27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Actualitate

Cum au ajuns să fie terorizaţi oamenii şi autorităţile din Aldeni-Cernăteşti de proprietara unui adăpost improvizat pentru câini

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
1232

   Situaţie tensionată în satul Aldeni, comuna Cernăteşti, unde o iubitoare de animale şi-a improvizat acasă un adăpost unde creşte zeci de câini găsiţi pe străzi sau luaţi de la padocul Primăriei Buzău. 

   Ajunşi la capătul puterilor şi sătui de mirosul insuportabil şi de gălăgia pe care o fac patrupedele, oamenii au cerut ajutorul autorităţilor. Într-o situaţie ingrată pare să fie un vecin al femeii care vrea să-şi deschidă o pensiune însă, din cauză că padocul improvizat este în spatele casei sale, omul nu primeşte aprobările necesare.  Reprezentanţii Primăriei spun că şi ei sunt în conflict cu femeia după ce au evacuat-o dintr-un grajd proprietate pu­blică, pe care aceasta îl ocupa de mai multe luni cu un cal pe care l-a găsit rănit pe câmp. După ce acolo a fost adusă şi o purcea cu purcei, reprezentanţii administraţiei locale au decis să ia măsuri. Conflictul dintre femeie, Daniela Săndoiu, şi primarul Petrică Mârzea s-a mutat însă pe Facebook, după ce acesta a dat dispoziţie să fie evacuată din grajd. „I-am pus la dispoziţie grajdul respectiv pentru două luni ca să ţină calul, apoi a apărut o purcea cu purcei. Nu se poate aşa ceva. Grajdul e proprietatea Primăriei, nu a mea, nu a dumneaei. E proprietate publică. Noi, Primăria, avem două grajduri - acesta unde a adăpostit calul şi încă unul - pe care le vom scoate la licitaţie pentru concesiune. Aşteptăm să iasă cartea funciară şi apoi dăm drumul la licitaţie. Ca să nu avem surprize, vom face specificaţie clară în caietul de sarcini care să fie destinaţia“, a precizat Petrică Mârzea, primarul comunei Cernăteşti.

   Cât priveşte adăpostul improvizat de localnica din Aldeni, revoltaţi, oamenii au mers şi la uşa primarului pentru a cere explicaţii, dar au reclamat situaţia şi la Poliţie, dar şi la Prefectură unde s-a dispus un control la locaţia indicată pentru verificarea situaţiei de fapt. Astăzi dimineaţă, o comisie formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţului Buzău, ai Biroului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, de la ANAF, Direcţia de Sănătate Publică şi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, va merge în control la locuinţa femeii, urmând ca, în urma verificărilor să se stabilească măsurile care pot fi luate.

   Localnicii spun că adăpostul este ilegal şi nu îşi explică cum reuşeşte femeia să îngrijească toţi câinii pe care îi adună de pe străzi, mai ales că, din ce se ştie, nu deţine o asociaţie prin care să atragă fondurile necesare. Ar obţine însă diverse sponsorizări în urma unor apeluri pe pagina de Facebook, însă instituţiile statului vor verifica, cu certitudine, sursele ei finanţare.

   Cel mai probabil, autorităţile îi vor închide adăpostul pentru câini dacă se stabileşte că acesta funcţionează în ilegalitate.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker