Un tânăr din Ulmeni, recidivist, a ajuns iar după gratii după ce polițiștii de la Investigații Criminale au stabilit că individul este autorul unui furt comis în luna noiembrie 2018. Într-o sâmbătă seară, tânărul a golit uscătorul unui bloc de bunurile depozitate acolo – biciclete, covoare, doi brazi artificiali și chiar o geantă de voiaj. Culmea, niciun locatar nu s-a sesizat când străinul a scos bunurile din bloc. După aproape două luni de cercetări s-a stabilit că amprentele aparțin unui cunoscut al oamenilor legii. Așa că recidivistul a ajuns din nou după gratii.

În ziua de 9 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău – Biroul de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva unui tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Ulmeni, pentru furt calificat.
Cel în cauză este bănuit că, în ziua de 24 noiembrie 2018, ar fi sustras o bicicletă dintr-un bloc de pe raza municipiului Buzău, persoana vătămată fiind un locatar al blocului – un buzoian de 34 de ani.
Pe parcursul cercetărilor efectuate de către poliţişti a rezultat că în seara respectivă, tânărul ar fi forţat şi uşa de acces în uscătorul blocului, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (trei biciclete, trotinetă, covoare şi alte bunuri de uz gospodăresc) ce aparţineau altor patru locatari.
Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la 4.600 de lei.
Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.
Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale„, precizează reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...