27 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:15 AM

Politic

Cum a plătit Consiliul Județean 2.387 lei pentru reparația unui iPhone 7 Plus achiziționat în urmă cu trei luni cu 3.162 lei

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.05.2017, 00:00
1879

   Dezbaterea dacă iPhone este cel mai bun telefon de pe piață sau dacă e doar o fiță pentru cei cu bani mulți provoacă dispute aprinse de ani de zile și nu dă semne să se stingă, scrie www.gandul.info. ,,Un lucru este însă cert: iPhone 7, cu versiunea Plus, este cel mai scump smartphone de pe piață, cel puțin până la recenta lansare a concurentului Samsung Galaxy S8, și reprezintă un vârf tehnologic de lux. 35 de instituții de stat din România, de la primăria gorjeană Peștișani sau cele din Copșa Mică și Caracal, până la Serviciul Județean de Pază Olt, Serviciul Român de Informații, Guvern, Curtea Constituțională sau Statul Major General al Armatei, au decis însă că iPhone 7 este cea mai bună achiziție pentru ele și au investit banii măcar într-unul, de sămânță, sau, în unele cazuri, în 11 bucăți precum Compania Națională Aeroporturi București, după cum arată anunțurile de achiziție consultate de Gândul”, scrie sursa citată.

   Tot de aici aflăm că ironia face ca prima instituție din România care și-a luat iPhone 7, la doar trei zile după lansarea oficială din septembrie 2016, să fie Curtea de Conturi, adică cea care verifică justețea și legalitatea achizițiilor tuturor instituțiilor de stat din țară. ,,Chivernisită la cheltuială, așa cum cere și de la alții să fie, Curtea de Conturi a prins însă ofertă de la Vodafone: 2.500 de lei bucata. Cele mai scumpe iPhone 7 de stat se află însă în posesia directorului de la Institutul de Științe Spațiale din Măgurele și a primarului din comuna Peștișani, județul Gorj: au costat 4.575 de lei, respectiv 4.800 de lei. Premiul pentru cea mai bună afacere trebuie să meargă însă la Serviciul Public Local de Termoficare Brașov, care și-a scos un iPhone 7 Plus la doar 979 lei de la Orange, în timp ce premiul pentru cel mai scump accesoriu merge la procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au plătit 360 de lei pe o husă de piele pentru iPhone 7”, mai scrie www.gandul.info.

   Și cum o asemenea tichie de mărgăritar nu putea lipsi de la Buzău, sursa citată mai scrie: ,,Consiliul Județean Buzău a plătit, pe 30 martie 2017, pe un kit de reparație pentru iPhone 7 Plus cât pe un telefon nou, dar nu de la Apple – 2.387 de lei pe baterie și placă de bază telefon. Pe 20 decembrie 2016, CJ Buzău își lua un iPhone 7 negru, cu memorie de 32GB, contra sumei de 3.162 lei, de la firma Netwave”. Gurile rele spun că facturarea de servicii sau de kituri pentru reparații ar fi o practică des întâlnită în instituțiile bugetare pentru a masca achiziția unor obiecte de ­va­loare care, astfel, nu se supun inventarierii și pot ajunge în diverse destinații. Deși, în cazul nostru, mai degrabă ne-am încadra în bancul cu românul închis, timp de un an, într-o cameră, fără niciun fel de comunicare cu exteriorul, având la el două bile de câte cinci kilograme din oțel și, care, la final, a ieșit cu mâinile goale, spunând că ,,una s-a stricat și cealaltă s-a pierdut”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Dosarul nord-coreean: Washingtonul se teme de o apropiere între Moscova și Phenian
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:11 AM

Statele Unite ale Americii se tem că Rusia ar putea umple golul pe care l-ar lăsa China dacă aceasta din urmă ar fi să se îndepărteze de Coreea de Nord, a declarat marți ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, citată de Reuters.

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul seriei 'Millenium', a murit la 56 de ani
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:45 AM

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson, a murit marți la 56 de ani, a informat familia citată de EFE.

Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:40 AM

Absolvenții de liceu vor susține miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:33 AM

Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului cabinet.

Curtea Supremă din Venezuela a fost atacată de un elicopter
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:25 AM

Un elicopter a atacat sediul Curții Supreme din Venezuela, a anunțat marți președintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agențiile internaționale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 00:00
violeta albu a comentat pentru articolul Medicii legişti: moartea cardiologului Adrian Negoiţă, produsă de o hemoragie intercraniană:
dumnezeu sa-l odihneasca
27 Jun, 19:15 Minciuni
Pixu a comentat pentru articolul Ce realizări a bifat primarul Toma după primul an de mandat:
Vă referiți la parcarea aia unde te întâmpină un copac în mijlocul drumului? Partid de rahat, realizari de rahat. Mințiți proștii cu dragaici și alte petreceri pentru prosti, in timp ce oamenii normali din orașul ăsta scrasnesc din dinti.
27 Jun, 14:47 Medii de 10
Albinuța a comentat pentru articolul A plouat cu medii de 10 la Evaluarea Națională de la Buzău:
În ultima perioadă în România plouă cu promisiuni psd-iste și cu medii de 10. Cum nu au acoperire în realitatea economică promisiunile psd-iste, tot așa nu au acoperire aceste medii de 10!
Google PageRank Checker