Deplasarea unui şofer ucrainean s-a încheiat, marţi, la Costeşti după ce bărbatul, de 35 de ani, nu a mai nimerit drumul european. În timp ce se deplasa cu maşina pe DN2-E85, a pierdut controlul volanului şi a ieşit cu roţile din dreapta pe acostamentul drumului, unde a lovit marginea din beton a unei podişti. În impact, bucăţi din plastic şi din metal din semiremorca maşinii au lovit alte două autovehicule parcate, însă ucraineanul nu s-a deranjat să oprească cel mai probabil, nici nu şi-a dat seama. Câteva zeci de metri mai departe a fost tras pe dreapta de poliţişti care i-au pus fiola imediat ce au sesizat starea bărba­tului dar şi avariile maşinii. Rezultatul arătat de etilotest a fost de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care şoferul s-a ales pe loc cu dosar penal.

În 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au mai aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate în trafic şi au fost reţinute şapte permise de conducere. Cei mai mulţi dintre contravenienţi au fost conducători auto, 20, care nu au respectat regimul legal de viteză, 12 care nu au utilizat centura de siguranţă, şapte care au oprit sau staţionat în locurile sau zonele unde acest lucru era interzis, precum şi 16 pentru alte abateri în trafic.

Împotriva a cinci dintre şoferii sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 160 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN2 E85, în localitatea Oreavu, la vola­nul autovehiculului fiind un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Focşani.

Poliţiştii au reţinut alte două permise de conducere pentru neacordarea prio­rităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public, precum şi pentru ­ne­respectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

DISTRIBUIȚI
loading...