27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:21 AM
dragaica

Politic

Cum a plătit Consiliul Județean 2.387 lei pentru reparația unui iPhone 7 Plus achiziționat în urmă cu trei luni cu 3.162 lei

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.05.2017, 00:00
1777

   Dezbaterea dacă iPhone este cel mai bun telefon de pe piață sau dacă e doar o fiță pentru cei cu bani mulți provoacă dispute aprinse de ani de zile și nu dă semne să se stingă, scrie www.gandul.info. ,,Un lucru este însă cert: iPhone 7, cu versiunea Plus, este cel mai scump smartphone de pe piață, cel puțin până la recenta lansare a concurentului Samsung Galaxy S8, și reprezintă un vârf tehnologic de lux. 35 de instituții de stat din România, de la primăria gorjeană Peștișani sau cele din Copșa Mică și Caracal, până la Serviciul Județean de Pază Olt, Serviciul Român de Informații, Guvern, Curtea Constituțională sau Statul Major General al Armatei, au decis însă că iPhone 7 este cea mai bună achiziție pentru ele și au investit banii măcar într-unul, de sămânță, sau, în unele cazuri, în 11 bucăți precum Compania Națională Aeroporturi București, după cum arată anunțurile de achiziție consultate de Gândul”, scrie sursa citată.

   Tot de aici aflăm că ironia face ca prima instituție din România care și-a luat iPhone 7, la doar trei zile după lansarea oficială din septembrie 2016, să fie Curtea de Conturi, adică cea care verifică justețea și legalitatea achizițiilor tuturor instituțiilor de stat din țară. ,,Chivernisită la cheltuială, așa cum cere și de la alții să fie, Curtea de Conturi a prins însă ofertă de la Vodafone: 2.500 de lei bucata. Cele mai scumpe iPhone 7 de stat se află însă în posesia directorului de la Institutul de Științe Spațiale din Măgurele și a primarului din comuna Peștișani, județul Gorj: au costat 4.575 de lei, respectiv 4.800 de lei. Premiul pentru cea mai bună afacere trebuie să meargă însă la Serviciul Public Local de Termoficare Brașov, care și-a scos un iPhone 7 Plus la doar 979 lei de la Orange, în timp ce premiul pentru cel mai scump accesoriu merge la procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au plătit 360 de lei pe o husă de piele pentru iPhone 7”, mai scrie www.gandul.info.

   Și cum o asemenea tichie de mărgăritar nu putea lipsi de la Buzău, sursa citată mai scrie: ,,Consiliul Județean Buzău a plătit, pe 30 martie 2017, pe un kit de reparație pentru iPhone 7 Plus cât pe un telefon nou, dar nu de la Apple – 2.387 de lei pe baterie și placă de bază telefon. Pe 20 decembrie 2016, CJ Buzău își lua un iPhone 7 negru, cu memorie de 32GB, contra sumei de 3.162 lei, de la firma Netwave”. Gurile rele spun că facturarea de servicii sau de kituri pentru reparații ar fi o practică des întâlnită în instituțiile bugetare pentru a masca achiziția unor obiecte de ­va­loare care, astfel, nu se supun inventarierii și pot ajunge în diverse destinații. Deși, în cazul nostru, mai degrabă ne-am încadra în bancul cu românul închis, timp de un an, într-o cameră, fără niciun fel de comunicare cu exteriorul, având la el două bile de câte cinci kilograme din oțel și, care, la final, a ieșit cu mâinile goale, spunând că ,,una s-a stricat și cealaltă s-a pierdut”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker