27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 19:34 PM
toamna buzoiana

Economic

Cum alegi o pompă submersibilă pentru ape uzate

Economic  |
26.06.2017, 19:52
875

   Pompele submersibile pot fi o soluție eficientă și ieftină pentru a scăpa de apa nedorită care v-a inundat proprietatea.  Aceste pompe sunt complet etanșate și pot fi complet scufundate în lichid, fiind utilizate cel mai frecvent pentru a drena apa sau alte lichide care conțin elemente solide din beciuri, subsoluri, piscine, fose septice sau rezervoare.

   Astăzi, pompele submersibile pentru ape uzate prezintă îmbunătățiri în ceea ce privește modelele de pompare și rotorul, care le fac mai eficiente decât modelele anterioare. De exemplu, pompele cu tocător au rotoarele anti-infundare, prevăzute cu lame puternice pentru o eficiență maximă. Pompele submersibile subțiri sunt, de asemenea, disponibile pentru a se potrivi în interiorul țevilor cu diametrul de 4 inch.

   După ce v-ați convins că o pompă submersibilă este soluția problemei dumneavoastră, ar trebui să luați în calcul și alți factori pentru a fi siguri de  rezultatul dorit.

Alimentarea

   Pompele submersibilele pot fi electrice sau diesel. Cele electrice sunt cele mai uzuale datorită ușurinței de a fi instalate și pentru că pot fi întreținute ușor.

  Cunoașterea puterii și a tipului de alimentare sunt importante atunci când instalezi pompa. Pentru că energia electrică poate avea diferite tensiuni și faze, alimentarea improprie cu energie electrică va face ca pompa submersibilă să se defecteze.

Ape reziduale și nămol

  În funcție de cât de murdară este apa pe care trebuie să o drenați, trebuie să vă orientați asupra unui anumit tip de pompă, care să poată face față apelor care conțin obiecte solite, nămol etc.

   De exemplu gama de pompe submersibile pentru ape reziduale şi nămol include: pompe submersibile cu rotor retras (Vortex), cu rotor deschis monocanal sau multicanal, cu rotor închis monocanal sau bicanal, submersibile cu tocător, cu rotor deschis acoperit cu Vulkollan (poliuretan cu rezistență mare la uzură prin abraziune), pentru lucru în condiții foarte grele (mine, industria ceramică, etc.). Aceste pompe pot fi prevăzute cu dispozitiv de cuplare rapidă, ideal pentru instalaţii fixe, deoarece permit intervenţii şi curăţare uşoare fără a goli rezervorul de colectare a lichidului sau a desface şuruburi.

Puterea

  Interesați-vă înainte de a cumpăra pompa, ce model se potrivește pentru spațiul pe care îl aveți de drenat. Doar așa veți avea parte de o pompare eficientă. Dacă veți alege o pompă cu o putere mai mică față de cantitatea de apă pe care o aveți de eliminat, riscați să vă inundați, în timp ce dacă alegeți o pompă cu o putere prea mare, riscați să drenați o gaură goală.

(P)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Pionierul judo-ului în România, Mihai Botez, va avea un bust la Arad
Marti, Septembrie 26, 2017 19:27 PM

Memoria pionierului judo-ului și ju-jitsu-ului în România, Mihai Botez, va fi omagiată de Clubul Sportiv Seishi Budo Arad, la șase ani de la trecerea sa în neființă, prin amplasarea unui bust în inima orașului de pe Mureș, informează Shihan Pavel Milovan, președintele clubului.

Juncker salută 'discursul foarte european' al lui Macron
Marti, Septembrie 26, 2017 19:25 PM

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marți 'discursul foarte european' rostit de președintele francez Emmanuel Macron la Universitatea Sorbona, intervenție în care liderul de la Elysee împărtășește abordarea privind aprofundarea integrării europene susținută de șeful executivului european în recentul său discurs privind starea Uniunii, notează AFP.

Ministrul Educației a aprobat metodologiile de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice
Marti, Septembrie 26, 2017 19:22 PM

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a aprobat, prin ordin, Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar și Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, a anunțat MEN.

China a inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine
Marti, Septembrie 26, 2017 19:15 PM

Tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine a fost deschis circulației publice marți, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, la 15 ani de la începerea lucrărilor la acest proiect, informează agenția Xinhua.

Turiștii sunt sfătuiți să nu călătorească în insula Puerto Rico devastată de uraganul Maria
Marti, Septembrie 26, 2017 19:05 PM

Directorul Agenției de Turism din Puerto Rico, José Izquierdo, a declarat marți că descurajează călătoriile în această insulă din Caraibe ca urmare a devastărilor produse de uraganele Irma și Maria, relatează EFE.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Sep, 18:57 la subiect
max bengosu' a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Tocmai comentam cu un forumist pe nume ,,pixel" cum e cu salariile la bugetari iaca cum un frezor ,sculer si matriter ajunge ditamai consilierul la prefectura iar cind s-a eliberta un loc mai bine remunerat iaca ,,catindatul" ca doar nu era sa ramana mnealui fara comitie" si cam asa aprope toti bugetarii au fost plantati ,doamne si pe ce salarii!!!Cine oare sa mai vrea sa munceasca_n privat ciolacule?toti la companii de stat !
26 Sep, 16:32 Persecutatii comunismului
Mihai a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Dl. Diaconita a fost crunt persecutat de comunisti.A fost nevoit sa ramana cu studiile liceale pana la 47 de ani.Noroc cu democratia si drepturile cetatenilor europeni ca i s-a permis sa urmeze o facultate. Imediat ce l-a "lovit" dragostea de carte a tinut-o tare cu invatatura:cursuri de formare , master , etc. Probabil urmeaza in curand si un doctorat in managementul administratiei publice! Sanatate si "succesuri" d-lui Diaconita !
26 Sep, 15:42 Invitat de onoare
Absentul a comentat pentru articolul Zsolt Gyongyossy vine azi la deschiderea noului anului școlar la LPS:
Si Madam Burducea (Geta)
Google PageRank Checker