27 de ani
de presa libera
Vineri, Martie 24, 2017 06:11 AM

Educatie

Cum a rămas Liceul de Artă fără profesori preț de o zi (FOTO)

de
Educatie  |
14.11.2013, 22:00
2075

Directorul Liceului de Artă „Margareta Sterian”, Mioara Sângeorzan, a fost înlocuit din funcție. În fotoliul de manager al instituției de pe strada Bucegi a fost instalat un elev de clasa a XII-a, Cozmin Dinu, și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, director adjunct a fost numit un elev de clasă gimnazială.

Curioasa mutare a avut loc ieri, în fața profesorilor și elevilor din școală, și asta cu ocazia Zilei Liceului de Artă. Preț de o zi, cadrele didactice au predat ștafeta propriilor  elevi, iar cei care de obicei stau la catedră au fost poftiți în bănci. Mai mult decât atât, unii profesori chiar și-au făcut uniforme cu simbolurile liceului.

40 de liceeni au făcut schimb cu profesorii lor, iar odată cu predarea ștafetei nu au lipsit nici micile „înțepături”. „O fustă cam scurtă pentru o profesoară!”, a fost replica primită de o elevă devenită profesor. De partea cealaltă, adevăratele cadre didactice, chiar dacă au îmbrăcat uniforme de elevi, au ținut să își păstreze totuși unele avantaje  și au mers la fumat în gașcă fără a fi pena­lizate de nimeni.

Competiții sportive susținute de profesori și arbitrate de elevi

„Ideea aceasta s-a născut din nevoia de a oferi altceva elevilor noștri cu ocazia Zilei Liceului. Am hotărât să schimbăm puțin rolurile între elevi și profesori. Am rămas impresionatăsă constat că această propunere a fost acceptată imediat atât de elevi, cât și de profesori. Asta înseamnă că unora le este dor de anii în care erau elevi, iar ceilalți se vor măcar pentru o zi profesori”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

Ziua a continuat cu alte surprize atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice:  organizarea consiliului profesoral în cadrul căruia noii profesori și-au organizat activitățile, vizita reprezentanților de la câteva grădinițe, competiții sportive susținute de profesori și arbitrate de elevi,  expoziție cu lucrări realizate de profesori și un spectacol muzical susținut de cadrele didactice.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București și în țară (evenimente culturale)
Vineri, Martie 24, 2017 04:16 AM

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) expune, în perioada 24 martie - 23 aprilie 2017, în cadrul seriei "Exponatul lunii", un lot de podoabe preistorice deosebite, recent intrate în colecțiile sale.

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC)
Vineri, Martie 24, 2017 04:00 AM

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidențiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC.

Franța: Candidatul Francois Fillon îl acuză pe președintele Francois Hollande de complot împotriva sa
Vineri, Martie 24, 2017 03:36 AM

Candidatul la președinție Francois Fillon l-a acuzat joi pe președintele Franței, Francois Hollande, de implicare într-un presupus complot guvernamental pentru scurgerea de informații către presă, cu scopul de a-i anula șansele de a fi ales, transmite Reuters.

CITATUL ZILEI
Vineri, Martie 24, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 martie
Vineri, Martie 24, 2017 03:15 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Mar, 22:01 H
Scoala gimnaziala caldarasti a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
Au mare dreptate in privinta scolii Caldarasti, este mare dezastru. Copii pleaca de la ore, Tipa si se dezbraca si fac mare galagie in scoala...Este sub orice critica. Carte nu se face cum trebuie...politia nu face nimic.
23 Mar, 21:54 Condoleanțe
Flori Tănăsescu a comentat pentru articolul S-a stins jurnalista buzoiană Simona Catrina:
Dumnezeu sa o ierte,
23 Mar, 21:08 @ funcționarul stresat
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Grindeanu s-a ținut de cuvânt / Corpul de control al premierului a descins la Compania de Apă:
La cât de stresat ești nici măcar n-ai sesizat că mă doare la bască și de Tomiță și de PSD. Ce mă doare este faptul că vin străinii, cu discursul lor ipocrit, chipurile să mă fericească cu eficiența și productivitatea lor băgându-mi adânc mâna în buzunar. Accept să mă fure români de-ai mei, de ... nu te poți pune curmeziș geneticii, dar să vină francezii să mă fure pozând în neprihăniți este prea de tot! Chiar astăzi a apărut în presă că icoana băncilor, la care ne închinăm, ING, este cercetată la ea acasă pentru corupție și spălare de bani. Ce mă mai doare este faptul că DNA-ul, sub lozinca anticorupției, protejează firmele străine din România, altfel nu se poate explica de ce DNA dă iama doar printre români, străinii lipsesc, deși, 70-80% din achizițiile publice, obiectul principal al dosarelor DNA, sunt derulate cu străini și nu cu români.
Google PageRank Checker