,,Întrebarea este cumva nelalocul ei”, astfel a răspuns senatorul buzoian Dorin Bădulescu câtorva întrebări puse de un reporter care a avut curozitatea să afle dacă parlamentarii români ştiu conţinutul proiectelor ­le­gislative pentru care votează. Parlamentarul buzoian este unul dintre eroii unui reportaj Digi24 din ciclul ,,România furată”, difuzat luni sub titlul ,,Vremea trece, leaga merge. Trucurile prin care demnitarii îşi umflă fictiv activitatea în Parlament”.

,,45.000 de lei cheltuie, lunar, în total, statul român cu fiecare parlamentar. Însă activitatea acestora în Parlament se lasă aşteptată. Am încercat să stăm de vorbă cu mai mulţi parlamentari români care sunt scumpi la vedere prin comisiile în care activează şi a căror implicare este mai mult… pe hârtie (…) Lipsa de interes faţă de ceea ce se întâmplă în Parlament se reflectă în legile pe care le promovează: acte normative în domeniul Sănătăţii, Educaţiei sau Economiei pe care aleşii le votează în orb. Doar pentru că aşa le dictează partidele din care fac parte. La fiecare vot, liderii de grupuri parlamentare care stau în prima bancă dau semnalul. Degetul sau pi­xul orientat în sus înseamnă vot pentru. Când este orientat în jos înseamnă vot împotriva iniţiativei legislative”, titrează Digi24.

După o şedinţă în plen a Senatului, reporterul Digi24 a încercat să afle de la aleşii poporului din camera superioară a Parlamentului cum au votat la prima lege de pe ordinea de zi şi ce prevedea aceasta; este vorba despre o iniţiativă legislativă conform căreia angajaţii sezonieri din turism, care au contracte de muncă pe perioadă determinată, să poată beneficia de şomaj.

,,Greu a mers dialogul şi cu senatorul ALDE Dorin Bădulescu. Acesta nu a vrut să ne răspundă, pe motiv că întrebarea ar fi fost <nelalocul ei>.

Dorin Bădulescu: Împotriva raportului de respingere, dacă nu mă înşel, şi pentru lege a fost votul.

Jurnalist Digi24: Dar de ce, care sunt argumentele?

Dorin Bădulescu: Sunt o serie de argumente pe care nu vreau să le explic acum, da?

Jurnalist Digi24: Ne puteţi spune unul dintre ele?

Dorin Bădulescu: Nu, nu.

Jurnalist Digi24: Dar ce prevede legea ne puteţi spune?

Dorin Bădulescu: Si­gur.

Jurnalist Digi24: Vă rog, spuneţi-ne! Domnule senator… Vă rog frumos. Vă deranjăm?

Dorin Bădulescu: Da, da.

Jurnalist Digi24: V-am întrebat doar dacă aţi votat şi ce prevede legea pe care aţi votat-o. Este atât de greu să ne spuneţi ce prevede această lege că v-aţi dat votul pe ea? Putem avea un dialog, vă rog, respectuos?

Dorin Bădulescu: Nu, vă rog frumos… Ca să mă înţelegeţi, întrebarea este cumva nelalocul ei”, a fost dialogul dintre parlamentarul buzoian şi reporter.

Cum se umflă activitatea parlamentară
,,Metoda este foarte simplă. Un parlamentar iniţiază un proiect de lege, iar apoi, pentru a beneficia de mai multă susţinere, le cere şi altor aleşi să semneze documentul, deşi de multe ori nici nu ştiu exact care sunt modificările ­le­gislative pe care îşi pun semnătura.
(Parlamentarii, n.r.) se laudă cu luări de cuvânt în plen, toate declaraţii politice. Adică, acea parte a şedinţei în care nu se discută legi, iar parlamentarii pot spune de la tribună tot ce le trece prin minte, pe orice temă.
O altă metodă prin care parlamentarii îşi umflă artificial activitatea legislativă: îşi trec declaraţiile politice, de cele mai multe ori depuse în scris, la luări de cuvânt în plen. Aşa că alegătorii văd că respectivul parlamentar are o activitate intensă, când în realitate nu a făcut mai nimic”, mai scrie Digi24.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Nu fac nici pe dracu, domnule! Mănâncă banii țării de pomană. Nu mișcă nimic! Stau la gargară toată ziua și se alimentează „vegan”…Un nivel intelectual sub limită, o neglijență și o rețea de șforării, ambele împletite cu trafic de influiență și „șezători”pe la resturante de lux ale capitalei. Incultura politică dar și ce generală este tot mai evidentă. Sunt curios cine-i mai alege!!!???

  2. Cât a fost la PMP muncea mult ,urmărind activitatea parlamentarilor Buzoieni pe site Parlamentului el era cel mai activ parlamentar .Păcat daca sa lăsat pe tânjală.

  3. Pai si normal sa raspunda asa, de unde sa stie nulitatea asta umflata ce voteaza? El sluga supusa, o alta valoare ca si Mocanu, voteaza doar ce dicteaza cordaciul batran.

Comments are closed.