Încă un spectacol ieftin, miercuri dimineaţă, la Staţia de Epurare Buzău, acolo unde reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale membre în Adunarea Generală a Acţionarilor s-au strâns mai mult pentru a avea de unde să plece, dat fiind că Oraşul Pătârlagele nu şi-a trimis de­legatul, făcând imposibil de realizat scopul pentru au fost organizate cele două şedinţe: aprobarea administratorilor provizorii ai SC Compania de Apă SA. În fapt, reprezentanţii acţionarilor care s-au prezentat la ambele şedinţe au fost victimele unei mari băşcălii, întrucât se ştia încă de la început că adunările nu vor fi statutare – fiind necesară prezenţa delegaţilor din partea tuturor acţionarilor -, întrucât primarul oraşului Pătârlagele, Ion Gherghiceanu, nu a catadi­xit să convoace Consiliul Local pentru a emite hotărârea de a acorda mandat special reprezentantului acestei unităţi administrativ-teritoriale pentru Adunarea Generală a Acţiona­rilor Companiei de Apă.

Aceasta este o dovadă în plus că gruparea din jurul directorului operatorului jude­ţean de apă şi canalizare nu se împacă sub nicio formă cu ideea ca respectiva companie să aibă un consiliu de administraţie în componenţa stabilită de Adunarea Generală a Acţiona­rilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău 2008“, din care nu face parte nici Ionel Tescaru, nici adjunctul său, Dumitru Cristea.

Primarul oraşului Pogoa­nele, Ion Gherghiceanu, ne-a declarat telefonic că, într-a­devăr, nu a convocat o şedinţă a Consiliului Local pentru a acorda mandat special reprezentantului unităţii administrativ-teritoriale în Adunarea Generală a Acţiona­rilor, pentru că a fost plecat la Comitetul Director al Asociaţiei Oraşelor din România şi, în plus, ,,consilierii nu sunt la dispoziţia mea, să-i chem aşa, când vreau”. De asemenea, el a confirmat o informaţie lansată în spaţiul public ca o explicaţie a faptului că Oraşul Pătârlagele a sabotat cele două şedinţe ale Adunării Generale a Acţiona­rilor SC Compania de Apă SA, respectiv aceea că fiul său este angajat al operatorului jude­ţean de apă şi canalizare. Şi, pentru ca lanţul ,,coinciden­ţelor“ să fie complet, trebuie să mai spunem că acelaşi Gherghi­ceanu va face parte, alături de preşedintele Consiliului Jude­ţean, Petre Emanoil Neagu, şi de primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan,  din comisia de selecţie a noilor administratori ai Companiei de Apă.

Dacă nu ar fi de plâns, am râde

Nici de această dată nu-i putem priva pe cititorii noştri de bucuria de a citi transcrierea declaraţiilor pe care le-a făcut preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă, Dumitru Cristea, director adjunct al operatorului jude­ţean de apă şi canalizare, o nouă tentativă de a candida cu succes la Trofeul Gâgă:

Cristea: Nici astăzi nu a fost îndeplinit cvorumul, prin absenţa reprezentantului UAT Pătârlagele, motiv pentru care am convocat de urgenţă Consiliul de Administraţie, care va adopta hotărârile legale.

Rep.: Care Consiliu de Administraţie?

Cristea: Consiliul de Administraţie existent.

Rep.: Nu are mandatul expirat?

Cristea: Astăzi.

Rep.: Astăzi ce?

Cristea: Consiliul de Administraţie este…, are încă mandat până la sfârşitul lunii februarie. Acum convoc Consiliul de Administraţie, ce va hotărî…

Rep.: Ce se întâmplă de mâine încolo?

Cristea: Nu vă pot răspunde. Este problema lui, a Consiliului de Administraţie, nu a mea! (Reamintim că directorul Cristea, la acea oră era preşedintele Consiliului de Administraţie al cărui mandat a încetat miercuri noapte, la ora 24,00, nr.) Acesta este motivul pentru care l-am convocat. Nu pot să iau eu hotărâri aşa, de capul meu!

Rep.: În cadrul Consiliului de Administraţie ce se poate decide?

Cristea: Consiliul de Administraţie va hotărî numai în conformitate cu prevederile legii.

Rep.: Cum ar fi…? Ce anume?

Cristea: Fie primul punct care a fost adoptat.

Rep.: Care a fost adoptat?

Cristea: S-a discutat şi s-a acceptat de toată lumea să se scurteze perioada, ca şedinţa să se execute, să aibă loc rapid, ca lucrurile să fie în regulă. Nu s-a putut, condiţia aceea ca toţi acţionarii să fie toţi prezenţi.

Rep.: Aveţi informaţii de ce nu a venit reprezentantul…

Cristea: Nu!

Rep.: Puteţi confirma că nu au avut hotărâre de consiliu local pentru acordare de mandat?

Cristea: Nu confirm, nu cunosc situaţia!

(…)

Cristea: Astăzi voi transmite Consiliului de Administraţie mesajul acţionarilor. Pe noi ne interesează să se rezolve rapid; era foarte important şi pentru mine şi pentru toată lumea. Este peste puterea mea de înţelegere. Eu nu înţeleg ce se întâmplă, lucrurile erau foarte simple, două puncte la ordinea de zi, procedurile aceleaşi, hotărâre, procură, vot. Nu era niciun fel de problemă. Şi nu înţeleg.

(…)

Rep.: Ne puteţi confirma dacă fiul domnului primar de la Pătârlagele este angajatul Companiei de Apă?

Cristea: Nu mă întrebaţi, că nu prea…; eu mă ocup de fonduri europene de vreo trei-patru ani de zile şi nu am decât atribuţii legate de fonduri europene.

Consiliul de Administraţie al SC Compania de Apă SA s-a întrunit miercuri, cu câteva ore înainte de a-şi încheia mandatul, şi a decis convocarea Adunării Generale a Acţiona­rilor pentru miercuri, 7 martie, ora 10,00, cu reconvocare a doua zi, 8 martie. Până atunci, unităţile administrativ-teritoriale membre ale AGA Companiei de Apă – cu excepţia Municipiului Buzău, care a prevăzut această situaţie – vor trebui să convoace deliberativele pentru a emite hotărâri prin care să se acorde noi mandate speciale reprezentanţilor lor. În ceea ce priveşte perioada de o săptămână, cât Compania de Apă nu va avea administratori, până la ora închiderii ediţiei nimeni nu ne-a putut oferi un punct de vedere clar legat de această situaţie.

6 COMENTARII

  1. Poza din articol,poate fi numita fara sovaire „Escrocul si idiotul”.Care e unu si care este altul,va las fiecaruia placerea de a ii numi. ……PS -Palarie intr-un picior,ghici ciuperca ce-i?

  2. este o lupta, care pe care, o lupta pentru putere, doua grupuri de interese vor sa puna mana pe Compania de Apa, probabil pentru niste contracte care aduc ceva bani, nu aved de unde sa stim, de unde aceasta indarjire fara limite. Gruparea Tescaru doreste sa ramana acolo, gruparea Toma doreste sa preia conducerea in folosul buzoienilor , dupa cum se afirma, dar nu stiu care interes al buzoienilor, pentru ca pretul apei nu va scadea, tendinta va fi de crestere, investitiile sunt tot aceleasi, indiferent cine si cum este la putere, iar intr-un final compania va fi preluata de un invetitor privat, asa ca nicidecum nu va prima interesul buzoienilor, si ma intreb, de ce aceasta lupta?

  3. Ce a ajuns Buzaul, sa stea la mana unor paduchi din Pătârlagele. Asta-i Romania cu legile ei de doi bani!

  4. Niste penali se joacă cu legea și cu banii noștri. Iohannis are salariul mai mic decât tescaru. De râsul lumii. Unde ești procuratura, d.n.a. ?

Comments are closed.