27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:11 AM
toamna buzoiana

Actualitate

Cum au ajuns să fie terorizaţi oamenii şi autorităţile din Aldeni-Cernăteşti de proprietara unui adăpost improvizat pentru câini

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
1358

   Situaţie tensionată în satul Aldeni, comuna Cernăteşti, unde o iubitoare de animale şi-a improvizat acasă un adăpost unde creşte zeci de câini găsiţi pe străzi sau luaţi de la padocul Primăriei Buzău. 

   Ajunşi la capătul puterilor şi sătui de mirosul insuportabil şi de gălăgia pe care o fac patrupedele, oamenii au cerut ajutorul autorităţilor. Într-o situaţie ingrată pare să fie un vecin al femeii care vrea să-şi deschidă o pensiune însă, din cauză că padocul improvizat este în spatele casei sale, omul nu primeşte aprobările necesare.  Reprezentanţii Primăriei spun că şi ei sunt în conflict cu femeia după ce au evacuat-o dintr-un grajd proprietate pu­blică, pe care aceasta îl ocupa de mai multe luni cu un cal pe care l-a găsit rănit pe câmp. După ce acolo a fost adusă şi o purcea cu purcei, reprezentanţii administraţiei locale au decis să ia măsuri. Conflictul dintre femeie, Daniela Săndoiu, şi primarul Petrică Mârzea s-a mutat însă pe Facebook, după ce acesta a dat dispoziţie să fie evacuată din grajd. „I-am pus la dispoziţie grajdul respectiv pentru două luni ca să ţină calul, apoi a apărut o purcea cu purcei. Nu se poate aşa ceva. Grajdul e proprietatea Primăriei, nu a mea, nu a dumneaei. E proprietate publică. Noi, Primăria, avem două grajduri - acesta unde a adăpostit calul şi încă unul - pe care le vom scoate la licitaţie pentru concesiune. Aşteptăm să iasă cartea funciară şi apoi dăm drumul la licitaţie. Ca să nu avem surprize, vom face specificaţie clară în caietul de sarcini care să fie destinaţia“, a precizat Petrică Mârzea, primarul comunei Cernăteşti.

   Cât priveşte adăpostul improvizat de localnica din Aldeni, revoltaţi, oamenii au mers şi la uşa primarului pentru a cere explicaţii, dar au reclamat situaţia şi la Poliţie, dar şi la Prefectură unde s-a dispus un control la locaţia indicată pentru verificarea situaţiei de fapt. Astăzi dimineaţă, o comisie formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţului Buzău, ai Biroului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, de la ANAF, Direcţia de Sănătate Publică şi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, va merge în control la locuinţa femeii, urmând ca, în urma verificărilor să se stabilească măsurile care pot fi luate.

   Localnicii spun că adăpostul este ilegal şi nu îşi explică cum reuşeşte femeia să îngrijească toţi câinii pe care îi adună de pe străzi, mai ales că, din ce se ştie, nu deţine o asociaţie prin care să atragă fondurile necesare. Ar obţine însă diverse sponsorizări în urma unor apeluri pe pagina de Facebook, însă instituţiile statului vor verifica, cu certitudine, sursele ei finanţare.

   Cel mai probabil, autorităţile îi vor închide adăpostul pentru câini dacă se stabileşte că acesta funcţionează în ilegalitate.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker