27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:44 AM

Politic

Cum a plătit Consiliul Județean 2.387 lei pentru reparația unui iPhone 7 Plus achiziționat în urmă cu trei luni cu 3.162 lei

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.05.2017, 00:00
1976

   Dezbaterea dacă iPhone este cel mai bun telefon de pe piață sau dacă e doar o fiță pentru cei cu bani mulți provoacă dispute aprinse de ani de zile și nu dă semne să se stingă, scrie www.gandul.info. ,,Un lucru este însă cert: iPhone 7, cu versiunea Plus, este cel mai scump smartphone de pe piață, cel puțin până la recenta lansare a concurentului Samsung Galaxy S8, și reprezintă un vârf tehnologic de lux. 35 de instituții de stat din România, de la primăria gorjeană Peștișani sau cele din Copșa Mică și Caracal, până la Serviciul Județean de Pază Olt, Serviciul Român de Informații, Guvern, Curtea Constituțională sau Statul Major General al Armatei, au decis însă că iPhone 7 este cea mai bună achiziție pentru ele și au investit banii măcar într-unul, de sămânță, sau, în unele cazuri, în 11 bucăți precum Compania Națională Aeroporturi București, după cum arată anunțurile de achiziție consultate de Gândul”, scrie sursa citată.

   Tot de aici aflăm că ironia face ca prima instituție din România care și-a luat iPhone 7, la doar trei zile după lansarea oficială din septembrie 2016, să fie Curtea de Conturi, adică cea care verifică justețea și legalitatea achizițiilor tuturor instituțiilor de stat din țară. ,,Chivernisită la cheltuială, așa cum cere și de la alții să fie, Curtea de Conturi a prins însă ofertă de la Vodafone: 2.500 de lei bucata. Cele mai scumpe iPhone 7 de stat se află însă în posesia directorului de la Institutul de Științe Spațiale din Măgurele și a primarului din comuna Peștișani, județul Gorj: au costat 4.575 de lei, respectiv 4.800 de lei. Premiul pentru cea mai bună afacere trebuie să meargă însă la Serviciul Public Local de Termoficare Brașov, care și-a scos un iPhone 7 Plus la doar 979 lei de la Orange, în timp ce premiul pentru cel mai scump accesoriu merge la procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au plătit 360 de lei pe o husă de piele pentru iPhone 7”, mai scrie www.gandul.info.

   Și cum o asemenea tichie de mărgăritar nu putea lipsi de la Buzău, sursa citată mai scrie: ,,Consiliul Județean Buzău a plătit, pe 30 martie 2017, pe un kit de reparație pentru iPhone 7 Plus cât pe un telefon nou, dar nu de la Apple – 2.387 de lei pe baterie și placă de bază telefon. Pe 20 decembrie 2016, CJ Buzău își lua un iPhone 7 negru, cu memorie de 32GB, contra sumei de 3.162 lei, de la firma Netwave”. Gurile rele spun că facturarea de servicii sau de kituri pentru reparații ar fi o practică des întâlnită în instituțiile bugetare pentru a masca achiziția unor obiecte de ­va­loare care, astfel, nu se supun inventarierii și pot ajunge în diverse destinații. Deși, în cazul nostru, mai degrabă ne-am încadra în bancul cu românul închis, timp de un an, într-o cameră, fără niciun fel de comunicare cu exteriorul, având la el două bile de câte cinci kilograme din oțel și, care, la final, a ieșit cu mâinile goale, spunând că ,,una s-a stricat și cealaltă s-a pierdut”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker