27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:49 PM

Actualitate

Cum au ajuns să fie terorizaţi oamenii şi autorităţile din Aldeni-Cernăteşti de proprietara unui adăpost improvizat pentru câini

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
1446

   Situaţie tensionată în satul Aldeni, comuna Cernăteşti, unde o iubitoare de animale şi-a improvizat acasă un adăpost unde creşte zeci de câini găsiţi pe străzi sau luaţi de la padocul Primăriei Buzău. 

   Ajunşi la capătul puterilor şi sătui de mirosul insuportabil şi de gălăgia pe care o fac patrupedele, oamenii au cerut ajutorul autorităţilor. Într-o situaţie ingrată pare să fie un vecin al femeii care vrea să-şi deschidă o pensiune însă, din cauză că padocul improvizat este în spatele casei sale, omul nu primeşte aprobările necesare.  Reprezentanţii Primăriei spun că şi ei sunt în conflict cu femeia după ce au evacuat-o dintr-un grajd proprietate pu­blică, pe care aceasta îl ocupa de mai multe luni cu un cal pe care l-a găsit rănit pe câmp. După ce acolo a fost adusă şi o purcea cu purcei, reprezentanţii administraţiei locale au decis să ia măsuri. Conflictul dintre femeie, Daniela Săndoiu, şi primarul Petrică Mârzea s-a mutat însă pe Facebook, după ce acesta a dat dispoziţie să fie evacuată din grajd. „I-am pus la dispoziţie grajdul respectiv pentru două luni ca să ţină calul, apoi a apărut o purcea cu purcei. Nu se poate aşa ceva. Grajdul e proprietatea Primăriei, nu a mea, nu a dumneaei. E proprietate publică. Noi, Primăria, avem două grajduri - acesta unde a adăpostit calul şi încă unul - pe care le vom scoate la licitaţie pentru concesiune. Aşteptăm să iasă cartea funciară şi apoi dăm drumul la licitaţie. Ca să nu avem surprize, vom face specificaţie clară în caietul de sarcini care să fie destinaţia“, a precizat Petrică Mârzea, primarul comunei Cernăteşti.

   Cât priveşte adăpostul improvizat de localnica din Aldeni, revoltaţi, oamenii au mers şi la uşa primarului pentru a cere explicaţii, dar au reclamat situaţia şi la Poliţie, dar şi la Prefectură unde s-a dispus un control la locaţia indicată pentru verificarea situaţiei de fapt. Astăzi dimineaţă, o comisie formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţului Buzău, ai Biroului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, de la ANAF, Direcţia de Sănătate Publică şi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, va merge în control la locuinţa femeii, urmând ca, în urma verificărilor să se stabilească măsurile care pot fi luate.

   Localnicii spun că adăpostul este ilegal şi nu îşi explică cum reuşeşte femeia să îngrijească toţi câinii pe care îi adună de pe străzi, mai ales că, din ce se ştie, nu deţine o asociaţie prin care să atragă fondurile necesare. Ar obţine însă diverse sponsorizări în urma unor apeluri pe pagina de Facebook, însă instituţiile statului vor verifica, cu certitudine, sursele ei finanţare.

   Cel mai probabil, autorităţile îi vor închide adăpostul pentru câini dacă se stabileşte că acesta funcţionează în ilegalitate.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker