Vicepreşedintele Consi­liului Judeţean Adrian Petre a scăpat de condamnare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru înşe­lăciune în formă continuată, după ce a achitat ­pre­judiciul creat societăţii comerciale Sinterom Cluj, iar procesul penal a încetat ,,prin împă­carea părţilor”.

Petre a beneficiat de legea penală cea mai favorabilă, respectiv Noul Cod Penal, care prevede posibilitatea de mai sus în cazul infracţiunilor de înşelăciune. În schimb, ceilalţi doi cetăţeni care au fost judecaţi în acelaşi dosar au fost condamnaţi la doi ani şi şase luni, închisoare cu executare respectiv un an şi zece luni, de un complet al Judecătoriei Târgu Jiu, care i-a obligat şi la plata sumei de 168.008,72 lei către cunoscuta societate comercială clujeană, lider naţional în producţia de piese mecanice sinterizate şi bujii.

,,Constată că potrivit criteriului aprecierii globale conform Deciziei nr. 265/6 mai 2014, pronunţată de Curtea Constituţională a României şi a art. 5 Cod Penal, că legea penală mai favorabilă aplicată în privinţa infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată prevăzute şi pedepsite de art. 48 al. 1, raportat la art. 244 al. 1 Cod Penal comise de către inculpatul Petre Adrian-Robert, este Noul Cod Penal. În baza art. 396 alin 1,-6 Cod procedură penală raportat la art. 16 lit. g Cod procedură penală şi art. 159 Cod penal cu referire la art. 48 al. 1, raportat la art. 244 al. 1 Cod Penal dispune înce­tarea procesului penal împotriva inculpatului Petre Adrian-Robert, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă conti­nuată, prevăzută şi pedepsită de art. 48 al. 1, raportat la art. 244 al. 1 Cod Penal, ca urmare a împăcării părţilor”, se arată în dispozitivul hotărârii judecă­toreşti.

După cum se vede, decizia instanţei certifică, practic, săvârşirea infracţiunii pentru care Adrian Petre a fost trimis în judecată, şi nu face altceva decât să constate că, în urma stingerii prejudiciului creat Sinterom, acesta beneficiază de înlăturarea răspunderii penale prin împăcarea părţilor.

De altfel, Petre nu a negat nicio clipă că ar fi săvârşit fapta pentru care a fost trimis în judecată: ,,E o problemă din 2009, aveam calitatea de martor, apoi mi-a fost schimbată în cea de inculpat. Sunt acuzat de înşelăciune. Legea spune că împăcarea înlătură răspunderea penală. Există la dosar un acord de împăcare. N-am nicio problemă, voi primi achitare. N-am fost la niciun termen al procesului. Am fost reprezentantul de vânzări al acelei firme”, declara Adrian Petre pentru un cotidian central, la începutul acestui an.

DISTRIBUIȚI
loading...