27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 03:03 AM

Educatie

Cum a rămas Liceul de Artă fără profesori preț de o zi (FOTO)

de
Educatie  |
14.11.2013, 22:00
2139

Directorul Liceului de Artă „Margareta Sterian”, Mioara Sângeorzan, a fost înlocuit din funcție. În fotoliul de manager al instituției de pe strada Bucegi a fost instalat un elev de clasa a XII-a, Cozmin Dinu, și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, director adjunct a fost numit un elev de clasă gimnazială.

Curioasa mutare a avut loc ieri, în fața profesorilor și elevilor din școală, și asta cu ocazia Zilei Liceului de Artă. Preț de o zi, cadrele didactice au predat ștafeta propriilor  elevi, iar cei care de obicei stau la catedră au fost poftiți în bănci. Mai mult decât atât, unii profesori chiar și-au făcut uniforme cu simbolurile liceului.

40 de liceeni au făcut schimb cu profesorii lor, iar odată cu predarea ștafetei nu au lipsit nici micile „înțepături”. „O fustă cam scurtă pentru o profesoară!”, a fost replica primită de o elevă devenită profesor. De partea cealaltă, adevăratele cadre didactice, chiar dacă au îmbrăcat uniforme de elevi, au ținut să își păstreze totuși unele avantaje  și au mers la fumat în gașcă fără a fi pena­lizate de nimeni.

Competiții sportive susținute de profesori și arbitrate de elevi

„Ideea aceasta s-a născut din nevoia de a oferi altceva elevilor noștri cu ocazia Zilei Liceului. Am hotărât să schimbăm puțin rolurile între elevi și profesori. Am rămas impresionatăsă constat că această propunere a fost acceptată imediat atât de elevi, cât și de profesori. Asta înseamnă că unora le este dor de anii în care erau elevi, iar ceilalți se vor măcar pentru o zi profesori”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

Ziua a continuat cu alte surprize atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice:  organizarea consiliului profesoral în cadrul căruia noii profesori și-au organizat activitățile, vizita reprezentanților de la câteva grădinițe, competiții sportive susținute de profesori și arbitrate de elevi,  expoziție cu lucrări realizate de profesori și un spectacol muzical susținut de cadrele didactice.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Venezuela: 376 de jurnaliști agresați în manifestații
Luni, Iunie 26, 2017 00:49 AM

Principalul sindicat al jurnaliștilor din Venezuela a informat duminică despre agresiuni asupra a 376 de reporteri de la declanșarea, la 1 aprilie, a manifestațiilor împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro, transmite AFP.

UPDATE Columbia: Naufragiul unui vas cu aproximativ 150 de pasageri (armata aerului); cel puțin trei morți și 30 de dispăruți
Luni, Iunie 26, 2017 00:31 AM

Naufragiul în Columbia al unei ambarcațiuni cu aproximativ 150 de pasageri a făcut cel puțin trei morți și 30 de dispăruți în apele lacului El Penol din Guatape, un sit vizitat de foarte mulți turiști situat în nord-vestul țării, a anunțat poliția locală, potrivit AFP.

Fotbal: Florin Prunea - La CSM Poli Iași a avut loc o implozie, în două zile au dispărut jucătorii
Luni, Iunie 26, 2017 00:10 AM

Fostul președinte al clubului CSM Poli Iași, Florin Prunea, a declarat, duminică seara, că la gruparea moldoveană a avut loc "o implozie", după plecarea sa fiind îndepărtați aproape toți jucătorii din lot, în locul lor fiind aduși cu precădere fotbaliști străini.

Marea Britanie: 60 de clădiri de locuit încalcă normele antiincendiu
Duminica, Iunie 25, 2017 23:49 PM

Guvernul britanic a anunțat duminică după-amiază că 60 de imobile au fost identificate ca încălcând normele de securitate, în timp ce autoritățile s-au mobilizat pentru a evacua locatarii de teama unei noi tragedii după incendiul devastator de la Grenfell Tower din Londra, relatează AFP.

Fotbal: Marius Măldărășanu - Am înțeles că suporterii sunt dezbinați, nu știu cât va dura până va renaște Rapidul
Duminica, Iunie 25, 2017 23:46 PM

Fostul fotbalist Marius Măldărășanu a declarat, duminică, la finalul turneului old boys organizat cu ocazia aniversării a 94 de ani de la înființarea clubului Rapid, că suporterii giuleșteni sunt dezbinați și din acest motiv nu știe cât mai dura până când va renaște formația alb-vișinie, al cărei faliment a fost declarat anul trecut.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker