Noua provocare lansa­tă recent pe Facebook, „10 Year Challenge”, a ajuns virală, stârnind reacții dintre cele mai diverse. De la postările cu politicieni, până la cele cu celebrități naționale și chiar de la Hollywood, utilizatorii Facebook au pro­fitat de ocazie și s-au amuzat sau îngrijorat în legătură cu evoluția celor pe care îi admiră astăzi în spectacole, pe marile ecrane sau pe scena politică.

Și multe dintre vedetele buzoiene au suferit schimbări de look, așa cum reiese din fotografiile prezentate, acum sau cu alte ocazii pe paginile lor de socializare. Pentru alte vedete buzoiene, imaginile din copilărie demonstrează că și-au construit cariera încă de la vârsta grădiniței sau a claselor din școala primară.

Bianca Purcărea
După cum vedem într-o fotografie realizată în copilărie, artista care astăzi este distribuită în celebrul musical „Mamma Mia!” și evoluează în trupa Cobzality a fost de mică pasionată de scenă, și avea mereu zâmbetul pe buze. Era încântată la maximum de rolurile din cadrul serbărilor de la grădiniță, de la școală, a cântat la festivitatea de absolvire a Colegiului Hasdeu și se pare că a moștenit vocea de la tatăl său, care este preot.
Bianca a fost cooptată în mai multe formule muzicale de-a lungul timpului, a avut parte de competiții puternice precum Eurovision, X-Factor și, în final, și-a găsit locul alături de alesul inimii ei, Robert Magheti, în trupa Cobzality.

 

Adina Răducan
Copilăria i-a fost marcată de concursuri de ­mu­zică, fiind considerată încă de atunci o voce unică și cu mult potențial. A fost susținută și încurajată să își aleagă acest drum de artiști consacrați, precum Horia Brenciu, cei care și-au pus amprenta în transformarea copilului sensibil și rușinos în vedeta de astăzi. În fotografia de colecție, Adina Răducan apare alături de Horia Brenciu, cel care o invitase să cânte alături de el în concert pe puștoaica de doar 10 ani.
Buzoianca a adunat până la vârsta de 15 ani toate trofeele competițiilor ­mu­zicale la care a concurat, San Remo Junior” din Italia, concursul „M-a făcut mama artist”, de la Prima TV, și o bursă de studii la Colegiul de Muzică Berklee din SUA, trofeul X-Factor. Astăzi, Adina este studentă la Universitatea de Muzică, distribuită în spectacolul „Frozen” și cântă alături de muzicieni mari, precum cei din trupa Jazzappella sau din trupa lui Călin Geambașu.

 

Adrian Fetecău
În prima fotografie de arhivă îl regăsim pe cunoscutul comentator sportiv și fondator al celui mai longeviv grup umoristic din România, Grupul Vouă, în anii copilăriei pe care a petrecu­t-o aproape de centrul municipiului Buzău. „M-am născut în 1957, într-un sat care este la 7 kilometri de Vulcanii Noroioși. Satul Scorțoasa, într-o căsuță aflată într-o râpă. Tatăl meu – șofer, fost sondor. Mama – casnică. După trei ani au venit la Buzău, iar eu am descoperit, la 5 ani, universul copilăriei mele, care s-a numit Strada Mioriței din Buzău. Acolo a fost paradisul”, povestește buzoianul.
În 1982, după absolvirea facultății, Fetecău a fost repartizat la Buzău, la CONTACTOARE. Nu i-a plăcut niciodată ingineria, iar cu ajutorul directorului Cristian Gonțescu s-a ocupat de înființarea Grupului VOUĂ și crearea unor brigăzi artistice în întreprindere. „Făcându-mă că lucrez în CONTACTOARE până în 1989, am reușit să mențin Grupul VOUĂ. Am avut peste 600 de spectacole cu prima formulă de spectacole de umor, muzică și comedie”, mai spune Fetecău. Istoria VOUĂ  numără până în decembrie 1989 peste 100 de spectacole cu casa închisă, dar și primele momente de umor difuzate de Televi­ziunea Română Liberă. În ‘89, VOUĂ a susținut un spectacol în aer liber, între căminele Complexului Studențesc Regie din Capitală, cu 10.000 de spectatori, cifră care reflectă popularitatea trupei în acel moment.

 

Dora Gaitanovici
Ca și Adina Răducan, Dora a fost una dintre vocile care s-au remarcat încă din copilărie la festivalurile mu­zicale din toată țara, obținând trofee atât la secțiunea Interpretare cât și la Compoziție. În fotografia de arhivă o vedem pe Dora pe scena emisiunii „Vreau să fiu mare vedetă”, din 2006, de la Antena 1.
Astăzi, la doar 18 ani, buzoianca se poate mândri cu calificarea în finala națională a Concursului Eurovision (cu o compoziție proprie), locul III în topul preferințelor publicului la Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2018, calificare în finala Vocea României și suntem siguri că acesta este doar începutul. Buzoianca a avut ocazia să cânte în showul de la ProTv alături de artiști precum Zdob și Zdub sau Irina Rimes, fiind lăudată de jurații Tudor Chirilă, Andra și Smiley.