Ziua de 1 martie a fost una plină de surprize pentru locuitorii comunei Vadu Paşii care fac naveta la Buzău. A fost ziua în care operatorul muni­cipal buzoian de transport călători, Trans Bus, a introdus autobuzele ,,cu burduf” pe linia care leagă oraşul de satul Stănceşti, ultimul din Vadu Paşii pe şoseaua către Robeasca. Cu aceeaşi ocazie, operatorul judeţean privat, care efectueză curse regulate pe ruta Buzău-Robeasca, a înjumătăţit preţul biletelor pentru Vadu Paşii, de la 5 la 2,50 lei. Şi, nu în ultimul rând, femeile care au urcat în autobuzele Trans Bus au primit flori din partea primarului ­Gheo­rghe Firon.

Autorităţile locale din Vadu Paşii susţin însă că măsura operatorului privat este una temporară, menită doar să contracareze preţul, cuprins între 2,50 şi 3 lei, al călătoriei preceput de Trans Bus, în funcţie de distanţă: ,,Am observat că cei care operează pe acelaşi traseu au scăzut preţul la jumătate, de la 5 lei la 2,50 lei, călătoria fiind cu 50 de bani mai ieftină decât la noua companie intrată pe piaţă. Nu ştim cât va dura această situaţie, însă noi nu putem decât să ne bucurăm că locuitorii comunei au şi alternative ieftine, iar numărul de maşini de pe traseu a crescut considerabil. Ne-am străduit să oferim condiţii deosebite de transport şi maşini moderne, cum nu au exitat până acum la noi”, a spus, pentru ,,Adevărul”, primarul comunei Vadu Paşii, Gheorghe Firon.

La rândul său, administratorul public al comunei Vadu Paşii, Ion Dragu, crede că reducerea de preţ este doar o găselniţă de moment a operatorului privat care face o concurenţă neloială Companiei Trans Bus: „Până acum, dânşii aveau preţuri mari şi la călătorii şi la abonamente, iar peste noapte s-au hotărât să reducă tarifele în speranţa că nu-şi vor pierde toţi clienţii. ­Dife­renţele sunt enorme şi la abonamente. În timp ce dânşii cereau 140 de lei pe lună, Trans Bus percepe doar 80 de lei. E doar o strategie temporară, care nu va avea succes”, a declarat, pentru sursa citată, Ion Dragu, administratorul public al comunei Vadu Paşii.

Reamintim că circulaţia autobuzelor Trans Bus în Vadu Paşii a fost posibilă după ce acestă comună a devenit membră a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău-Mără­cineni”, prin care a fost posibilă o mişcare similară pentru circulaţia vehiculelor operatorului municipal de transport în comun până la Săpoca.

DISTRIBUIȚI
loading...