Magazinele din Aurora Mall sunt raiul hoţilor. Luna trecută, un cunoscut magazin de electronice şi electrocasnice de la parterul clădirii a fost jefuit chiar sub nasul agenţilor de pază. Când furtul a fost descoperit, hoţii erau deja departe. La fel s-a întâmplat şi cu magazinul de articole sportive de alături.

Tot luna trecută, timp de mai multe zile, trei indivizi din Buzău au reuşit să sustragă de acolo obiecte de îmbrăcăminte, prin neutralizarea dispozitivelor antifurt, dar şi profitând de neatenţia personalului unită­ţii. Lipsa produselor a fost descoperită târziu, iar după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere au fost descoperiţi şi făptaşii.

Vineri, ,,Poliţişti de ordine publică şi investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, în urma activităţilor specifice desfă­şura­te, i-au identificat pe principalii bănui­ţi. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că, în cursul lunii februarie 2018, în mai multe rânduri, trei tineri în vârstă de 17, 19 şi 21 de ani, toţi din Buzău, ar fi sustras articole de îmbrăcăminte dintr-un ­ma­gazin de profil, situat într-un complex comercial din municipiul Buzău, prin neutralizarea dispozitivelor antifurt, dar şi profitând de neatenţia personalului unită­ţii.

Prejudiciul a fost estimat la valoarea de peste 2.400 de lei. A fost întocmit dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor“.

Nu este însă prima dată când magazinul de articole sportive este prădat de hoţi.

Anul trecut, trei brăileni au reuşit, cu ajutorul unui dispozitiv de îndepărtare a elementelor de siguranţă, să sustragă mai multe articole de îmbrăcăminte. Hoţii au fost destul de precauţi, dovadă că au fost identificaţi abia după trei săptămâni de la comiterea faptei.

Culmea tupeului, dar şi prostiei, cei trei brăileni au pus la cale lovitura de la Buzău în acelaşi centru co­mercial de unde, cu o lună şi jumătate înainte, au reuşit să fure mai multe bunuri. Atunci nu au ajuns prea departe, pentru că unul dintre ei, cel mai mic de altfel, a fost „mirosit“ de un agent de pază de la un magazin de parfumuri şi dat pe mâna poliţiştilor care i-au dat imediat în urmărire pe ceilalţi hoţi, aceştia fiind prinşi la 50 de kilometri de Brăila, la un filtru al poliţiei din Ianca.

Indivizii şi-au jurat, probabil, că a doua oară o vor face ca la carte, aşa că, după nicio lună şi jumătate, indivizii s-au întors la locul faptei, în centrul comercial Aurora Mall, şi au dat iama în magazinul de articole sportive aflat la parterul clădirii. Zece minute le-ar fi trebuit să încarce un rucsac cu produse pe care reprezentanţii magazinului le-au evaluat la 2.700 lei. Dacă prima dată s-au folosit de o sacoşă cu izolaţie electromagnetică, acum hoţii au folosit un dispozitiv de îndepărtare a elementelor de siguranţă.

DISTRIBUIȚI
loading...