, lui Silviu Roşioru, ci liberalului Liviu Barbu, care a atras atenţia asupra faptului că două laboratoare, dotate cu material didactic printr-un program derulat de OMV Petrom şi Liceul Tehnolo­gic ,,Costin Neniţescu”, ar trebui să rămână în administrarea acestuia din urmă, chestiune imposibilă practic şi legal. După minute bune de dezbateri pe diferite tonuri, proiectul a căzut la vot, punând în imposibilitate Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” să încheie contracte pentru furnizarea utilităţilor, energie electircă şi termică, dar şi să obţină fonduri pentru buna desfăşurare a activităţii.

Primarul Constantin Toma, care este de părere că respingerea proiectului se datorează „dorinţei unora de a-şi face vizibilitate electorală, pentru că se apropie alegerile”, spune că lucrurile nu vor rămâne aşa: ,,Din păcate, au votat prost. Vă dau deja o ştire: vineri vom face o şedinţă de îndată; trebuie să îi iau pe toţi cei din opoziţie la rând, să discutăm şi să vedem care e treaba (…) Este o problemă artificială”, a spus Toma la finalul şedinţei.

Liceele ,,Neniţescu” şi ,,Meserii şi Servicii” vor fi comasate

Primarul sugerează că votul de ieri s-ar datora şi influenţei conducerii Liceului Tehnologic ,,Costin Neniţes­cu” care ar urmări să se opună unui deznodământ previzibil: în viitor, cele două licee ar putea deveni o singură unitate de învăţământ, cu profil tehnologic: ,,Conducerea Liceului <Costin Neniţescu> doreşte altceva, iar noi, ca şi comunitate, dorim altceva, respectiv comasarea acestor două licee („Meserii şi Servicii” şi „Costin Neniţescu”, n.r.), pentru că nu este posibil altfel. Ai rămas cu 300 de copii (,,Neniţescu”, n.r.), dincolo (,,Meserii şi Servicii”, n.r.) sunt 600; fiecare dintre aceste două licee funcţionau cu o mulţime de copii, 1.000-1.500, iar acum două şcoli la un loc de abia fac cât o şcoală”, a mai spus primarul, care a mai precizat că, după încheierea lucrărilor de reabilitare a Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu”, clădirile de pe strada Transilvaniei ar putea să găzduiască o facultate de Agronomie.

2 COMENTARII

  1. Parca domnul primar declara total altceva cu foarte putin timp in urma. Ce repede se schimba omul , mai ales varietatea aceasta de om politic, care nu are nici mama, nici tata ci doar sefi de partid, sau functii in partid!

Comments are closed.