Jurnaliştii de la Rise Project au publicat luni primul articol privind conţinutul valizei ,,primite de la un ţăran din Teleorman”. Potrivit sursei citate, în hard-diskul extern aflat în valiză se află toate documentele din computerul Nicoletei Pene, directorul comercial al Tel Drum.

Primul articol din seria promisă de Rise Project face referire la Nicoleta Pene, res­ponsabila cu banii firmei Tel Drum, care, pe reţeaua profesională LinkedIn se des­crie directorul comercial al Tel Drum. Jurnaliştii site-ului de investigaţii mai scriu că Pene a venit în Tel Drum „ca un nimeni” şi că ascensiunea ei este „de domeniul fantasticului”, iar apoi a ajuns să „taie şi spânzure”. Nicoleta Pene a adus-o în Tel Drum şi pe sora ei, Florentina Biolan, „ocupată cu modellingul şi cu o intrigă amoroasă în Mexic”. Soţul Nicoletei Pene, Ionuţ Dacian, a fost director de mecanizare în Tel Drum până în 2014, când s-a angajat la Reristrul Auto Român Teleorman.

Potrivit organigramelor firmei, Nicoleta Pene este mâna dreaptă a lui Petre Pitiş, directorul general al Tel Drum. „Femeia este contabilul de încredere al grupării Dragnea”, mai spun cei de la Rise Project, care precizează că informaţiile din biroul acesteia se regăsesc în hardul negru intrat în posesia lor. Conform documentelor, Nicoleta Pene nu controlează doar intrările şi ieşirile din Tel Drum, ci şi din afacerile fiului lui Dragnea, Valentin Ştefan Dragnea, şi ale ale finului liderului PSD (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust).

De asemenea, sume importante merg către mama Nicoletei Pene, pensionara Florenţa Biolan, care, într-o singură săptămână din luna iunie 2016, a mers de cinci ori la bancă cu bani lichizi. În total, Biolan a depozitat 150.000 de lei, din care luna următoare a virat 120.000 unui mic broker de asi­gurări (Accentasig) din Râmnicu Sărat. În noiembrie şi decembrie, mama directoarei comerciale mai virează 50.000 de lei, în două tranşe, către asigurătorul buzoian. Firma de asigurări în care pompează sute de mii de lei mama Nicoletei Pene  aparţine lui Mugurel ­Ghe­orghiaş, 54 ani, prieten vechi cu Liviu Dragnea şi tată al consulului nostru general de la Torino.

Lui Gheorgiaş i se zicea „Melcul” în facultate, dar atunci cânta balade rock cu şeful PSD şi celălalt coleg al lor, „Şobo”, adică Liviu Dobrescu. Viaţa trece, iar „Melcul” şi „Şobo”, primul din Râmncu Sărat, al doilea din Brăila, au devenit peste ani principalii acţionari ai Tel Drum din Teleorman. „Melcul”, chiar şi administrator. În 2011, Gheorghiaş a cedat pachetul de acţiuni la purtător care au ajuns la managerul Pitiş. Pe numele lui au rămas proprietăţile din Brazilia.

În viaţa reală, în afara comerţului cu struguri în piaţă, afacerea de familie a „Melcului” este intermedierea de asigurări prin Accentasig, înfiinţat cu soţia acum 13 ani. Şi amicul Pitiş a participat (25%) meteoric în acest cap de pod care s-a bazat permanent pe fluxul de bani Tel Drum. Gheorghiaş asigură flota grupului şi câteva proprietăţi imobi­liare. Pe lângă plăţile informale executate de pensio­nara Biolan, facturile din emailul de serviciu al Nicoletei Pene afişează mate­ma­tica sine­curii.

Mugurel Gheorgiaş zis „Melcul”, coleg de facultate şi trupă rock cu şeful PSD, apare şi în mai multe fotografii de grup în Brazilia. Fost acţionar şi administrator Tel Drum, pe numele lui Gheorghiaş sunt proprietăţile din Cumbuco, Brazilia, cu vilă, piscină şi teren de tenis, resortul unde au petrecut vacanţe memorabile Dragnea şi iubita sa, Irina Tănase.

DISTRIBUIȚI
loading...