Cecilia Manolescu a revenit la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă, după ce, în urmă cu un an și jumătate, se retrăsese din funcția de inspector-șef prin pensionare.

Revenirea unuia dintre cei mai longevivi șefi de servicii deconcentrate din județ a fost posibilă după modificarea Legii privind statutul funcționarilor publici, în noul act normativ fiind prevăzută posibilitatea ca aceștia să fie mențiuni, la cerere, încă trei ani pe funcția pe care o dețin în momentul împlinirii vârstei de pensionare.

Astfel, Manolescu a fost reîncadrată, începând de luni, pe funcția de inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, după ce a obținut o hotărâre în acest sens pronunțată de o instanță de Contencios Administrativ. Ju-decătorii de la Tribunalul Buzău au dispus anularea ordinului emis la 3 ianuarie 2018 de Mi­nisterul Muncii și Justiției Sociale și reîncadrarea Ceciliei Manolescu pe funcția deținută anterior emiterii ordinului; de asemenea, instanța a decis că aceasta va primi o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat începând cu data de 7 ianuarie 2018 și până la reîncadrarea efectivă pe funcția de inspector-șef al ITM.

Reamintim că, din 7 ia­nua­rie și până la 26 februarie 2018, ITM a fost condus de Tatiana Gherase, șef de serviciu în cadrul instituției, și, ulterior, de Gabriel Constantin Gheorghe.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Se mai întâmplă, au mai pățit-o și alte deconcentrate buzoiene și nu numai… ” Plutesc valorile-n derivă ! ” – clama cândva Adrian Păunescu… Cînd în funcții de conducere ajung oameni la care nu primează criteriile de profesionalism, competență – ci cu totul alte năravuri ce-au intrat în gena noastră – vom mai asista la asemenea come-back-uri spectaculoase… Cu sau fără mâna Justiției !

Comments are closed.