27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:40 PM
albosmart

Economic

Cum alegi o pompă submersibilă pentru ape uzate

Economic  |
26.06.2017, 19:52
787

   Pompele submersibile pot fi o soluție eficientă și ieftină pentru a scăpa de apa nedorită care v-a inundat proprietatea.  Aceste pompe sunt complet etanșate și pot fi complet scufundate în lichid, fiind utilizate cel mai frecvent pentru a drena apa sau alte lichide care conțin elemente solide din beciuri, subsoluri, piscine, fose septice sau rezervoare.

   Astăzi, pompele submersibile pentru ape uzate prezintă îmbunătățiri în ceea ce privește modelele de pompare și rotorul, care le fac mai eficiente decât modelele anterioare. De exemplu, pompele cu tocător au rotoarele anti-infundare, prevăzute cu lame puternice pentru o eficiență maximă. Pompele submersibile subțiri sunt, de asemenea, disponibile pentru a se potrivi în interiorul țevilor cu diametrul de 4 inch.

   După ce v-ați convins că o pompă submersibilă este soluția problemei dumneavoastră, ar trebui să luați în calcul și alți factori pentru a fi siguri de  rezultatul dorit.

Alimentarea

   Pompele submersibilele pot fi electrice sau diesel. Cele electrice sunt cele mai uzuale datorită ușurinței de a fi instalate și pentru că pot fi întreținute ușor.

  Cunoașterea puterii și a tipului de alimentare sunt importante atunci când instalezi pompa. Pentru că energia electrică poate avea diferite tensiuni și faze, alimentarea improprie cu energie electrică va face ca pompa submersibilă să se defecteze.

Ape reziduale și nămol

  În funcție de cât de murdară este apa pe care trebuie să o drenați, trebuie să vă orientați asupra unui anumit tip de pompă, care să poată face față apelor care conțin obiecte solite, nămol etc.

   De exemplu gama de pompe submersibile pentru ape reziduale şi nămol include: pompe submersibile cu rotor retras (Vortex), cu rotor deschis monocanal sau multicanal, cu rotor închis monocanal sau bicanal, submersibile cu tocător, cu rotor deschis acoperit cu Vulkollan (poliuretan cu rezistență mare la uzură prin abraziune), pentru lucru în condiții foarte grele (mine, industria ceramică, etc.). Aceste pompe pot fi prevăzute cu dispozitiv de cuplare rapidă, ideal pentru instalaţii fixe, deoarece permit intervenţii şi curăţare uşoare fără a goli rezervorul de colectare a lichidului sau a desface şuruburi.

Puterea

  Interesați-vă înainte de a cumpăra pompa, ce model se potrivește pentru spațiul pe care îl aveți de drenat. Doar așa veți avea parte de o pompare eficientă. Dacă veți alege o pompă cu o putere mai mică față de cantitatea de apă pe care o aveți de eliminat, riscați să vă inundați, în timp ce dacă alegeți o pompă cu o putere prea mare, riscați să drenați o gaură goală.

(P)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker